baseball bat header

Hoe kies ik een honkbalknuppel?

Ben je op zoek naar een honkbalknuppel, maar weet je niet precies waar je op moet letten? Hieronder geven je wat tips om te keuze makkelijker te maken!

BA100 Baseball Game

1. Hout of aluminium?

Bij het kopen van een knuppel heb je de keuze uit houten of aluminium honkbalknuppels. In alle jeugdcompetities, en de meeste senioren competities, in Nederland is het gebruik van houten knuppels niet toegestaan. Voor recreatief gebruik of op trainingen kun je natuurlijk wel houten knuppels gebruiken. Ben je op zoek naar een knuppel om te gebruiken tijdens wedstrijden? Ga dan voor een van onze aluminium knuppels.

BA100 Baseball Game

2. Lengte van de knuppel

Om de honkbalknuppel te vinden die het best bij jou past is het belangrijk een knuppel met de juiste lengte te kiezen. Deze juiste lengte van de honkbalknuppel is sterk afhankelijk van de bouw van de speler. In de tabel hieronder vind je een indicatie van welke knuppels voor welke leeftijden en lichaamslengte doorgaans geschikt zijn. Wanneer spelers wat sterker of zwaarder dan gemiddeld zijn kunnen zij ook prima een wat grotere knuppel kiezen. Voor lichte en minder sterke spelers geldt dat zij in sommige gevallen beter een wat kleinere, en dus lichtere, knuppel kunnen nemen.

 

 

Leeftijd: 10 jaar | Lichaamslengte: 120 - 130 cm | Lengte van de knuppel: 29 inch

Geschikte knuppel: Kipsta BA150 Aluminium

~Leeftijd: 11-12 jaar | Lichaamslengte: 130 - 150 cm | Lengte van de knuppel: 30-31 inch

Geschikte knuppel: Kipsta BA150 Hout

~Leeftijd: 13-14 jaar | Lichaamslengte: 150 - 170 cm | Lengte van de knuppel: 31-32 inch

Geschikte knuppel: Kipsta BA550, Kipsta BA150 Aluminium, Louisville Slugger Armor Sr, Louisville Slugger C271

~Leeftijd: 15-16 jaar | Lichaamslengte: 170 - 180 cm | Lengte van de knuppel: 32-33 inch

Geschikte knuppel: Kipsta BA550, Kipsta BA150 Aluminium, Kipsta BA150 Hout, Louisville Slugger Armor Sr, Louisville Slugger C271

~Leeftijd: >17 jaar en volwassenen | Lichaamslengte: >180 cm | Lengte van de knuppel: 34 inch

Geschikte knuppel: Kipsta BA550

 

 

Voor kinderen jonger dan 10 jaar raden we een van onze baseball sets aan. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen om kennis te maken met honkbal.

Slagpaaltje

Om je slagtechniek te verbeteren kun je gebruik maken van de batting tee, oftewel het slagpaaltje. Door de bal hierop te leggen kun je je focussen op je swing, en hoef je niet op de worp te letten. De batting tee is niet alleen geschikt voor jonge kinderen om mee te oefenen; ook de professionals op het hoogste niveau in Amerika perfectioneren hiermee nog dagelijks hun swing!

BA500 Baseball Game