Hoe kies je de juiste tennisschoenen voor je kind?

Een hoge weerstand of juist meer comfort? Of betere demping voor intensief gebruik? Een geschikt paar tennisschoenen is van essentieel belang voor de sportcarrière van jouw kind. Graag helpen wij je om de beste tennisschoenen te vinden!

Tennis kinderen

De keuze voor junior tennisschoenen wordt op basis van verschillende elementen gemaakt: het speelniveau van jouw kind, voor welk doeleinde de schoenen gebruikt gaan worden en de technische eigenschappen van de tennisschoenen.

1. Het speelniveau van de tennisser

Artengo biedt drie soorten tennisschoenen aan voor de verschillende speelniveaus

Hoe kies ik tennisschoenen voor kinderen?

Ervaren tennisser

Wanneer de schoenen zowel op school als op de tennisbaan regelmatig gebruikt worden, dan heeft je kind behoefte aan zowel weerstand als demping om zijn of haar gewrichten te beschermen. De Artengo 530- & 560-serie bieden je deze eigenschappen.

Hoe kies ik tennisschoenen voor kinderen?

Beginnende tennisser

Als jouw kind de schoenen gebruikt voor sport op school of het ontdekken van tennis, dan ben je op zoek naar een paar schoenen met een hoge weerstand. Deze schoenen zijn duurzamer en geschikt voor allerlei sportactiviteiten. De Artengo 100-serie, 130-serie en vooral de 160-serie voldoen aan deze verwachtingen.

Hoe kies ik tennisschoenen voor kinderen?

Gevorderde tennisser

Als je kind intensief tennis speelt dan is de behoefte aan een veelzijdig paar tennisschoen groter. Voor de intensieve beoefening van tennis zijn demping, weerstand en comfort essentieel. Deze eigenschappen zijn allemaal vertegenwoordigd in de tennisschoenen uit de Artengo 990-serie.

2. Het gebruik van de schoenen

Bij steeds meer sportclubs en scholen geldt er een verbod op zolen die strepen achterlaten op de vloer. Een non-marking zool is zeer belangrijk als de schoenen gebruikt gaan worden bij de gymles of tijdens het indoor tennisseizoen.

Hoe kies ik tennisschoenen voor kinderen?

3. Technische voordelen van tennisschoenen: Hoe vind ik ze?

Tennisschoenen voor kinderen hebben vele technische eigenschappen die voordelen bieden. Maar hoe kun je deze makkelijk vinden bij het kiezen van een nieuw paar tennisschoenen? Hieronder benoemen we de belangrijkste eigenschappen van junior tennisschoenen en waar je deze aan kunt herkennen.

Stevigheid en pasvorm

De voet van het kind is anders dan die van een volwassene. Om je voet te beveiligen, kies je schoenen die stevige ondersteuning bieden en een goede pasvorm hebben. Je vindt dit door middel van stompen op de hakken van de tennisschoenen. Deze zorgen voor extra ondersteuning voor de voeten van je kind.

Comfort

De schoenen zullen de voeten van je kinderen nauwelijks verlaten, daarom is het belangrijk dat het goed voelt. Een goede demping is essentieel voor je kind om zich goed te voelen in zijn schoenen.

Weerstand

Om de slijtage van dagelijks gebruik te kunnen weerstaan is een hoge weerstand van een schoen een belangrijke eigenschap. Schoenen met een rubberen zool en versterkingen aan de voorkant van de voet zijn uitermate geschikt als je op zoek bent naar een duurzame schoen.

Hoe kies ik tennisschoenen voor kinderen?

David

Productmanager tennisschoenen

Kinderen gebruiken hun tennisschoenen overal, tijdens gym of zelfs buiten. Ons design team heeft de Artengo TS160 ontwikkeld. De rubberen zolen bieden weerstand tegen slijtage, en zijn extra sterk bij de voorvoet. Kinderen houden van een trendy stijl en veel verschillende kleuren. De ouders van kinderen zijn blij met de stevigheid van de schoenen en de prijs-kwaliteit verhouding. De Artengo TS160 is de beste als je op zoek bent naar een schoen met veel weerstand tegen slijtage.