sportieve activiteiten voor in de krokusvakantie

De krokusvakantie is (bijna) begonnen, een week waarin je leuke dingen kan ondernemen met je kinderen. Maar welke activiteiten zijn nou leuk om samen te doen? Decathlon helpt je bij het vinden van originele en gezellige activiteiten voor tijdens de schoolvakantie! Ga bijvoorbeeld met de kinderen naar een schaatsbaan of doe samen aan yoga.

sportieve activiteiten voor in de schoolvakantie

kom dichter tot elkaar in een sportief spel

Tegenwoordig spelen veel kinderen virtuele spellen maar er gaat toch niets boven sportieve spellen! Het is een manier om verbinding te maken terwijl je actief bezig bent. Spellen die makkelijk binnen kunnen worden gedaan zijn:
- Pingpong (veel mensen denken dat ze daar een pingpong tafel voor aan moeten schaffen maar wij verkopen ook pingpong netjes die je over de tafel kan spannen)
- Darten
- Poolen
- Oud-Hollandse spellen (zoals diabolo en skippybal)

De volgende spellen kun je in de tuin spelen:
- Pijl-en-boog schieten
- Trampolinespringen
- Jeu de boules
- Voetballen
- Badminton
- Basketballen

Naast bovengenoemde spellen zijn er nog andere sportieve spellen voor jong en oud. Doe inspiratie op in onze winkel met alle sportieve spellen!

sportieve activiteiten voor in de schoolvakantie

probeer samen een nieuwe sport met (kinder)yoga

Yoga is zeker niet alleen voor volwassenen! Yoga kan kinderen (net zoals volwassenen) helpen te ontspannen, concentreren en de motoriek te verbeteren. In India gebruiken ze kinderyoga om de "monkey mind" tot rust te brengen. Hierbij wordt gerefereerd naar de gedachtes van kinderen die vaak alle kanten op gaan.

Daarnaast is het ook gewoon leuk om yoga te doen met je kind! Het proberen van verschillende yogahoudingen leidt bij kinderen vaak tot lachbuien en het is heel wat anders dan gebruikelijke kinderactiviteiten. Online staan genoeg laagdrempelige oefeningen die je samen kunt doen. Heb je nog een yogamat nodig om de oefeningen op te doen? We hebben speciale yogamatten voor kinderen waarop jouw kind iedere beweging mee kan doen. Namasté!

sportieve activiteiten voor in de schoolvakantie

stap uit je comfortzone op een paard

Ruitersport is een sport die door velen als ontoegankelijk wordt gezien. Jammer, want het kan juist heel erg betekenisvol zijn voor kinderen! Paardrijden kan voor kinderen het ultieme vrijheidsgevoel geven en dient als een uitstekende uitlaatklep. Na een lange schooldag lekker galopperen op de manege of een mooie buitenrit maken op het strand!

Probeer paardrijden eens uit tijdens de krokusvakantie met je kind. Het enige wat je moet aanschaffen voor het paardrijden is een paardrijcap, paardrijlaarzen en een paardrijbroek. Afhankelijk van de dichtsbijzijnde manage in jouw buurt kun je een baan huren of een proefles nemen. Als paardrijden voor je kind bevalt is het op de meeste manages ook mogelijk om gratis een pony te verzorgen. Hier leren ze zorgzaam te zijn voor de pony’s en mogen ze er vaak ook nog gratis op rijden. Daarnaast zijn er paardrijkampen in de schoolvakanties waar je aan kunt deelnemen. Hiervoor hoef je helemaal nog geen ruiterervaring voor te hebben. Zo leer je paardrijden en maak je ook nog eens vrienden. Hoe leuk is dat!

sportieve activiteiten voor in de schoolvakantie

ontdek de buurt tijdens een hardloopsessie

Hardlopen is een van de bekendste sporten onder volwassenen terwijl het merendeel van de jeugd niet snel de hardloopschoenen aan doet. Dit is jammer want hardlopen is niet alleen goed voor volwassenen maar ook voor kinderen! Het is een effectieve sport om je conditie te verbeteren en het versterkt je gewrichten en hartvaten. Daarnaast is het een erg toegankelijke sport want hardloopschoenen en (gym)kleding is het enige wat je nodig hebt.

Ga samen met je kind(eren) hardlopen om de mooie paden van je woonplaats te ontdekken terwijl je geniet van de natuur. Zorg er wel voor dat de wegen en paden niet te glad door zijn de kou en kleed je warm aan. De eerste paar minuten zal je het een beetje koud hebben maar van hardlopen krijg je het snel genoeg warm.

sportieve activiteiten voor in de schoolvakantie

ervaar het ultieme wintergevoel door te schaatsen

Nu het winter is zijn er weer genoeg leuke winterse activiteiten die gedaan kunnen worden! We hopen natuurlijk allemaal dat we snel weer op natuurijs kunnen schaatsen maar anders kun je altijd met de kinderen naar een schaatsbaan. Je kunt ervoor kiezen om daar schaatsen te huren of je eigen schaatsen mee te nemen. Wel is het erg belangrijk dat je handschoenen meenemeent want zonder handschoenen mag je vaak niet de baan op vanwege veiligheidsredenen. Kleed je daarnaast warm aan en vergeet niet van te voren te reserveren zodat je verzekerd bent van een plekje op de baan.

sportieve activiteiten voor in de schoolvakantie

Wij hopen dat je met bovenstaande tips een gezellige krokusvakantie zal beleven. Veel plezier tijdens jullie sportieve activiteiten!