Reddingsvesten

Reddingsvesten

Reddingsvest nodig? Bij Decathlon vind je reddingsvesten die in samenwerking met de Franse strandwachten zijn ontwikkeld om optimale veiligheid te garanderen. Afhankelijk van het soort boot waarin je zeilt, heb je een zwemvest of een reddingsvest nodig. Zoals de naam al zegt, dient een reddingsvest voor volwassenen of kinderen ervoor om je leven te redden. Als je bewusteloos in het water valt zorgt een reddingsvest ervoor dat je blijft drijven en dat je hoofd boven water blijft. Je vind bij Decathlon automatische reddingsvesten van onder andere 150n! Bekijk ook onze zeil zwemvesten en zeiljassen

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
3.6/5 Op basis van 984 reviews

Reddingsvest

Wil je een reddingsvest kopen? Dan ben je bij Decathlon op de juiste plek! Een reddingsvest zal je leven redden wanneer je bewusteloos in het water valt. Een reddingsvest zorgt er namelijk voor dat je op je rug wordt gedraaid in het water. Doordat je op je rug in het water ligt, is je gezicht boven water en kan je blijven ademen. Het meest bekende reddingsvest is het reddingsvest met een vaste stof, deze is gevuld met schuim dat voor het drijvende vermogen zorgt. Dit type reddingsvest, heeft altijd een grote kraag die ervoor zorgt dat je met je gezicht naar boven wordt gedraaid om goed te kunnen ademen en niet te verdrinken.

Automatisch reddingsvest

Tegenwoordig gebruiken steeds meer watersporters een automatisch reddingsvest. Een automatisch reddingsvest is nog niet opgeblazen op het moment van gebruik. Dit biedt een stuk meer bewegingsvrijheid, wat erg handig is tijdens bijvoorbeeld het zeilen. Zodra het automatische reddingsvest in aanraking komt met water, blaast deze zichzelf op. In het reddingsvest zit een zouttablet. Dit zouttablet lost op bij een val in het water, dat vervolgens een slagpen activeert. De slagpen doorboort de cilinder met samengeperste lucht (CO2) wat het reddingsvest opblaast. Een automatisch reddingsvest kan je ook altijd nog zelf opblazen door aan het koord te trekken. Let wel op, zodra het opblaasbare reddingsvest is gebruikt, dien je het zouttablet en het CO2 patroon opnieuw te kopen en te vervangen.

Reddingsvest volwassenen

Bij Decathlon vind je verschillende reddingsvesten voor volwassenen. Wij bieden het automatische reddingsvest en het schuim reddingsvest aan voor volwassenen. De maat van het schuim reddingsvest is gebaseerd op het gewicht van de persoon die deze zal dragen. Echter is het erg belangrijk om een zwemvest te passen met de kleding die je verwacht te dragen onder het zwemvest of de taillemaat te bekijken. Rondom de buik mag een reddingsvest namelijk best strak zitten en aangezien lichaamsgewicht niet direct iets zegt over de bouw van het lichaam is het belangrijk hierop te letten. Van het automatische reddingsvest voor volwassenen, is er maar 1 maat beschikbaar.

Reddingsvest kinderen

Bij Decathlon bieden we ook reddingsvesten voor kinderen aan. We hebben naast de schuim reddingsvesten ook de automatische reddingsvesten beschikbaar. Aan het schuim reddingsvest zit een handgreep onder de kraag om je kind vast te houden aan boord of op de steiger. Ook deze reddingsvesten zijn gebaseerd op lichaamsgewicht, echter is het nog steeds belangrijk om het reddingsvest te passen aangezien niet elk kind hetzelfde is. Daarnaast zijn de reddingsvesten voor kinderen comfortabel, licht van gewicht en makkelijk aan te trekken.

Wanneer draag je een reddingsvest?

Op de meeste boten in Nederland is een reddingsvest niet verplicht. Echter staat veiligheid altijd voorop, dus mocht je het prettig vinden om een reddingsvest te dragen, doe dit dan ook vooral. Een reddingsvest is in Nederland alleen verplicht voor de bestuurder van de boot, zodra het gaat om een boot die harder gaat dan 20 km/u. Daarnaast is het belangrijk dat de bestuurder vanuit buiten stuurt en staat, zodra dit niet het geval is, is een reddingsvest weer niet verplicht. Bij snelle boten is het ook verplicht om voor alle opvarende een reddingsvest beschikbaar te hebben, zij hoeven deze niet te dragen.

Welk reddingsvest heb je nodig?

Een goed reddingsvest is 100 Newton (100N) of hoger. Een 100N reddingsvest kan zowel volwassenen en kinderen onder normale weersomstandigheden op hun rug draaien. Zodra het weer slechter wordt en er zijn hogere golven, is het beter om een reddingsvest te kiezen met een hoger aantal Newton. Kies bijvoorbeeld een reddingsvest van 150N. Bekijk naast onze reddingsvesten, ook onze zwemvesten/tekst en de rest van ons veiligheidsmateriaal/tekst