Artengo badminton grip

Hoe kies ik een grip of een overgrip voor badminton?

De grip of overgrip is bijna de tweede huid van je racket. Of je nu anti-transpiratie grip nodig hebt, of een met een goede structuur of hechting, elke greep heeft een bijzonderheid die je in staat stelt om plezier te hebben in je spel.

Het kiezen van een grip heeft grote invloed op je spel, het is dus erg belangrijk om een grip te kiezen die het beste bij je past. Deze keuze wordt gemaakt op basis van de behoeften die je op het spel zet.

Verschillende soorten grip

Er zijn drie verschillende soorten grip / overgrip, die we hieronder zullen toelichten. Elke grip heeft verschillende voordelen die inspelen op de verschillende behoeften.

 • Hoe kies ik een grip of een overgrip voor badminton?

  De basisgrip

  De basisgrip verbetert de grip tussen de vingers en het handvat. Deze is noodzakelijk om een goede grip te bieden bij het spelen, maar ook om trillingen te absorberen.

 • Hoe kies ik een grip of een overgrip voor badminton?

  Overgrip

  Naast het vergroten van je handvat, zal de overgrip dienen om maximale grip te bieden bij het spelen met het racket. De overgrip heeft daarom dezelfde kwaliteit als de grip, maar deze is echter dunner dan de basisgrip en zal daardoor sneller slijten.

 • Hoe kies ik een grip of een overgrip voor badminton?

  Sponsgrip

  De sponsgrip heeft een functie die nogal verschilt van de basisgrip of overgrip, omdat deze eenvoudig dient om de transpiratie te absorberen die uit je handen kan komen. De eerste functie is absorptie, dit wordt mogelijk gemaakt door de samenstelling van het katoen. Bovendien is de sponsgrip erg zacht.

Hoe bevestig je een badminton grip?

Badminton grip kiezen