Hardboard

Koop hier jouw hardboard van Bic of Olaian. Deze surfboards zijn zijn ideaal voor fanatieke en gevorderde surfers. Bekijk ook onze wetsuits, bikini's en boardshorts en wax. Tip: bescherm jouw nieuwe surfplank met een boardbag en gebruik een leash.

Hardboard
Terug naar artikelen
Levertijd
SPORTIEF NIVEAU
Prijscategorie
12 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Niet beschikbaar)
  4.5/5 Op basis van 30 reviews

  Surfplanken in verschillende soorten en maten

  Per gebruik zijn er een aantal specificaties die van invloed zijn op de keuze van de juiste surfplank.

  Lichaamsbouw en niveau

  Je moet weten dat surfplanken voor beginners stabiele vormen hebben en daardoor gemakkelijk te gebruiken zijn, van schuim gemaakt zijn en vinnen hebben die je niet kunnen verwonden. Ze worden afgeleverd met een leash. Voor wie regelmatig gaat surfen zijn er hardere surfplanken met verschillende vormen voor verschillende soorten lichaamsbouw. Verschillende manieren van fabricage garanderen duurzaamheid en goede prestaties.

  Wendbaarheid en stabiliteit

  De wendbaarheid van de surfplank is afhankelijk van de afmetingen en de vorm. Hoe groter je surfplank, hoe gemakkelijker je vaart kunt krijgen, maar hoe minder wendbaar de surfplank zal zijn. Hoe kleiner uw surfplank, hoe meer je je lichaam moet gebruiken. Hoe langer en puntiger de vormen van je surfplank (omtrek), hoe geschikter de plank is voor grote golven. Hoe ronder de vormen van je surfplank, hoe beter de plank is voor kleinere golven.

  Verschillende planken

  Shortboards

  Shortboards zijn bestemd voor ervaren surfers. Een shortboard is heel technisch en is kort en smal. De zijkanten verlenen de plank gevoeligheid, een hoog prestatievermogen en wendbaarheid.

  Evolutieve planken

  Om de vaardigheid te perfectioneren: Evolutieve surfplanken zijn een tussenweg tussen shortboards en mini-malibu's en zijn bestemd voor surfers die al wat beter kunnen surfen en voor goede surfers. Het zijn surfplanken van 1,90 tot 2,20 meter lang met een breedte van tussen de 49 en 52cm. Deze surfplanken zijn ideaal voor alle soorten golven. Ze vormen een perfect compromis tussen wendbaarheid en stabiliteit.

  De malibu's en planken van schuim

  Om te leren surfen: Malibu's zijn vooral geschikt voor beginners. Hun lengte, breedte en volume zorgen ervoor dat u al heel snel surfgewaarwordingen kunt ervaren bij kleine golven. Hun comfort en het gemak om te vertrekken bij elke golf zullen door iedereen gewaardeerd worden. Surfplanken van schuimmateriaal, die nog lichter zijn, zijn ideaal om te beginnen op kleine golven zonder zich pijn te doen.

  Longboards

  Longboards hebben vormen die geïnspireerd zijn op de jaren '60 en zijn zeer breed en stabiel. Ze zijn ideaal voor kleine golven. De afmetingen vereisen een goede techniek voor line-ups (waar de golven zich vormen) en de eerste bochten.

  Passie voor sport

  Al onze medewerkers hebben een passie voor sport en dit dragen zij ook uit in het actief beoefenen van sporten. De afdelingen worden over het algemeen ondersteund door sportieve verkopers die als sport experts gezien kunnen worden. Voor al je vragen over surfplanken kun je dus terecht bij een van onze verkopers. Het grote voordeel van onze winkels is dat je er producten kunt proberen en passen. Vaak zijn er playgrounds waar wij stimuleren om de producten te proberen zodat je precies weet wat je in huis haalt.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen