Hoe kies ik de juiste badmintonsnaar?

Het maken van een juiste keuze van een badmintonsnaar is vaak erg lastig, maar wel van essentieel belang om het optimale uit je spel te halen.

Perfly badmintonsnaar

Bij het kiezen van de juiste snaar zal je allereerst rekening moeten houden met je gevoelens in het spel. Ten tweede zul je prioriteiten moeten stellen aan je behoeften, vooral op het gebied van spelen: heb je liever weerstand of heb je juist behoefte aan meer kracht?

Badminton besnaring per niveau

Badminton besnaring kiezen

Experts

Je prioriteit ligt in dit geval meer bij power. Je snaar moet een dusdanige energie geven bij de je impact van je slag. Je snaar zal in dit geval dunner zijn, tussen de 0,66 mm en 0,7 mm.

Hoe kies ik de juiste badmintonsnaar?

Ervaren speler

Wanneer je een gemiddelde speler bent, stel je prioriteiten aan de weerstand van je snaar. Je snaar moet bestand zijn tegen slijtage. Om deze reden kies je een snaar met een dikte tussen de 0,7 en 0,75 mm.

De samenstelling van de snaar

In tegenstelling tot bij tennis, bestaan snaren in de badmintonsport alleen maar uit multifilament snaren. Dit zijn soepele, armvriendelijke snaren. Het enige dat onderscheid zal maken tussen de verschillende soorten snaren zijn de diktes. Hoe dikker de snaar, hoe duurzamer deze zal zijn en andersom. Hoe dunner de snaar, hoe meer gevoel je zult hebben in je spel.