GARMIN

FIETSCOMPUTER MET GPS EDGE 1040

€559,99
Ref. : 8800884

De Garmin Edge 1040 volgt je prestaties en parameters op een dynamische manier. Ideaal om te verbeteren! Lijkt dat je wel wat?

Met deze gps rijd je alsof je elke beklimming en bocht perfect kent. Of ga voor een van de favoriete routes van sporters uit de streek. Batterijduur tot 20 uur.

Aantal:
Bezorging:

Op werkdagen en zondag voor 21:00 besteld, de volgende dag in huis.

Productvoordelen

Meting van de parameters

Tijd, afstand, snelheid, hoogtemeters, positie. Hartslag en navigatie.

Tactiele efficiëntie

Touchscreen

Richtingcontrole

Kaartnavigatie en routeplanner.

Connectiviteit

Bluetoothverbinding en wifi

Autonomie

Batterijduur tot 70 uur.

Coaching

Sessieplanner en trainingbeheer

Waterdicht

Waterdichtheid IPX7.

Technische informatie

ONTWERP EN MATERIALEN

Smal, aerodynamisch en stevig
De Edge 1040 heeft een nieuw ontwerp dat 3 millimeter langer is om het toestel er slanker en aerodynamischer te laten uitzien.
De behuizing van composiet weegt slechts 130 g en heeft een zeer stevige ¼ draaibevestiging van aluminium om de trillingen op oneffen terrein tijdens het mountainbiken of gravelriden perfect op te vangen.

Verbetering van de gebruikersinterface

De gebruikersinterface is volledig aangepast om gegevens en functies makkelijker terug te vinden en te bekijken. De fietscomputer werkt met widgets en heeft slechts één hoofdmenu.
De configuratie en de verbindingsfuncties van het toestel zijn ook een stuk eenvoudiger (zo is er bijvoorbeeld geen dubbele BT-koppeling meer)

GROOT KLEURENTOUCHSCREEN

Kleurenscherm met hoge definitie, identiek aan dat van de Edge 1040.
Het transflectieve scherm van 3.5" met een capacitieve sensor heeft een beelddiagonaal van 8,89 cm (282 x 470 pixels). Het past zich perfect aan de lichtomstandigheden aan en de touchfunctie werkt uitstekend met handschoenen of in de regen.

INTERACTIEVE COMPUTER: SMART NOTIFICATIONS, CONNECT IQ, SYNCHRONISATIE MET GARMIN CONNECT

Ontvang e-mails, berichten en meldingen rechtstreeks op je Edge, door hem te koppelen met een compatibele smartphone.

Download datavelden, apps en widgets via onze onlinestore Connect IQ.

In onze app Garmin Connect vind je een hele actieve onlinecommunity. Zo kan je als gebruiker gegevens uitwisselen met anderen, deelnemen aan challenges en zelfs je tochten delen op social media.

NAVIGATIE: CYCLE MAP VAN GARMIN, TERUG NAAR JE VERTREKPUNT

Met de voorgeprogrammeerde kaarten krijg je hoogte-info en points of interest, of kan je een adres opzoeken.

Dankzij de gedetailleerde navigatiefuncties en -meldingen mis je nooit nog een afslag.

En de Edge 1040 brengt je weer op het juiste pad zodra je ervan afgaat en leidt je naar je vertrekpunt als je vroeger weer huiswaarts wil keren.

TRENDLINE-GENERATOR VOOR POPULAIRE ROUTES

Aan de hand van de miljarden kilometers die fietsers hebben geüploadet, suggereert de Edge 1040 je de beste route op basis van de populairste segmenten.
Je verspilt veel minder tijd met wachten: de routeplanner werkt twee keer sneller dan op de vorige modellen.

Navigatiesysteem met kaarten van meerdere continenten

De Edge® 1040 heeft een geheugen van 32 GB en beschikt over de volgende vooraf geladen functies:
Topo Active Europe + Cycling Map Europe - 47 landen - met specifieke thema's naargelang de training en duidelijke weergave van de belangrijkste informatie.
Toont de 'Popularity Routing', de populairste routes van de gebruikers van Garmin. Gebruikt miljarden kilometers aan gegevens afkomstig van Garmin Connect en verzameld van sporters om de beste routes te bieden.

TRAILFORKS-APP EN FORKSIGHT-FUNCTIE

Download de gratis app Trailforks via onze shop Connect IQ™; vervolgens ontgrendel je de Trailforks-kaarten op je Edge, ook de routecondities, heatmaps en nog zo veel meer.

Als je Trailforks gebruikt, dan krijg je automatisch de volgende kruispunten op je route te zien, samen met je locatie op het hele netwerk van paden.

LANGERE BATTERIJDUUR

De Edge 1040 heeft een efficiëntere lithium-ionbatterij van 1900mAh zodat je hem perfect kunt gebruiken tijdens lange uitstappen en trips van meerdere dagen.
Onverslaanbare batterijduur - 35 uur in de gps-stand en 70 uur in de spaarstand.

Multi-band-technologie

Deze nieuwe functie, alleen te vinden bij Garmin, is een technologisch hoogstandje dat een ongeëvenaard nauwkeurige gps-locatie biedt. Door de positie van het toestel op de twee frequenties van elk multi-band GNSS-netwerk voortdurend opnieuw te berekenen, vindt en verwijdert deze technologie foutieve plaatsbepalingsgegevens. De gps werkt hierdoor bijzonder nauwkeurig, vooral in dalen, steden en moeilijk toegankelijke gebieden in de bergen.

Efficiënte sensoren

Net zoals zijn voorganger heeft de Edge 1040 alle essentiële sensoren om nauwkeurige gegevens te krijgen, waaronder een barometrische hoogtemeter, een temperatuursensor, een kompas, een versnellingsmeter en een magnetometer. Het toestel is ook voorzien van dopjes die compatibel zijn met het Garmin Charge™ Power Pack.

VERBETERD GEHEUGEN EN USB C

De Edge 1040 heeft een intern geheugen van 32 GB zodat je steeds meer kaarten kunt downloaden.
Ook voldoet hij aan de nieuwe USB-C-norm en is hij
compatibel met ANT+-, Bluetooth Low Energy- en wifisensoren.
Je kunt het batterijniveau van de sensoren eenvoudig controleren met een kort overzicht na elke rit en waarschuwingsberichten tussen verschillende ritten via Garmin Connect Mobile.

Prestatiebeheerfuncties: Plannen (1)

'Capaciteiten als fietser'
Bepaalt de capaciteiten van de fietser zodat hij zijn voorbereiding kan plannen. Deze analyse is gebaseerd op de VO2 Max, de FTP (Functional Threshold Power), de anaerobe en aerobe capaciteiten en het aerobe uithoudingsvermogen. Dit laat zien hoe je moet trainen om vooruitgang te boeken.
Recuperatie en opvolging van de fysieke conditie
Geeft je de mogelijkheid om de voortgang van je fysieke conditie tijdens je voorbereiding te volgen en advies en nauwkeurige informatie over je recuperatie te krijgen.

Prestatiebeheerfuncties: Voorbereiden (1)

Trainingsfuncties
Aanmaken en downloaden van gratis trainingen via Garmin Connect*. Je kunt de Edge gebruiken om een eenvoudige training aan te maken.

Prestatiebeheerfuncties: Voorbereiden (2)

Je kunt je trainingsdoelen, rustdagen, activiteitsniveau en beschikbare sensoren invoeren om via de Edge een gratis, op maat gemaakt trainingsschema te krijgen. Je kunt het trainingsplan koppelen aan een bepaald evenement zoals Gran Fondo, Cyclosportives, Etape du Tour ... Zo krijg je een aangepast plan voor 30 weken of langer. Het plan omvat alle fasen van de voorbereiding, van de algemene voorbereiding en specifieke oefeningen tot het bijschaven van bepaalde punten.

Prestatiebeheerfuncties: Voorbereiden (3)

Als je een training gemist hebt, legt de Edge de nadruk op de belangrijkste trainingen, in plaats van een minder belangrijke geplande training voor die dag voor te stellen. In het plan worden die trainingen aangeduid met 'belangrijk' of 'lang'.

Er worden trainingen met vermogensdoelen of hartslagdoelen voorgesteld. Deze functie is in het leven geroepen om advies te geven aan fietsers die geen specifiek trainingsplan volgen en vooruitgang willen boeken.

Prestatiebeheerfuncties: Presteren (1)

Vermogensindicatie:
Doseer je inspanningen met de vermogensindicatie die je tijdens de route aangeeft met welk vermogen je het best trapt.
Realtime uithoudingsvermogen – STAMINA
Stamina - de functie voor het realtime uithoudingsvermogen - volgt en helpt sporters om hun fysieke inspanning tijdens een wedstrijd te doseren. Deze toont het energieverbruik en voorkomt dat sporters "een klop van de hamer" krijgen doordat ze te snel van start zijn gegaan.

Prestatiebeheerfuncties: Presteren (2)

CLIMBPRO-FUNCTIE: Toont automatisch de beklimmingen tijdens een route, met vermelding van het stijgingspercentage en het aantal kilometer tot aan de top. Zo kun je je inspanning perfect indelen.
De gegevens van de beklimmingen zijn zichtbaar op Garmin Connect Mobile.
Voeding en hydratatie:
De Edge registreert ook voedings- en hydratatiegegevens op basis van warmte, hoogte, hartslag en vermogen om je tijdens je activiteit specifiek te waarschuwen.

E-BIKE-FUNCTIES

Voor de rit: Het intelligente algoritme gebruikt hoogtegegevens die in de kaart zijn ingebouwd en gegevens van de gebruiker en de fiets om bij de routeplanning een afstandsindicatie te geven.
Tijdens de rit: Dynamische indicatie van het bereik op basis van het werkelijke batterijverbruik van de elektrische fiets, met speciale waarschuwingen voor de gebruiker als er problemen met de batterij zijn.
Na de rit: Batterijniveau van de e-bike / overzicht van het verbruik

VEILIGHEIDSFUNCTIES (1)

Ongevaldetectie en hulp vragen*
Handmatig of bij een val stuurt de Edge de gps-positie en een bericht met een vraag om hulp naar de drie contactpersonen voor noodgevallen. Voor die functies dient je toestel aan een smartphone gekoppeld te zijn.

VEILIGHEIDSFUNCTIES (2)

Verbetering - Vereenvoudiging van de LiveTrack-functie*
Geeft je naasten de mogelijkheid om je fietstochten te volgen.
Met de nieuwe versie van de LiveTrack-functie kun je de geplande rit delen zodat iedereen die je rit op afstand volgt kan zien waar je geweest bent en waar je heen gaat.
Je kunt een LiveTrack-sessie meteen via de Edge opstarten.

VEILIGHEIDSFUNCTIES (3)

Nieuw - Volledig compatibel met Varia
Zien en gezien worden en registreren wat achter je gebeurt met Varia Radar – Informeert fietsers over naderende voertuigen achter hen ("zien") - 8 voertuigen tot op 140 meter afstand en helpt bestuurders waakzamer te zijn voor fietsers op de weg ("gezien worden").
De RCT 715-versie kan beelden vastleggen en opslaan voor, tijdens en na gebeurtenissen als hij een incident detecteert.

IN DE VERPAKKING

Enkel in het toestel:
Edge 1040
Standaardhouder
Houder voor vooraan
Bevestiging
USB-kabel
Documentatie

Garantie

2 jaar

Reviews

Bekijk ook