Boodschappen doen met de fiets

Een stadsfiets is een handig, gezond en ecologisch vervoersmiddel. Het is ook een slim alternatief om boodschappen te doen, zonder je zorgen te hoeven maken over parkeerproblemen of verkeersopstoppingen. Al moet het gezegd: het is niet altijd makkelijk om veel gewicht mee te nemen op je tweewieler. En tassen die aan je stuur hangen te bengelen zijn niet bepaald bevorderlijk voor je veiligheid. Geen nood, wij hebben een aantal handige en sportieve oplossingen voor je klaar om onbezorgd te winkelen met de fiets!

Fietsmand kiezen

Een fietstrolley: voor grote volumes

Een trolley is de handigste oplossing om moeiteloos tot 10 kg mee te nemen. Je gebruikt ze als een aanhangwagentje: je bent altijd perfect in balans en kunt ongehinderd sturen.

Als je fietst, bevestig je de trolley gewoon aan je bagagedrager, en als je te voet gaat trek je hem gemakkelijk achter je aan. Ideaal om boodschappen te doen en snel bevestigd aan de bagagedrager met het speciale bevestigingssysteem

Fietstrolley

Fietstassen: ideaal in de stad

Fietstassen voor op de bagagedrager zijn eigenlijk in oorsprong bedacht voor wielertoeristen en trekkings op de fiets. Maar ze zijn evengoed perfect voor dagelijks gebruik in de stad! Afhankelijk van het model, kan je er 2 x 9 tot 2 x 20 liter in kwijt.

Met deze oplossing ben je bovendien zeker van een perfect evenwicht op je fiets, hoeveel gewicht je ook meeneemt, omdat alles vrij laag op je fiets hangt. Die balans heb je zelf wel een beetje in de hand, let erop dat je de linker- en de rechtertas evenwichtig vult.

Fietstassen zijn ook handig bij al je sportieve tochten, zo kan je heel wat extra spullen meenemen...zonder te veel te letten op het gewicht!

Fietsmand of stuurtas: de oplossing voor kleine spullen

Fietsmanden en stuurtassen zijn vooral bedoeld om je persoonlijke spullen of kleine zaken te vervoeren op het stuur van je fiets. Een fietsmand is bijzonder handig voor kleine boodschappen of om je rugzak in te zetten, of om even langs de bakker of de kruidenier om de hoek te gaan!

Een stuurtas is vooral bedoeld voor kleine volumes, van 2,5 tot 3,5 liter.

In een mandje krijg je tot 12 liter, en het kan tot 5 kg dragen. Het voordeel van een fietsmand? Je kan ze afnemen! Je klikt ze op de bevestigingsbeugel om ze vast te maken op je fiets, en neemt ze mee de winkel dankzij het hengsel.

Het kleine pluspunt van een fietsmand? Ze geeft je stadsfiets die extra urban look!

Boodschappen doen met de fiets en toch je kind meenemen!

Je koppelt het nuttige aan het aangename: boodschappen doen en tegelijk een verkwikkend ritje maken met de fiets! Profiteer van de gelegenheid om een tochtje door de wijk te maken met je kinderen.

Zijn ze nog niet oud genoeg om zelf te fietsen, zet dan een kinderstoeltje op de bagagedrager, of gebruik een fietskar. Let wel op, hellingen zijn uiteraard te vermijden als je al dat gewicht moet meezeulen.

Er bestaan duizend-en-één manieren om in alle comfort te winkelen met de fiets! Gewoon de juiste uitrusting kiezen en accessoires op jouw maat aanschaffen, zodat je blijft genieten van je fietstochten.

Boodschappen doen met de fiets

HERVÉ

Fietsspecialist bij B'TWIN

Gebruik je een trolley of aanhangwagen, pas dan je rijstijl aan: let op voor stoepranden, gaten in de weg en voetgangers.