Hoe kies ik zwemkleding voor mannen?

Zwemmen is een populaire sport, omdat het zeer toegankelijk is. Er is een ruime keuze aan zwemkleding voor mannen. Nabaiji helpt je graag met het kiezen van de geschikte zwemkleding.

Zwembroek kiezen

Als je een regelmatige zwemmer bent, je zwemt dan 1 tot 2 keer per week, heb je een chloorbestendige zwembroek nodig. De zwembroek zal langer mooi blijven en het materiaal wordt minder aangetast door het chloor. In vergelijking met een zwembroek voor recreatief gebruik, zal de chloorbestendige zwembroek langer mee gaan. Voor  regelmatig zwemmen worden vaak chloorbestendige zwemslips en zwemboxers gebruikt.

Je wilt gaan zwemmen, maar je het nog geen zwembroek? 

Als je minder dan 1 keer per week zwemt, spreken we over occasioneel gebruik, en kan je het beste de voorkeur geven aan een comfortabele zwembroek waarin je je prettig voelt. Voor recreatief zwemmen worden vaak de zwemslip, zwemshort en de zwemboxer gebruikt.

Hoe kies ik zwemkleding voor mannen?

Als je 2 keer of meer in de week zwemt, spreken we over een intensieve zwemmer. De intensieve zwemmer heeft baat bij een zwembroek die zorgt voor een soepele zwembeweging, een broek die de hydrodynamica bevordert en die de spieren ondersteunt. De jammer is een model zwembroek die meer ondersteuning geeft aan de bovenbenen en billen en daardoor een zeer geschikt model is voor de wedstrijdzwemmer of een zwemmer, die veel traint.

Hoe kies ik zwemkleding voor mannen?

Voor de echte wedstrijdzwemmers hebben we een speciale wedstrijdjammer die is goedgekeurd door de FINA (internationale zwembond). Deze jammer is ultralicht, flinterdun en scheurbestendig. De jammer heeft Aquarace-technologie, die speciaal ontworpen is voor wedstrijdzwemmers. De zwembroek is hydrodynamisch, biedt een groter glijvermogen door het water en geeft compressie, zodat je betere prestaties kunt neerzetten.

Hoe kies ik zwemkleding voor mannen?
Hoe kies ik zwemkleding voor mannen?

Sandrine

Verkoopster zwemmen Decathlon Campus (Lille)

Vergeet niet na elk gebruik je zwembroek goed schoon te spoelen met zoet water voor goed onderhoud van je zwemkleding.