HOE KIES IK EEN KINDERZITJE?

Een kinderstoeltje is geschikt voor kinderen vanaf 9 tot 10 maanden (vanaf het moment dat ze hun hoofdje zelf mooi recht kunnen houden) en tot ze 22 kg zijn. We helpen je het juiste kinderzitje voor jouw kind te kiezen.

Fietsstoeltje kiezen

Er bestaan verschillende types kinderstoeltjes. Je kan ze installeren op 3 verschillende plekken op je fiets: achteraan op de bagagedrager, achteraan rechtstreeks op het frame of vooraan tussen het stuur en het zadel.

DE POSITIE OP DE FIETS

Op de bagagedrager of op het stuur is een kinderstoeltje perfect voor dagelijkse verplaatsingen met je allerkleinste, of voor ritjes op zondag. Geniet van urenlang fietsplezier met de hele familie!

Hoe kies ik een kinderzitje?

VOORAAN OP DE FIETS

Er bestaan ook kinderstoeltjes die je vooraan bevestigt. Het grote voordeel: je hebt je kleintje de hele tijd in het oog.

Een voorstoeltje maak je rechtstreeks op de stuurbuis van je fiets vast, tussen stuur en zadel en voor de bestuurder. De modellen die wij aanbieden belemmeren je zicht op geen enkel moment, ze komen immers zo laag mogelijk.

Hoe kies ik een kinderzitje?

ACHTERAAN, OP HET FRAME

Framestoeltjes kan je gemakkelijk afnemen, bovendien zijn ze ook wat comfortabeler. Check vooraf wel eerst even of het stoeltje wel past rond de buis van je frame.

Hoe kies ik een kinderzitje?

ACHTERAAN, OP DE BAGAGEDRAGER

De meeste modellen maak je vast op de bagagedrager, dus achteraan op je fiets. Sommige types zijn ook kantelbaar: je kan ze dus wat platter leggen, zodat je baby een klein dutje kan doen op de fiets.

Hoe kies ik een kinderzitje?

HERVÉ

Fietsspecialist bij Decathlon

Voor je op weg gaat, moet je zeker even controleren of je kind comfortabel in het stoeltje zit en goed is vastgemaakt. Je kind moet goed rechtop zitten, en het hoofdje moet goed tegen de achterkant zitten. We raden ook aan om je kindje altijd een helm op te zetten, voor de veiligheid.