Hardboard

Hardboard

Koop hier jouw hardboard van Bic of Olaian. Deze surfboards zijn zijn ideaal voor fanatieke en gevorderde surfers. Bekijk ook onze wetsuits, bikini's en boardshorts en wax, of gebruik een surfpad. Tip: bescherm jouw nieuwe surfplank met een boardbag en gebruik een leash.

Terug naar artikelen
SPORTIEF NIVEAU
Jouw gewicht (meerdere opties)
TYPE PLANK
Volume
Merk
Levertijd
Prijscategorie
12 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Laatste kans
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.5/5 Op basis van 39 reviews

  Surfboards in verschillende soorten en maten

  Per gebruik zijn er een aantal specificaties die van invloed zijn op de keuze van de juiste surfplank. lees hier hoe je een surfboard kiest.

  Lichaamsbouw en niveau

  Je moet weten dat surfplanken voor beginners stabiele vormen hebben en daardoor gemakkelijk te gebruiken zijn, van schuim gemaakt zijn en vinnen hebben die je niet kunnen verwonden. Ze worden afgeleverd met een leash. Voor wie regelmatig gaat surfen zijn er hardere surfplanken met verschillende vormen voor verschillende soorten lichaamsbouw. Verschillende manieren van fabricage garanderen duurzaamheid en goede prestaties.

  Wendbaarheid en stabiliteit

  De wendbaarheid van de surfplank is afhankelijk van de afmetingen en de vorm. Hoe groter je surfplank, hoe gemakkelijker je vaart kunt krijgen, maar hoe minder wendbaar de surfplank zal zijn. Hoe kleiner uw surfplank, hoe meer je je lichaam moet gebruiken. Hoe langer en puntiger de vormen van je surfplank (omtrek), hoe geschikter de plank is voor grote golven. Hoe ronder de vormen van je surfplank, hoe beter de plank is voor kleinere golven.

  Verschillende surfplanken

  Shortboards

  Shortboards zijn bestemd voor ervaren surfers. Een shortboard is heel technisch en is kort en smal. De zijkanten verlenen de plank gevoeligheid, een hoog prestatievermogen en wendbaarheid.

  Evolutieve planken

  Om de vaardigheid te perfectioneren: Evolutieve surfplanken zijn een tussenweg tussen shortboards en mini-malibu's en zijn bestemd voor surfers die al wat beter kunnen surfen en voor goede surfers. Het zijn surfplanken van 1,90 tot 2,20 meter lang met een breedte van tussen de 49 en 52cm. Deze surfplanken zijn ideaal voor alle soorten golven. Ze vormen een perfect compromis tussen wendbaarheid en stabiliteit.

  De malibu's en soft top surfboards

  Om te leren surfen: Malibu's zijn vooral geschikt voor beginners. Hun lengte, breedte en volume zorgen ervoor dat u al heel snel surfgewaarwordingen kunt ervaren bij kleine golven. Hun comfort en het gemak om te vertrekken bij elke golf zullen door iedereen gewaardeerd worden. Soft top surfplanken, met zoals de naam al zegt een zachte bovenkant, zijn iedelaal voor beginners op kleine golven. Het zijn lichte boards en door het zachte materiaal en zachte vinnen bezeer je jezelf en anderen minder snel.

  Longboards

  Longboards hebben vormen die geïnspireerd zijn op de jaren '60 en zijn zeer breed en stabiel. Ze zijn ideaal voor kleine golven. De afmetingen vereisen een goede techniek voor line-ups (waar de golven zich vormen) en de eerste bochten. De ultieme kick van longboarden is om tijdens het surfen naar de neus van het board te lopen.

  Levering van jouw golfsurfboard

  Wanneer je bij Decathlon online een surfboard besteld wordt het board binnen 3 werkdagen geleverd. We verpakken de surfboards zorgvuldig, om de kans op beschadigingen tijdens het transport te beperken. Het board verzenden we gratis en indien het board niet helemaal met jouw verwachtingen overeenkomt, kun je het gratis retourneren.

  Surfboards testen

  Bij onze partner 'The Shore' in Den Haag hebben we een aantal surfboards liggen die getest kunnen worden. Dit kan handig zijn als je een board wil proberen vorodat je het koopt. Voor informatie omtrent het testen, raden we aan telefonisch contact met The Shore op te nemen. Natuurlijk kun je ook altijd een Decathlon winkel bezoeken om (een deel van onze) collectie in het echt te zien. In Den Haag hebben we het grootste aanbod.

  Passie voor sport

  Al onze medewerkers hebben een passie voor sport en dit dragen zij ook uit in het actief beoefenen van sporten. De afdelingen worden over het algemeen ondersteund door sportieve verkopers die als sport experts gezien kunnen worden. Voor al je vragen over surfplanken kun je dus terecht bij een van onze verkopers. Het grote voordeel van onze winkels is dat je er producten kunt proberen en passen. Vaak zijn er playgrounds waar wij stimuleren om de producten te proberen zodat je precies weet wat je in huis haalt.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen