Reddingsvesten

Reddingsvesten

Reddingsvest kopen? Bij Decathlon vind je reddingsvesten die in samenwerking met de Franse strandwachten zijn ontwikkeld om optimale veiligheid te garanderen. Afhankelijk van het soort boot waarin je zeilt, heb je een zwemvest of een reddingsvest nodig. Zoals de naam al zegt, dient een reddingsvest ervoor om je leven te redden. Als je bewusteloos in het water valt zorgt een reddingsvest ervoor dat je blijft drijven en dat je hoofd boven water blijft. Je vind bij Decathlon automatische reddingsvesten van onder andere 150n! Bekijk ook onze zeil zwemvesten en zeiljassen
Advies nodig?
Hoe kies ik een reddingsvest?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
‪TYPE VEILIGHEIDSVEST‬
‪INDEX DRIJFVERMOGEN‬
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
84,00
187,00
30,00
210,00
187,00
187,00
14,99
89,99
Reddingsvest EVO met harnas voor kinderen
PLASTIMO

Reddingsvest EVO met harnas voor kinderen

Dit artikel is nu niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad
4.2/5 Op basis van 1573 reviews

Reddingsvest

Wil je een reddingsvest kopen? Dan ben je bij Decathlon op de juiste plek! Een reddingsvest zal je leven redden wanneer je bewusteloos in het water valt. Een reddingsvest zorgt er namelijk voor dat je op je rug wordt gedraaid in het water. Doordat je op je rug in het water ligt, is je gezicht boven water en kan je blijven ademen. Het meest bekende reddingsvest is het reddingsvest met een vaste stof, deze is gevuld met schuim dat voor het drijvende vermogen zorgt. Dit type reddingsvest, heeft altijd een grote kraag die ervoor zorgt dat je met je gezicht naar boven wordt gedraaid om goed te kunnen ademen en niet te verdrinken. Aangezien reddingsvesten voor veel watersporters essentieel zijn, zorgt Decathlon ervoor dat reddingsvesten beschikbaar zijn op de website en ook in veel winkels. De winkel voorraad van de reddingsvesten kan je bekijken op de productpagina van de reddingsvest die je graag zou willen.

Automatisch reddingsvest

Tegenwoordig gebruiken steeds meer watersporters een automatisch reddingsvest. Een automatisch reddingsvest is nog niet opgeblazen op het moment van gebruik. Dit biedt een stuk meer bewegingsvrijheid, wat erg handig is tijdens bijvoorbeeld het zeilen. Zodra het automatische reddingsvest in aanraking komt met water, blaast deze zichzelf op. In het reddingsvest zit een zouttablet. Dit zouttablet lost op bij een val in het water, dat vervolgens een slagpen activeert. De slagpen doorboort de cilinder met samengeperste lucht (CO2) wat het reddingsvest opblaast. Een automatisch reddingsvest kan je ook altijd nog zelf opblazen door aan het koord te trekken. Let wel op, zodra het opblaasbare reddingsvest is gebruikt, dien je het zouttablet en het CO2 patroon opnieuw te kopen en te vervangen.

Wanneer draag je een reddingsvest?

Op de meeste boten in Nederland is een reddingsvest niet verplicht. Echter staat veiligheid altijd voorop, dus mocht je het prettig vinden om een reddingsvest te dragen, doe dit dan ook vooral. Een reddingsvest is in Nederland alleen verplicht voor de bestuurder van de boot, zodra het gaat om een boot die harder gaat dan 20 km/u. Daarnaast is het belangrijk dat de bestuurder vanuit buiten stuurt en staat, zodra dit niet het geval is, is een reddingsvest weer niet verplicht. Bij snelle boten is het ook verplicht om voor alle opvarende een reddingsvest beschikbaar te hebben, zij hoeven deze niet te dragen. Of een reddingsvest verplicht is of niet, het is zeker goed om een reddingsvest te dragen wanneer dat goed voelt voor jou. Jaarlijks verdinken er meer dan 100 mensen op het water. Veel ongelukken kunnen voorkomen worden door het dragen van een goed reddingsvest die je ook op de juiste manier hebt onderhouden. Op dit moment zijn er met 30% eigenlijk te weining watersporters die een reddingsvest dragen, zeker als je bedenkt dat een reddingsvest je kans op overleven verviervoudigt.

Welk reddingsvest heb je nodig?

De tijd nemen om het juiste reddingsvest uit te kiezen is heel erg belangrijk, of dit nou een automatisch reddingsvest is of een met vaste stof. Het kopen van het juiste reddingsvest vergroot de kans dat je deze ook echt gaat dragen. Bestel bijv. je reddingsvest online en pas deze thuis rustig even aan, als je advies nodig hebt kan je ook naar een Decathlon winkel voor advies over reddingsvesten. Een goed reddingsvest is 100 Newton (100N) of hoger. Een 100N reddingsvest kan zowel volwassenen en kinderen onder normale weersomstandigheden op hun rug draaien. Zodra het weer slechter wordt en er zijn hogere golven, is het beter om een reddingsvest te kiezen met een hoger aantal Newton. Kies bijvoorbeeld een reddingsvest van 150N. Bekijk naast onze reddingsvesten, ook onze zwemvesten en de rest van ons veiligheidsmateriaal