Handschoenen

Handschoenen

Op zoek naar handschoenen? Heb jij extra grip nodig tijdens het sporten of wil je warme handen tijdens de koude dagen? Dan is het duidelijk tijd voor handschoenen! Handschoenen worden wereldwijd in allerlei situaties gebruikt. Dit betekend dan ook dat basis van alle soorten handschoenen comfortabel, flexibel en sterk hoort te zijn. Een goede basis zorgt ervoor dat ze je handen warm houden en veelvuldig kunnen worden gebruikt. Bij ons vind je handschoenen met een sterke basis voor ieder weertype en iedere sport. Zoek je bijvoorbeeld extra warme en waterdichte handschoenen voor tijdens je wintersport of de ijskou in Nederland? Die hebben wij in ons assortiment! Of zoek je fitness handschoenen om blaren te voorkomen tijdens het gewichtheffen? Hebben we ook! Bij ons kan je terecht voor tennis handschoenen, ski handschoenen, wandel handschoenen, schaatshandschoenen en voetbal handschoenen. Of misschien zoek je juist wanten. Bekijk ons assortiment en ontdek de mogelijkheden.

Advies nodig?
Hoe kies ik skihandschoenen of wanten? | Decathlon.nl
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Sport
Merk
Maat
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.2/5 Op basis van 84821 reviews

Functionele handschoenen voor heren

Koude handen zijn echt verleden tijd met het juiste paar heren handschoenen! Eigenlijk precies zoals de uitspraak aangeeft “slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”. Veel handschoenen maken een verschil tussen dames en heren modellen. Dit is voornamelijk doordat er over het algemeen verschil zit tussen de pasvorm van de hand en ook wat betreft de uitstraling hebben mannen en vrouwen andere behoeftes. Zo hebben mannen vaak bredere handen en dikkere of langere vingers, hierdoor hebben de handschoenen voor heren vaak een grotere pasvorm. Ondanks dat een vrouwenhand hier wel inpast, zijn het geen juiste handschoenen. Het is namelijk belangrijk dat ze goed aansluiten, anders zitten ze niet alleen oncomfortabel maar verlies je door de hoeveelheid ruimte ook weer de warmte. Naast de verwarmende functie zijn handschoenen voor heren ook een belangrijk accessoire. Wil je als man voor een klassieke uitstraling gaan? Dan zijn leren handschoenen “de perfect fit”. Heb jij jouw herenhandschoenen niet vaker nodig dan korte stukjes naar de winkels of de sportschool? Dan kunnen katoenen handschoenen een goede aanvulling zijn op je kledingkast. Of ben je heel actief en zoek je handschoenen die je kan gebruiken tijdens het sporten? Kijk dan voor sport specifieke sporthandschoenen, dan weet je zeker dat je de juiste hebt.

Stijlvolle handschoenen voor dames

Je kunt het vast beamen: Vrouwen hebben het vaker koud dan mannen, of zeggen er in ieder geval vaker iets over. Daarom zijn handschoenen voor dames niet alleen een herfst/winter fashion accessoire maar ook echt heel belangrijk. Zo blijkt namelijk uit onderzoek van de Universiteit Maastricht, dat het lichaam van vrouwen minder warmte ontwikkeld dan dat van mannen. En wat betreft de handen is dit nog een tikkeltje erger, de doorbloeding van vrouwen is minder goed waardoor handen en voeten sneller koud worden. Iets waar een goed paar dames handschoenen het verschil in kan maken! Zoals hierboven genoemd is de pasvorm van vrouwen anders dan dat van mannen. Zo hebben vrouwen kleinere handen en smallere polsen en vingers. Hierdoor zijn dames handschoenen vaker geschikter voor vrouwen omdat ze beter aansluiten en de warmte goed vasthouden. Let er wel op dat de handschoenen voor dames niet té strak zitten, dit zorgt er namelijk voor dat de handen worden afgekneld en opnieuw koud worden omdat de doorbloeding weer minder goed is. Aangezien door de jaren heen handschoenen al vaak een fashion statement zijn geweest voor vrouwen, zijn deze ook echt beschikbaar in alle kleuren, soorten en materialen. Naast handschoenen voor mannen en vrouwen zijn er ook uniseks handschoenen. Uniseks handschoenen zijn gebaseerd op de gemiddelde volwassen persoon. Dus mocht je qua pasvorm net tussen mannen en vrouwen invallen, dan zijn uniseks handschoenen ook nog een goede optie om naar te kijken.

Sporthandschoenen voor de actieveling

Handschoenen dragen tijdens het sporten: is dat niet onhandig? Nee, vaak is het zelfs fijner om sporthandschoenen te dragen. Bijvoorbeeld tijdens het voetballen in de kou op het veld. Dan zijn dunne, warme sporthandschoenen ideaal. Zo houd je je handen warm én kun je ook nog de bal goed vastpakken. Of wanneer je aan het paardrijden bent in de winter, dan ben je lang buiten en wil je controle houden over de teugels. We hebben onze handschoenen zo ontworpen dat je handen warm blijven én dat je nog veel bewegingsvrijheid hebt. Maak je dus geen zorgen dat je je handen niet meer kunt gebruiken. Zelfs met onze wanten, waarbij de vingers aan elkaar zitten, kun je nog je spullen goed vastpakken. Naast dat sporthandschoenen je handen warm houden tijdens het sporten, zijn ze met veel sporten ook echt gemaakt voor bescherming. Fitness handschoenen fitness handschoenen zijn bijvoorbeeld bedoeld om je handen te beschermen tegen eelt en blaren en zeilhandschoenen zeilhandschoenen ook tegen het schuren van de touwen. Over het algemeen is het belangrijk dat sporthandschoenen dun en flexibel zijn, hierdoor kan je nog gemakkelijk dingen vastpakken en voelt het meer als tweede huid dan echt een handschoen. Daarnaast is grip ook heel erg belangrijk, veel stoffen zijn namelijk redelijk glad en als je actief bezig bent en veel dingen moet vasthouden tijdens het sporten dan is een goede grip cruciaal. Ten derde, is het ademend vermogen van de handschoen nog belangrijker dan normaal. Zweten is tijdens het sporten onvermijdelijk, vandaar dat je sporthandschoenen hier goed mee om moeten kunnen gaan en dit zo snel mogelijk horen af te voeren.

Sneeuwpret met waterdichte handschoenen

Ga je leren skiën of snowboarden en val je nog veel? Of wil je dat je kind lekker in de sneeuw kan spelen zonder koude handen te krijgen? Wil je genieten van je buitenrit op je paard zonder bang te zijn voor natte handen door de druppels regen? Dan ben jij op zoek naar waterdichte handschoenen. Met waterdichte handschoenen houd je warme en droge handen in de sneeuw of regen. Ze beschikken over een waterdicht membraan wat de handschoenen beschermt tegen water van buitenaf, maar wel een ademend vermogen heeft. De waterdichtheid van de handschoenen wordt aangegeven met het aantal m2. Lees goed de productvoordelen met het kopje “waterdichtheid” dat onder de producten aangegeven staat om er achter te komen hoe waterdicht de handschoenen zijn. Bij ons kun je zowel voor dames als heren waterdichte handschoenen kopen en ook voor kinder handschoenen kinder handschoenen kun je bij ons terecht. We bieden verschillende kleuren aan, van subtiel zwarte handschoenen tot kleurrijk roze. Wacht niet tot we een aanbieding hebben, wij bieden namelijk iedere dag betaalbare prijzen!

Wat is het verschil tussen handschoenen, wanten en lobster handschoenen?

Het verschil tussen handschoenen, wanten en lobster handschoenen, zit voornamelijk in de flexibiliteit en comfort van de handschoenen. Benieuwd? Lees dan vooral verder. Er is niks vervelender dan koude handen tijdens een dagje uit, het wintersporten of een wandeling. Om je handen te beschermen is het slim om handschoenen te dragen, maar wat zijn nou goede handschoenen en wat is eigenlijk het verschil? Om je een beetje wegwijs te maken zetten we de verschillen en voordelen van de normale handschoenen, wanten en lobster handschoenen. Het verschil tussen wanten en handschoenen; Een opvallend verschil is al aan de buitenkant te zien en dat is dat met wanten wanten je vingers bij elkaar zitten en dat je met een handschoen je vingers normaal kan gebruiken. Wanten zijn vaak warmer dan handschoenen doordat je vingers zich aan elkaar opwarmen, bij handschoenen moet elke vinger voor zijn eigen warmte zorgen. Handschoenen bieden daarentegen weer meer flexibiliteit, doordat je alle vingers apart van elkaar kan bewegen. Dit kan weer praktisch zijn als je tijdens het sporten veel verschillende handelingen moet uitvoeren. Dan heb je nog de lobster handschoen, de lobster handschoen is een splitsing tussen de wanten en normale handschoenen. Hierbij heb je drie losse gedeeltes, een voor je duim, een voor je wijsvinger en een voor je laatste vingers. Dit zorgt ervoor dat je de flexibiliteit hebt van je een handschoen en de warmte van een want. De perfecte middenweg dus!

Handschoenen zonder toppen

Handschoenen zonder toppen of ook wel bekend als vingerloze handschoenen. Voor veel mensen zijn deze handschoenen een bekend fenomeen, maar wat zijn nou de voordelen en nadelen? Dit leggen wij jou hier uit! Misschien zijn handschoenen zonder toppen wel de breedst inzetbare handschoenen die er zijn. Zo kunnen ze helpen tegen artrose, kan je ze voor sport gebruiken zoals fitness, paardrijden of zeilen, kun je ermee buiten werken zoals veel mensen in de bouw doen. Dat deze handschoenen zo multi inzetbaar zijn, komt voornamelijk door één groot voordeel. Namelijk dat je vingers nog vrij zijn, deze vrijheid van je vingers zorgt ervoor dat je de grip behoudt die je gewend bent en alle dagelijkse handelingen nog goed kan uitvoeren. Tegelijkertijd met de grip die de handschoenen bieden, houden ze je handen warm en beschermen ze je tegen invloeden van buitenaf. Vingerloze handschoenen zijn beschikbaar in verschillende materialen, waaronder katoen, wol en leer. Met ook nog de mogelijkheid tot verschillende voeringen om je handen extra te beschermen of warm te houden.

Welke handschoenen zijn het warmst?

Vaak vragen mensen zich af welke handschoenen nou echt het warmst zijn. De warmste handschoenen horen te voldoen aan een goede balans tussen de juiste waterdichtheid, winddichtheid en het ademend vermogen.

Winddichtheid → Een belangrijk aspect wat betreft warmte is de winddichtheid. Een gure en harde wind kan al snel je gevoelstemperatuur laten dalen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam qua bloedtoevoer focust op essentiële onderdelen van het lichaam zoals het hart en je hersenen. Hierdoor worden je handen en voeten snel koud. Om er voor te zorgen dat handschoenen 100% winddicht zijn, wordt er bij de juiste handschoenen 100% winddicht membraan gebruikt bij de ontwikkeling van het product. Let dus goed op bij het kopen, op de productinformatie om te kijken of de handschoenen echt winddicht zijn.

Waterdichtheid → In veel gevallen wil jij de warmste handschoenen dragen, wanneer het koud en nat weer is. Dit is dan ook de reden dat de waterdichtheid of het waterafstotend vermogen van een handschoen ook erg bijdraagt aan de warmte en comfort. Echter zijn handschoenen met membraan nooit volledig waterdicht. Deze zullen in de meeste extreme omstandigheden toch vocht doorlaten. Eigenlijk zijn echt alleen rubberen handschoenen volledig waterdicht.

Ademend vermogen → Het ademend vermogen van een product laat zien hoe snel je de handschoenen zweet en vocht wegwerken van binnen naar buiten. Hierdoor wordt het ademend vermogen van een handschoen belangrijker wanneer de sport intensiever wordt.

Gevoerde handschoenen → Als je het hebt over warmte, dan mag de voering niet missen! Wil je echt warme handschoenen? dan zit je met lamswol altijd goed als het gaat om warmte wat betreft handschoenen. Maar wist je dat een goede fleece voering net zoveel comfort en warmte geeft als de wollen versie. Daarnaast is fleece wat lichter en dunner waardoor de handschoen vaak beter past. Naast deze twee zijn er nog allerlei andere soorten voeringen, waar je handen erg gelukkig van worden. Lees daarom altijd goed de productinformatie wat er wordt gezegd over de warmte van de handschoenen.

Twijfel jij nou welke handschoenen of wanten je nodig hebt? Lees dan ons sportadvies om je te helpen met het kiezen van skihandschoenen of wanten!