Hardboard

Hardboard

Koop hier jouw hardboard van Bic of Olaian. Deze surfboards zijn zijn ideaal voor fanatieke en gevorderde surfers. Bekijk ook onze wetsuits, bikini's en boardshorts en wax, of gebruik een surfpad. Tip: bescherm jouw nieuwe surfplank met een boardbag en gebruik een leash.

Terug naar artikelen
SPORTIEF NIVEAU
Jouw gewicht (meerdere opties)
TYPE PLANK
Volume
Merk
Prijscategorie
11 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.5/5 Op basis van 71 reviews

  Surfboards in verschillende soorten en maten

  Per gebruik zijn er een aantal specificaties die van invloed zijn op de keuze van het juiste surfboard. lees hier hoe je een surfboard kiest.

  Beginner surfboards: soft top surfboards

  Bij Decathlon vind je een ruim aanbod aan beginners surfboards. Dit zijn voornamelijk stabiele soft top surfboards (ook wel foam surfboard genoemd) met zachte vinnen. Hierdoor bezeer je jezelf en anderen minder snel. Dit zijn hierdoor ook goede boards voor kinderen. Deze boards worden geleverd met leash. Soft top surfboards zijn net per definitie voor beginners. Gevorderde surfers kunnen hier ook op surfen. Twijfel je over welke maat surf board bij jou past? We raden beginners aan om dan nét een maatje groter te kiezen. Door een surfboard met meer volume te kiezen kun je makkelijker peddelen en meer golven pakken en dus meer oefenen.

  Wendbaarheid en stabiliteit

  De wendbaarheid van de surfplank is afhankelijk van de afmetingen en de vorm. Hoe groter je surfplank, hoe makkelijker je vaart kunt krijgen, maar hoe minder wendbaar de surfplank zal zijn. Hoe kleiner het surfboard, hoe meer je je lichaam moet gebruiken. Hoe puntiger de vormen van je surfplank, hoe geschikter de plank is voor grote golven. Hoe ronder de vormen van je surfplank, hoe beter de plank is voor kleinere golven.

  Verschillende soorten surfboards

  Shortboards

  Shortboards zijn bestemd voor ervaren surfers. Een shortboard is heel technisch en is kort en smal. De zijkanten verlenen de plank gevoeligheid, een hoog prestatievermogen en wendbaarheid.

  Longboards

  Longboards hebben vormen die geïnspireerd zijn op de jaren '60 en zijn zeer lang (> 9") en stabiel. Ze zijn ideaal voor kleine golven. De afmetingen vereisen een goede techniek voor line-ups (waar de golven zich vormen) en de eerste bochten. De ultieme kick van longboarden is om tijdens het surfen naar de neus van het board te lopen.

  (Mini) malibu's en soft top surfboards

  Om te leren surfen: Malibu's zijn vooral geschikt voor beginners. Hun lengte, breedte en volume zorgen ervoor dat je al heel snel succes kunt ervaren bij kleine golven. Hun comfort en het gemak om te vertrekken (take off) bij elke golf zullen door iedereen gewaardeerd worden. Soft top surfplanken, met zoals de naam al zegt een zachte bovenkant, zijn iedelaal voor beginners op kleine golven. Het zijn lichte boards en door het zachte materiaal en zachte vinnen bezeer je jezelf en anderen minder snel.

  Evolutieve surfboards

  Om de vaardigheid te perfectioneren: Evolutieve surfplanken zijn een tussenweg tussen shortboards en mini-malibu's en zijn bestemd voor surfers die al wat beter kunnen surfen en voor goede surfers. Het zijn surfplanken van 1,90 tot 2,20 meter lang met een breedte van tussen de 49 en 52cm. Deze surfplanken zijn ideaal voor alle soorten golven. Ze vormen een perfect compromis tussen wendbaarheid en stabiliteit.

  Accessoires voor surfboards

  Een boardbag is essentieel om je surfboard te vervoeren en veilig op te bergen. Gebruik wax voor grip op je surfboard. Een leash gebruik je zodat je je surfboard niet kwijt raakt als je valt. De vinnen van je surfboard kunnen beschadigen, daarom is het handig om een extra setje te hebben.

  Levering, garantie en retourneren van golfsurfboards

  Wanneer je bij Decathlon online een surfboard besteld wordt het board binnen 3 werkdagen geleverd. We verpakken de surfboards zorgvuldig, om de kans op beschadigingen tijdens het transport te beperken. Het board verzenden we gratis en indien het board niet helemaal met jouw verwachtingen overeenkomt, kun je het gratis retourneren.

  Surfboards testen

  Bij onze partner 'The Shore' in Den Haag hebben we een aantal surfboards liggen die getest kunnen worden. Dit kan handig zijn als je een board wil proberen vorodat je het koopt. Voor informatie omtrent het testen, raden we aan telefonisch contact met The Shore op te nemen. Natuurlijk kun je ook altijd een Decathlon winkel bezoeken om (een deel van onze) collectie in het echt te zien. In Den Haag hebben we het grootste aanbod.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen