HOE KIES JE DE JUISTE MAAT VOOR JOUW JUDOPAK?

Ga jij, of misschien je kind, binnenkort starten met judo en heb je geen idee welk judopak je nodig hebt? Wij helpen je graag met onze tips!

judo-uniform

Er zijn twee punten waar je rekening mee moet houden wanneer je jouw judopak kiest, namelijk je lengte en het niveau waarop je judo beoefent.

1. DE MAAT

Alle judopakken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen en voor zowel jongens als meisjes. Jouw lengte bepaalt de maat van het pak.

Voor een kind: de maten variëren van 100 cm tot 150 cm.
Voor volwassenen: de maten variëren van 160 cm tot 200 cm.

De centimeters staan voor de lengte van de judoka. Wij raden altijd aan om één maat groter te kiezen dan jouw daadwerkelijke lengte. Dit omdat alle pakken een beetje krimpen de eerste paar keer wassen.

judo-uniform

2. HET JUDO NIVEAU

Judo is een contactsport waarbij je elkaars judopakken vastpakt. Daarom dient de stof dik genoeg te zijn, zodat het resistent is tegen het duwen en trekken van je tegenstander. De zwaarder de stof, de steviger het pak is.

Onze aanbevelingen voor de gewichten van de judopakken:

Kinderen voor training: een judopak van simpel en licht materiaal (190g/sqm)~Kinderen voor wedstrijden: een judopak van dik en stevig materiaal (350g/sqm)

Volwassenen voor training: een judopak van een simpel en licht materiaal (440g/sqm)~Volwassenen voor wedstrijden: een judopak van dik en stevig materiaal (700g/sqm of hoger)

judo-uniform

OOK INTERESSANT VOOR JOU