Skateboard voor kinderen van 3 tot 7 jaar Play 120 Skate

31,99

Laten bezorgen

Ons team van enthousiaste skateboarders ontwikkelde dit skateboard voor kinderen van 3 tot 7 jaar, om al spelend kennis te maken met skateboarden.

Je kind wil skateboarden? We stellen dit symmetrische skateboard voor, met trucks die zijn aangepast voor kinderen, zodat je kind op een gemakkelijke, veilige en leuke manier kan leren skateboarden.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Stabiliteit

De bredere wielbasis biedt meer stabiliteit.

Gemakkelijk te leren

Verlaagd deck zodat kinderen zich gemakkelijker kunnen afzetten

Glijvermogen

Dit skateboard rijdt heel soepel dankzij de ABEC 3-lagers.

Wendbaarheid

Soft bushings in polyurethaan zodat je kind kan leren draaien

Gebruiksgemak

Dankzij het dessin op de grip leert je kind zijn voeten juist te plaatsen.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Meer over de trucks van de Play 120

Om het skateboard geschikt te maken voor kinderen van 3 tot 7 jaar plaatsten we de trucks verder uit elkaar: hierdoor ligt het deck lager en is er geen hefboomwerking op nose of tail.
Maar om kinderen toch ook dat echte skategevoel te geven, kozen we voor ABEC 3-lagers voor goed draaiende wielen, en zachtere bushings om gemakkelijker te leren draaien.
Ook hebben we alvast gaten voorgeboord om de trucks op de klassieke manier te monteren, zodat je kind lang plezier heeft van zijn board.

Een lichtjes ander skateboard speciaal voor jonge kinderen

Met zijn symmetrische vorm en geringere hoogte verschilt de Play 120 van een klassiek skateboard:
Voor meer stabiliteit is de wielbasis breder en staan de trucks schuin.
Resultaat? Het board is lager zodat kinderen zich gemakkelijker kunnen afzetten.
En met de trucks op de nose en tail is er geen hefboomwerking meer en dus ook geen goofy of regular stand, vandaar de symmetrische vorm... En een skateboard dat er dus niet uitziet als de andere maar waarmee je wel makkelijker leert skateboarden.

Trucks, nose, bushings enz. Wat meer uitleg over de termen:

Trucks zijn onderdelen die onder het deck geschroefd zijn en waar de wielen op bevestigd zijn. Andere onderdelen zijn de lagers, in een kwaliteit die begint bij ABEC 1, en de bushings (bussen) die het stuurgedrag bepalen.
De nose en de tail zijn resp. de voor- en achterkant van het board.
En waarom heeft een skateboard een voor- en een achterkant? Omdat niet iedereen dezelfde voet vooraan plaatst. Als je de rechtervoet voor zet, ben je goofy, de linkervoet voor is regular.

Ons team van enthousiaste skateboarders vertelt over de ontwikkeling van dit skateboard:

"Alles begon 2 jaar geleden. We wilden een skateboard maken voor kinderen van 3 tot 7 jaar, om te leren afzetten, rijden en draaien. En dus kozen we voor echte lagers, voor goed draaiende wielen: een sport aanleren moet leuk blijven, als het te zwaar is, is de pret er snel af. We lieten ons board testen door kinderen in skateboard scholen in de Dordogne en bleven eraan sleutelen tot we het perfecte skateboard voor kinderen hadden. De bedoeling is dat kinderen zich hiermee kunnen amuseren."

Hoe begin je met een skatesport? Ons team geeft je tips:

"Uiteraard is ons eerste advies om de juiste uitrusting te dragen als je leert skaten: helm, elleboog-, knie- en polsbeschermers... Zo kun je leren vallen zonder je pijn te doen. Leren skaten gaat, net als leren lopen, met vallen en opstaan. Een beetje als bij judo, waar je allereerst valtechnieken leert. Onze tweede tip is om een geschikte plek te zoeken om te oefenen: een vlak terrein zonder verkeer. Een parkeerterrein op zondag bijvoorbeeld!"

Hoe kun je je kind leren skateboarden?

We geven je een paar tips:
- Laat je kind beginnen met zich te leren afzetten, met een voet op het skateboard en de andere voet op de grond. Als dat al goed gaat, kan hij of zij leren rijden.
- Een andere mogelijkheid is dat je met je kind meeloopt: je kind gaat dwars op het skateboard staan en jij houdt hem vast en duwt hem zachtjes vooruit. Zo raakt je kind vertrouwd met bochten en leert het zijn evenwicht bewaren zonder dat hij zich moet bekommeren om het afzetten met de voet.

Afmetingen van het board

71,12 x 19,812 cm (28" x 7.8")

Garantie

2 jaar

Gewicht

2.196 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Houten skateboard 100% Hout Assen 100% Polyethyleen Ondersteuning 100% ijzer Skatewieltjes 57% Polypropyleen, 43% Thermoplastisch polyurethaan

VOORRAADADVIES

Skateboard van hout: berg het op een droge en koele plaats op, dan gaat het langer mee. Contact met water vermijden.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor tricks, max. gewicht gebruiker: 50 kg :)

TESTS

Al onze boards worden getest in het lab. Met die tests kunnen we bevestigen dat onze skateboards, longboards enz. beantwoorden aan de Europese normen, maar we doen ook slijtagetests. Die tests in het lab worden aangevuld met tests in de praktijk, soms met metingen, soms door te luisteren naar de ervaringen van gebruikers die het artikel zwaar op de proef stellen. Het resultaat: een getest en goedgekeurd artikel.

Goedgekeurd door

Dit skateboard werd ontwikkeld door onze teams, stuk voor stuk grote skateboardfans van kleins af aan. Dit model werd ontwikkeld in samenwerking met tal van skateboard scholen zoals All Board Family in de Dordogne, Frankrijk.

AFBEELDINGEN

Skateboard voor kinderen van 3 tot 7 jaar Play 120 Skate
Skateboard voor kinderen van 3 tot 7 jaar Play 120 Skate
Skateboard voor kinderen van 3 tot 7 jaar Play 120 Skate
Skateboard voor kinderen van 3 tot 7 jaar Play 120 Skate
Skateboard voor kinderen van 3 tot 7 jaar Play 120 Skate
Skateboard voor kinderen van 3 tot 7 jaar Play 120 Skate
Skateboard voor kinderen van 3 tot 7 jaar Play 120 Skate
Skateboard voor kinderen van 3 tot 7 jaar Play 120 Skate

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN