MTB helm

MTB helm

Een mountainbike helm beschermt je hoofd tegen letsel bij een ongeval. Door een MTB helm te dragen neemt het risico op een ernstig letsel aan het hoofd met wel 65 procent af. Decathlon beschikt over een breed assortiment MTB helmen voor zowel jonge als volwassen mountainbikers. Alle MTB helmen van onze eigen merken BTWIN en ROCKRIDER zijn EN1078 goedgekeurd, zodat je veilig de weg op kunt. Daarnaast is de kwaliteit van de pasvorm en de afwerking bepalend voor de prijs die je voor de MTB helm betaalt. Koop je fietshelm bij Decathlon of bekijk ons assortiment aan MTB brillen en MTB kleding voor de perfecte uitrusting voor je mountainbike tocht.

Advies nodig?
Hoe kies ik een fietshelm?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
Laatste Kans
€54,99 -27%
€39,99
€39,95
€44,99
€69,95
€47,99
€47,99
€39,95
Vanaf
€72,47
Helm Hyban 2.0 - Fluweel Zwart
ABUS

Helm Hyban 2.0 - Fluweel Zwart

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen

€39,95
€79,95 -19%
€64,00
€47,99
Fietshelm Dames - Roze
PRO SPORT LIGHTS

Fietshelm Dames - Roze

Verkocht en verstuurd door Pro Sport Lights

€42,99
€105,00
100% Mtb Helm Status
100%

100% Mtb Helm Status

Verkocht en verstuurd door Sport4it

4.4/5 Op basis van 10263 reviews

De perfecte mountainbike helm voor heren en dames

Een mountainbike helm voor heren en dames is uit diverse lagen en producten opgebouwd. De buitenzijde van de MTB helm heet ook wel de schaal. Onder deze schaal bevindt zich een absorptielaag die veelal van polystyreen is geproduceerd. Bij een val vangt deze laag je impact op. Tussen de absorptielaag en je hoofd is een voering ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat de inwerkende kracht wordt vertraagd en geremd. De klap wordt bovendien verdeeld over het gehele oppervlak van de helm. Daarnaast verhindert de mountainbike helm voor heren en dames dat je hoofd direct in contact komt met het object of de harde grond.

Sinds professionele mountainbikers op het dragen van een MTB helm zijn overgestapt, weet iedereen hoe belangrijk het dragen van een mountainbike helm voor heren en dames is. Een MTB helm zorgt namelijk dat de kans op ernstig gewond raken of zelfs overlijden wordt verkleind. Als je valt met een helm breekt de absorptielaag die zich in de helm bevindt. Belangrijk is wel dat na een val deze absorptielaag geen nieuwe val kan absorberen. Deze beschadiging is niet met het blote oog zichtbaar. Daarom dien je de MTB helm bij een val te vervangen voor een goede werking.

Wat is de beste MTB helm?

Bij Decathlon verkopen we uitsluitend MTB helmen van kwaliteit. Mountainbiken kan namelijk een risicovolle sport zijn waarbij je je grenzen opzoekt. De beste MTB helm biedt dan ook optimale bescherming tegen de grootste gevaren van het mountainbiken. Sommige MTB helmen beschikken over een klepje aan de voorzijde die zowel de zon als regenwater tegenhouden. Modellen die niet over een dergelijk klepje beschikken zijn veelal slanker en aerodynamischer. Dit is dan ook de beste MTB helm voor prestatiegerichte mountainbikeparcoursen waarbij snelheid voorop staat.

Bij de keuze voor de beste MTB helm is de pasvorm en comfort essentieel. Als de MTB helm namelijk goed zit, heb je nauwelijks door dat je een fietshelm draagt. Voor de maat van de MTB helm meet je de omtrek van je hoofd op circa twee centimeter afstand boven je wenkbrauwen. Vervolgens zet je de MTB helm met dezelfde maat op je hoofd en zorg je met de riempjes dat de helm prettig en comfortabel zit. Buig daarna voorover om te kijken of de MTB helm niet van je hoofd valt. Kom vrijblijvend langs in onze filialen om de verschillende modellen te passen of bekijk onze webshop voor de nieuwste fietshelmen.