Basketballen

Basketballen

Ben jij op zoek naar een basketbal? Tarmak en Decathlon ontwikkelen in Tourcoing, Frankrijk, voortdurend de nieuwste technieken om de beste ballen te kunnen maken, altijd tegen de laagste prijs. Van voordelige �buiten'ballen tot FIBA gecertificeerde basketballen: Tarmak heeft de juiste basketballen voor jou in huis. Decathlon heeft ook een collectie baskets voor thuis, om zelf te kunnen oefenen! Ook voor je basketbal accessoires zit je hier goed.

Filter
Terug naar artikelen
Maat
GEBRUIKSPLAATS
LEEFTIJD
Merk
Prijs
41 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.0/5 Op basis van 2873 reviews

  Welke maat basketbal heb ik nodig?

  Met vijf beschikbare verschillende maten, heeft Decathlon voor iedereen een geschikte basketbal in huis. Maar hoe kies je de juiste maat? Globaal bekeken zijn maatje 1 en 3 bedoeld voor de allerjongste jeugd, die het spelletje op een mini basketbalbord wil ontdekken. Kinderen vanaf ongeveer zes jaar, tot en met twaalf jaar, spelen met maat 5. Jongens van twaalf tot en met veertien jaar én alle meisjes en dames vanaf twaalf jaar, spelen met maat 6. Jongens vanaf 14 jaar én alle heren spelen tot slot met maat 7. Bekijk ook 'Hoe kies ik een basketbal'.

  Wat is het verschil tussen een basketbal voor binnen en buiten?

  Basketballen die voor 'binnen' zijn gemaakt, zijn vaak gemaakt van kunstleer of een dunner soort rubber dan een buitenbal. Een basketbal voor buiten heeft een buitenkant van dikker rubber, omdat een betonnen ondergrond voor méér slijtage zorgt, dan het hout of het kunststof van een sporthal. Het voordeel van een binnenbal is de grip: Die is (vooral voor een gevorderde speler) fijner, dan die van een buitenbal.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen