Aquagym materiaal kiezen

Hoe kies ik aquagym materiaal?

Aquagym is een uitstekende sport om fitness en de voordelen van water te combineren in een sportieve activiteit. Maar het kan lastig zijn om te begrijpen hoe de verschillende accessoires voor aquagym, zoals schuim halters (dumbbells), aquagym schoenen en aquagym handschoenen gebruikt moeten worden. Nabaiji legt hier uit hoe je de juiste accessoires moet kiezen.

Hoe kies ik aquagym materiaal?

De soort sport

  • Aquagym

    Gebaseerd op lichte spieropbouw, een beetje cardio met veel stretching: aquagym, aquayoga, stretching.

     

     

  • Aquabike

    De oefeningen zijn fitness gericht met meer cardio werk en zorgen voor versterking van spieren: aquabike, aquafitness, aquarunning.

Hoe kies ik aquagym materiaal?

Materiaal voor een lichte vorm van aquagym

Voor lichte aquagym oefeningen is de aquagym gordel ideaal. Het stelt je in staat om in dieper water tijdens de aquagym te blijven drijven. Dit zal je bewegingen makkelijker maken en helpen om de buikspieren trainen.

Hoe kies ik aquagym materiaal?

Materiaal voor een intensieve vorm van aquagym

Als je een intensieve vorm van aquagym beoefent, kun je drie soorten accessoires gebruiken om de bovenkant van je lichaam te trainen:

- Webbed aquagym handschoenen: in neopreen, de handschoenen bieden een medium weerstand in het water.

- Schuim halters: de dumbbells vergroten de weerstand in het water.

- Verzwaarde polsbandjes: bestand tegen chloor en zijn aan te passen aan je pols dankzij het klittenband.

Hoe kies ik aquagym materiaal?

Aquagym schoenen

Het belangrijkste kenmerk van je aquagym schoenen is de grip. Het moeten aquaschoenen zijn met anti-slip, zodat je de aquagym sessie kunt uitvoeren zonder weg te glijden! Voor een 100% aansluitend en meer comfortabel model, kies je de neopreen aquagym schoenen. Ze bieden meer ondersteuning en zijn geschikt voor intensieve aquagym-oefeningen (aquabike, aquafitness, aquarunning).