Fietspomp

Fietspomp

Op zoek naar de juiste fietspomp? Je bent natuurlijk het liefste bezig met fietsen: het gevoel, de ervaring, de dingen die je ziet. Om prettig te blijven fietsen, is onderhoud noodzakelijk. Zo is het verstandig om de fietsbanden goed op spanning te houden. Met een fietspomp van Decathlon wordt dit een fluitje van een cent. Ook wil je graag een fietspomp meenemen voor onderweg, voor het geval er iets mis gaat. De juiste fietspomp kopen doe je online bij Decathlon. Naast fietspompen hebben wij bij Decathlon ook accessoires voor de fietspomp. Is je binnenband niet meer te redden, kijk dan bij onze binnenbanden.

Advies nodig?
Hoe kies ik een fietspomp?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
‪TYPE VENTIEL‬
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
41,69
Airchecker luchtdrukmeter
Airchecker luchtdrukmeter
SKS

Airchecker luchtdrukmeter

Verkocht en verstuurd door Fietsweb
31,99
Co2-pomp Lezyne Control Drive+
LEZYNE

Co2-pomp Lezyne Control Drive+

Verkocht en verstuurd door Online Bike Parts BV
37,51
minipomp Mountain DA
minipomp Mountain DA
TOPEAK

minipomp Mountain DA

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen
42,83
AirBooster CO2 Pomp
AirBooster CO2 Pomp
TOPEAK

AirBooster CO2 Pomp

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen
77,39
USP demperpomp
USP demperpomp
SKS

USP demperpomp

Verkocht en verstuurd door Fietsweb
28,58
Pomp Michelin
Pomp Michelin
MICHELIN

Pomp Michelin

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory
58,03
minipomp Mountain TT_G
minipomp Mountain TT_G
TOPEAK

minipomp Mountain TT_G

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen
50,50
4.4/5 Op basis van 27058 reviews

Fietspomp

Als er één accessoire is dat je op de een of andere manier bij je moet hebben tijdens je fietstocht, dan is het wel een fietspomp (samen met bandenlichters en een binnenband). Fietspompen zijn verkrijgbaar in twee types: handpompen en voetpompen. Handpompen kunt je eenvoudig in de achterzak van je trui bewaren of op het frame van je fiets bevestigen. Iedereen heeft wel een keer last gehad van een lege of lekke band op de fiets. Een lege band kan erg vervelend zijn, omdat het fietsen een stuk zwaarder gaat. Een fietspomp helpt je snel weer op weg indien je band leeg is. Is je band lek dan zul je deze eerst moeten vervangen, voordat je deze weer opnieuw oppompt met een fietspomp. Met behulp van een fietspomp, pomp je nieuwe lucht in je band totdat je de juiste druk hebt bereikt. Dit verschilt per type band hoeveel druk erin moet. Een racefiets pomp je op tot meer bar dan een normale stadsfiets. Bij een fietspomp dien je de fietspomp juist aan te sluiten op het ventiel. Daarbij moet je rekening houden dat er drie verschillende soorten ventielen zijn.Je hebt het normale Hollandse ventiel, ook wel Dunlop ventiel geheten. Je hebt het Presta ventiel of Frans ventiel en je hebt het Schräder ventiel, ook wel bekend onder de naam autoventiel. Idealiter heb je een fietspomp die voor alle drie de soorten ventielen het juiste opzetstukje heeft. Zo kan je ieder gewenste band oppompen, zonder gebruik je maken van verschillende soorten fietspompen. Naast een normale fietspomp heb je tegenwoordig ook elektrische fiets pompen, deze zijn eenvoudig in gebruik en hoef je zelf geen inspanning te leveren op de band op het juiste niveau op te pompen.

Fietspomp Kopen bij Decathlon

De juiste fietspomp kopen voor je fiets doe je bij Decathlon. Bij Decathlon vind je verschillende soorten fietspompen afhankelijk waar je deze gaat gebruiken en waarvoor je deze gaat gebruiken. Gebruik je de fietspomp alleen thuis, dan raden wij een standaard voetpomp voor de fiets aan. Deze zijn makkelijk in gebruik, zijn steviger en zijn preciezer dan andere soort fietspompen. De voetpomp zijn grotere fietspompen dan degene die je op de fiets zelf mee kan nemen. Wil je een fietspomp kopen voor als je onderweg bent, dan ben je op zoek naar een compacte fietspomp. Een handpomp voor de fiets is dan hetgeen waar je naar op zoek bent. Een handpomp is makkelijk mee te nemen en zijn compact. Je kan ze aan je fiets bevestigen of eventueel in je zak meenemen.

Fietspomp racefiets

Op zoek naar een fietspomp voor de racefiets dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres. Het belangrijkste voor een fietspomp voor de racefiets is dat het juiste opzetstuk aanwezig is. Het ventiel van een racefiets is namelijk anders dan het ventiel van een normale fiets. Op een racefiets zit namelijk een zogenaamd Frans ventiel, ook wel Presta ventiel geheten. Bij een Frans ventiel zijn meer handelingen nodig om het wiel op te pompen en dien je een aparte fietspomp voor de racefiets te gebruiken of het juiste opzetstuk voor de pomp. Bij een Frans ventiel dien je eerst het draaidopje omhoog te halen voordat je de fietspomp voor de racefiets erop zet. De fietspomp voor de racefiets zijn er daarbij in twee maten, hier heb je wederom de voetpomp en de handpomp. Wil je onderweg zeker zijn dat je altijd je band kan oppompen mocht je onverhoopt lekrijden, dan raden wij een handpomp aan voor onderweg. Deze zijn makkelijk aan het frame te bevestigen of mee te nemen in een tasje aan het frame of in je kleding. Naast de voetpomp en handpomp hebben wij ook compacte CO2 pompjes voor de racefiets. Dit zijn kleine, lichte compacte fietspompjes ontworpen om je band in een paar seconden op te pompen. In deze fietspomp voor racefietsen zit een klein recyclebaar CO2 patroon die je band oppompt. Je hoeft hiervoor dus niet zelf te pompen.