Hoe kies ik een squashracket?

Of je nou net begint met squash, of het al regelmatig speelt, Decathlon heeft squashrackets voor iedereen. Elk racket heeft verschillende eigenschappen en functies voor elk type speler. Ontdek de verschillen tussen de rackets om het product te kiezen dat het beste bij je past.

Squashracket kiezen

Bij het maken van de keuze moet je rekening houden met het niveau en de speelwijze van de speler. Met onderstaande tips kan je ervoor zorgen dat je een racket koopt dat goed bij jou past.

Bladgrootte

De grootte van het blad van een squashracket zegt veel over de kracht en precisie waarmee je ballen kunt slaan. Rackets met een groter blad bieden meer power dan rackets met een kleinere bladgrootte en een smaller frame. Een racket met groot blad is doorgaans ook wat meer vergevingsgezind dan een racket met klein blad. Zo kun je ballen die je niet precies goed raakt toch nog relatief nauwkeurig slaan. Daar staat tegenover dat een squashracket met klein blad gevorderde spelers aanzienlijk meer precisie biedt. Hoewel je de bal precies goed moet raken, kun je de bal hiermee heel nauwkeurig plaatsen.

sr960

Gewicht

Doorgaans ligt het gewicht van een squashracket tussen de 110 en 160 gram. Lichte rackets hebben als voordeel dat ze wendbaarder zijn, waardoor je snellere slagen kunt maken. Een zwaarder racket biedt daarentegen meer kracht. Omdat je met meer gewicht de bal raakt, zal de bal ook harder geslagen worden. Meer gewicht in het racket maakt het dan ook wel weer minder wendbaar en snel.

sr960

Balans

Met een head heavy racket, waarbij dus het meeste gewicht in de top van het racket ligt, kan je over het algemeen met meer power slaan dan met een racket waarbij het gewicht in het handvat ligt. Het nadeel hiervan is dat je wel op snelheid inlevert. Een racket met gewicht meer richting het handvat, ook wel head light genoemd, biedt weer meer snelheid maar minder kracht. Ten slotte, er zijn ook even balanced squashrackets, die tussen de twee eerdergenoemde types in liggen. 

squash

Materiaal

Squashrackets worden gebruikelijk van aluminium, carbon, grafiet of composiet gemaakt. Aluminium is het zwaarste en meest duurzame materiaal. Voor beginners zijn aluminium rackets zeer geschikt, omdat ze minder snel breken wanneer je de muur of vloer raakt. Ook zijn aluminium squashrackets meestal goedkoper dan die van een van de andere drie materialen. Rackets van carbon, grafiet of composiet zijn veel lichter dan die van aluminium. Ervaren spelers hebben een voorkeur voor deze drie materialen vanwege het gewicht, en omdat ze niet zo vaak als beginners met hun racket de muur raken.