Creëer het echte vakantiegevoel met een thuisbioscoop!

Het is nu de perfecte tijd om creatief te zijn. Maak een avondje thuis kamperen compleet met het bouwen van een bioscoop in je eigen tuin of huis. 

Thuisbioscoop

Stap 1: Vind een goede locatie voor de tent en de bioscoop

Vind een goede locatie om je tent op te zetten. Dit kan in de tuin, woonkamer of op het balkon. Zorg dat de opening van de tent gericht is op een muur. Zodat je hierop de film kan projecteren. Je kunt wat lichtjes gebruiken om de ruimte te versieren, maar zorg ervoor dat je ze uitschakelt als je dat film start. Dan kunnen ze je scherm niet beïnvloeden. Kies geen plek uit waar straatverlichting of binnenverlichting kan reflecteren tegen het scherm. 

Thuisbioscoop

Stap 2: Zorg voor een goede projector

De tent staat en nu is het tijd om te kijken voor een goede projector. Je hebt tegenwoordig mooie projectoren die licht en stil zijn. Ook moet je letten op het aantal lumen. Hoe meer lumen je hebt, des te beter het beeld is. Als je in een donkere tuin een projector gaat gebruiken raden wij er één van 3000 lumen. Het is mogelijk om projectoren te huren of te kopen.

Stap 3: Sluit een videobron aan

Dit kan een dvd- of Blu-ray-speler zijn, een laptop of een streaming apparaat zoals een chromecast of Apple Tv-box die je via de HDMI-poort op je projector moet aansluiten. Zorg voor extra goed geluid met een box. Wil je je buren niet storen zorg dan voor bluetooth koptelefoon. 

Stap 4: Creëer je bioscoopscherm

Alles staat klaar, maar hoe creëer je een bioscoopscherm? De eenvoudigste manier om dit te doen is een wit laken aan een waslijn te hangen. Je kunt ook je eigen scherm maken door stukjes verduisterende voering aan elkaar te naaien, die zijn vaak per meter verkrijgbaar. De verduisterende voering spijker je bijvoorbeeld op de muur van de schuur of op het tuinhek. Als geld geen rol speelt kun je een projectiescherm kopen.

Stap 5: Zorg ervoor dat je comfortabel kan kijken

Alles is gereed om de film avond te beginnen. De tent staat op en de luchtbedden zijn opgepompt. Gebruik dekens, zitzakken en heel veel kussens om zo comfortabel mogelijk te liggen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een campingstoel gebruiken. Erna overnachten in je eigen tuin in een tentje zal de ervaring compleet maken. 

Stap 6: Maak een feestmaal

Wat is een bioscoop zonder popcorn, nachos en homemade lemonade? Zorg goed voor jezelf en je gasten. Steek je de bbq aan of kook voorafgaand op een camping stove. Hierdoor krijg je helemaal het vakantiegevoel. 

Succes! We zijn benieuwd naar jullie creaties. #gotrydecathlon #thuiskamperen @quechua_nl.