De grootte van de handbal

De grootte van de bal is het eerste criterium om rekening mee te houden bij een aankoop van een handbal. Bij handbal wordt de bal gekozen volgens de leeftijd en het niveau van de spelers. Om een duidelijk onderscheid te maken in het niveau van spelen hebben we 3 verschillende product ranges. Range 100 is voor beginners, range 500 voor gevorderden en range 900 voor experts. Deze getallen vind je terug in de productnamen van onze eigen merken. Er zijn verschillende maten handballen:


(IHF-maat 3) voor heren senioren en heren A-jeugd;
(IHF-maat 2) voor dames senioren, dames A-jeugd en B-jeugd en heren B-jeugd en C-jeugd;
(IHF-maat 1) voor dames C-jeugd en dames en heren D-jeugd  
(Maat 0 en 00) voor E/F Jeugd

Voor de allerjongste spelers hebben wij miniballen en softballen, zodat zij veilig kennis kunnen maken met deze spannende sport!
Let ook op de volgende dingen bij het kiezen van een handbal:
✓ Let goed op de juiste grip
✓ Kies voor het merk dat bij jou past
✓ Kies een kleur die bij jouw handbaltenue past en goed opvalt

Onderhoud en gebruik van de handbal

Naast je shirt of handbalschoenen, moet je een handbal ook goed onderhouden. Het belangrijkste is dat de grip van de bal goed blijft. Daarbij moet je je bal niet in je tas stoppen bij natte spullen. Dit zorgt ervoor dat het materiaal minder lang mee gaat en dat is natuurlijk zonde! Handbal wordt ook buiten gespeeld. Het is raadzaam om hier een bal voor aan te schaffen die niet alleen binnen gebruikt kan worden, maar ook buiten. Dit zijn vaak ballen met een hardere rubberen buitenlaag.