Snorkelmasker volwassenen Easybreath 500 blauw

24,99
Kleur: Donker eendenblauw / Carbongrijs
Maat: Maattabel

Na de uitvinding van het volgelaats-snorkelmasker, komt Subea nu met de Easybreath 500, een masker van de nieuwe generatie dat nog meer ademcomfort biedt.

Met het snorkelmasker Easybreath - 500, met panoramisch zicht en de mogelijkheid om door de neus en de mond te ademen, kun je nog gemakkelijker de onderwaterwereld ontdekken.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Ademcomfort

Volgelaatsmasker om natuurlijk te ademen door je mond en neus.

Dampwerend

Exclusief concept dat de lucht laat circuleren om aandampen te vermijden.

Gezichtsveld

Panoramisch gezichtsveld, 180°-effect.

Gemakkelijk aan en uit

Elastische verstelbare band die niet aan de haren trekt.

Waterdichtheid

Dry Top Release om te voorkomen dat er langs boven water binnenloopt.

Waterafvoer

Waterloosventiel onderaan om water af te voeren wanneer je het hoofd optilt.

Aanpasbaarheid

2 maten met mantel in silicone voor meer comfort en betere afdichting.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat is Easybreath?

De Decathlon Easybreath 500 is de tweede generatie van het bekende volgelaatsmasker dat Decathlon heeft uitgevonden. Het heeft dezelfde kenmerken als het vorige masker: zicht over 180°, geen last van aandampen, makkelijk op te zetten... het masker is ook steviger, de mantel comfortabeler en het ademcomfort groter (20% minder inademinspanning). En dan is er nog het allernieuwste snufje: "dry-top-release". Er loopt geen water meer binnen als er een golf passeert, zodat je kan blijven ademen.

Hoe werkt de Easybreath?

De verse lucht die je inademt, bereikt eerst de lens en dan pas de neus of de mond, via de neusgaten. Het is die toevoer van verse lucht die ervoor zorgt dat de lens niet aandampt.
De lucht die vocht en CO2 bevat, wordt afgevoerd via kanaaltjes in de rand van het masker en zo naar de snorkel. Op die manier wordt de lucht voortdurend ververst. De in- en uitgaande luchtstromen blijven gescheiden, om te vermijden dat verse en verontreinigde lucht zich vermengen. Je ademt dus enkel verse lucht in.

Mag je duiken met de Easybreath 500?

Dit snorkelmasker van Decathlon bevat meer lucht dan een klassieke duikbril.
Vanaf 1 m diepte wordt de druk van de duikbril op het gezicht erg onaangenaam. Bij vrijduiken is decompresseren verplicht, maar met de Easybreath is dat onmogelijk, omdat je niet bij je neus kunt.

Waarom een Easybreath verkiezen boven een klassiek snorkelmasker?

Een 'full face'-snorkelmasker is de beste keuze als je vooral veel ademcomfort en een groot gezichtsveld wil.
Door het specifieke ontwerp is het Easybreath-snorkelmasker van Decathlon perfect voor wie het onderwaterleven wil ontdekken vanaf het wateroppervlak.

Welke maat van Easybreath 500 kiezen?

Het snorkelmasker Easybreath -500 voor volwassenen bestaat in 2 maten en past op die manier voor 90% van de volwassenen.
Voor kinderen vanaf 10 jaar en kleine gezichten is er maat S/M, voor grote gezichten is er maat M/L.
Om de juiste maat te kiezen in de winkel, druk je het snorkelmasker tegen je gezicht: er mag geen ruimte overblijven tussen je kin en de onderkant van het snorkelmasker.

Kan ik de Easybreath 500 dragen met een baard?

Door de baardharen kan het gebeuren dat de mantel van het masker niet goed aansluit op je gezicht. Voor mensen met een baard kunnen we de waterdichtheid dus niet garanderen. Je kunt je dus beter scheren als je zeker wilt zijn dat dit volgelaatsmasker geen water binnenlaat. Wil je dit niet, dan kan een dikke zalf zoals vaseline ook helpen.

Hoe werkt het Dry Top-systeem dat binnenstromend water tegenhoudt?

Ontwikkeld om te vermijden dat er water in de snorkel loopt wanneer er deining staat, bij kleine golfjes op het oppervlak of wanneer de duiker het hoofd te veel naar voren buigt om de bodem te observeren. De snorkel bevat een vlotter die bij onderdompeling naar boven gaat in de snorkel om de ingang af te sluiten. Na onderdompeling mag je niet vergeten hard door de snorkel te blazen wanneer je weer boven bent zodat de vlotter weer naar beneden gaat.

Kan ik een bril dragen onder mijn Easybreath-masker?

De meeste brilmonturen vervormen de mantel van het masker, waardoor het niet meer goed waterdicht is. Daarom is het moeilijk om de Easybreath te gebruiken met een bril.
Subea heeft glazen op sterkte ontwikkeld die je aan de binnenkant van het masker kunt bevestigen met een zuignap. Je kunt de sterkte van elk glas afzonderlijk kiezen (-1 tot -6) en deze naar behoefte combineren.
Wil je er meer over weten: https://decathlon-optique.fr/

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen met mijn Easybreath 500?

Opgelet voor zand! Vermijd contact met zand, dat kan krassen maken in het glas van je masker. Wanneer er zand op zit, mag je niet forceren om de snorkel vast te klikken. Spoel snorkel en duikbril voor je ze in elkaar steekt. Zand kan ook de vlotter in je snorkel blokkeren. Spoel de snorkel grondig of steek een sleutel doorheen de verluchtingsopeningen achteraan de snorkel om de vlotter los te maken, spoel daarna de snorkel.

Kan ik het snorkelmasker Easybreath 540 repareren wanneer het stuk is?

Ja, verleng de levensduur van je Subea Easybreath-snorkelmasker! Het atelier van je Decathlon-winkel biedt je een dienst na verkoop. De reserveonderdelen (hoofdband, beschermkap, snorkels, ventielen) zijn ook online of in de winkel verkrijgbaar.
band - 8316952, ventiel - 8363399, snorkel - 8506099, beschermkap - 8520085.

Afmetingen gedemonteerd


Hoogte: 29 cm.
Breedte: 18 cm.Dikte: 12 cm

Garantie

Onderdelen verkrijgbaar gedurende: 2 jaar.

Gewicht

0.634 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

deksel 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-butadieen-styreen lens 100% Silicone Stof binnenkant 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-butadieen-styreen Fles/Lichaam 100% Polyester Laag 66% Polyamide, 23% Polyester, 11% Elastaan Glas 100% Polypropyleen

VOORRAADADVIES

Bewaren op een droge en donkere plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor kinderen < 10, vrijduiken, intensief zwemmen

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Maak je bril schoon met een aangepast accessoire: microvezeldoekje of speciale reinigingsspray voor brillen (assortiment accessoires van ORAO).. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

Handleiding

Voor meer informatie over dit product, bekijk de handleiding

AFBEELDINGEN

Snorkelmasker volwassenen Easybreath 500 blauw
Snorkelmasker volwassenen Easybreath 500 blauw
Snorkelmasker volwassenen Easybreath 500 blauw

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN