Soft-Tip (plastic punt) dartpijlen hebben een plastic punt en zijn daardoor alleen geschikt voor elektronische dartborden, gooi je namelijk met een Steel-Tip (stalen punt) dartpijl op een elektronisch bord, dan is de kans zeer groot dat je het dartbord kapot gooit. 

De twee verschillende soorten dartborden

CANAVERAL heeft verschillende soorten traditionele en elektronische dartborden. 

Hoe kies ik een dartbord?

Het elektronisch dartbord (soft-tip darts)

Het elektronisch dartbord is ideaal voor jonge kinderen of beginnende darters. Doordat de punt van de dartpijlen van plastic is gemaakt is het een stuk veiliger dan de traditionele Steel-Tip dartpijlen die gebruik maken van een stalen punt. Daarnaast is de puntentelling bij het elektronisch dartbord net iets anders dan bij het traditioneel dartbord. Bij het spelen op een elektronisch dartbord telt het punt al wanneer de dartpijl het bord raakt. Gooi je de dartpijl in het elektronisch dartbord, maar valt de dartpijl er later uit, dan telt het punt alsnog.

Een leuke en leerzame manier om te leren darten. 

Hoe kies ik een dartbord?

Het traditionele dartbord (steel-tip)

Het traditionele dartbord is gemaakt van een 18 mm dikke vezelplaat en wordt uitsluitend gebruikt voor Steel-Tip dartpijlen. Door het gebruik van Steel-Tip dartpijlen is het gebruik van een traditioneel dartbord niet geheel zonder risico's. Wij raden dan ook aan om geen traditioneel dartbord te gebruiken wanneer kinderen nog in de lerende fase zitten. 

Het elektronisch dartbord

Hoe kies ik een dartbord?

Stroom

Er zijn twee verschillende soorten stroomvoorzieningen bij het elektronisch dartbord

- Via het stopcontact: het elektronisch dartbord moet in de buurt van een stopcontact hangen

- Via batterijen: het elektronisch dartbord kan overal hangen. 

Hoe kies ik een dartbord?

Het aantal schermen (spelers)

Doordat alle scores digitaal worden bijgehouden is er een maximum aan het aantal spelers wat kan meedoen aan een potje darten. Bij de elektronische dartborden kunnen 1 tot 4 personen mee doen. 

Hoe kies ik een dartbord?

Het opbergen

CANAVERAL biedt verschillende soorten elektronische dartborden aan, sommige met een opbergkast voor de soft tip dartpijlen en sommige zonder. Afhankelijk van wat je zelf prettig vindt. 

Het traditionele dartbord

Hoe kies ik een dartbord?

Af en toe

Vind je het leuk om af en toe een dartpijl te gooien en wil je een goed beginners dartbord, kies dan voor de Canaveral Club 500. 

Hoe kies ik een dartbord?

Regelmatig

Ben je regelmatig aan het darten en ben je op zoek naar een dartbord wat een lange levensduur heeft en een goede prijs/kwaliteit verhouding, kies dan voor de Canaveral Club 700.

Hoe kies ik een dartbord?

Intensief

Sta je vaak aan de oche en ben je op zoek naar een professioneel dartbord om je worp te verbeteren, kies dan voor de Canaveral Club 700 of de Unicorn Eclipse Pro PDC (Professional Darts Corporation)

Paul

Onze expert op het gebied van darten

Bij Canaveral hebben we dartpijlen en dartborden voor zowel klassiek (Steel Tip) darten als elektronish (Soft Tip) darten. Ook voor de jongste jeugd hebben we dartborden, namelijk onze klittenband dartborden. Ideaal om te leren mikken en tellen. 

 

Hoe kies ik een dartbord?