Wat heb je nodig om te starten met dansen?

Om te starten met dansen heb je verschillende dansartikelen nodig. Afhankelijk van de soort dansvorm kies je dansartikelen uit die daar het beste bij passen. Hieronder een aantal tips per dansvorm:

Ballet
Een ballet outfit bestaat uit een balletpakje, panty en balletschoenen. De dansschool waar je start met dansen zal je adviseren over de kleuren van je ballet outfit. In Nederland wordt er meestal in de kleuren roze, wit of zwart aan ballet gedaan. Let bij de balletschoenen op dat ze goed aansluiten, maar zorg dat ze je nog wel genoeg ruimte geven om je voet te strekken. Je ballet outfit kun je verder nog afmaken met een vestje, beenwarmers en rokje.

Jazz en moderne dans
Voor jazz en moderne dans wordt meestal geadviseerd om strakke dans kleding te dragen. Zeker voor het onderlichaam. Op deze manier is het voor de danslerares makkelijker om iedereen te controleren op juiste techniek. Je zult vaak zien dat de danslerares ook haar broek opstroopt tot kniehoogte zodat je ook de techniek op deze manier beter kunt zien.Wat je verder nog nodig hebt zijn dansschoenen wanneer je dit fijn vind. Veel dansers gebruiken ook geen schoenen maar dansen op blote voeten, sokken of dansvoetjes. 

Fitness dance
Fitness dance zijn de danslessen die je in de sportschool kunt volgen. Denk hierbij aan Zumba of Sh’bam. Voor deze lessen is eigenlijk een algemene fitness outfit al geschikt. Het enige waar je even goed op moet letten zijn je schoenen. Vaak is het advies om te kiezen voor stevige schoenen met genoeg demping.

Streetdance / Hiphop
De kleding die je voor Streetdance en Hiphop gebruikt is het tegenovergestelde van de kleding voor Jazz en Moderne dans. Juist zo los mogelijk zodat je lekker soepel kan bewegen. Kies voor een goede dansbroek met een gave top. Ook bij Streetdance en Hiphop is het belangrijk om te kiezen voor stevige schoenen met genoeg demping.