Racefiets banden

Racefiets banden

Jouw racefiets banden vormen samen met je racefiets wielen een zeer belangrijk onderdeel van jouw racefiets. Je eigen behoeftes spelen een belangrijke rol in wat een goede racefiets band voor jou is. Zo zorgt een goed profiel ervoor dat je makkelijker fietst, terwijl banden met weinig profiel zorgen voor meer grip omdat er een groter contactoppervlakte is met het wegdek. Vergeet niet om direct een fietspomp te kopen zodat je de racefiets banden op de juiste spanning kunt brengen.

Advies nodig?
Hoeveel druk moet er in mijn racefietsbanden?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
‪WIELGROOTTE‬
‪ETRTO‬
‪DOORSNEDE‬
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
Vanaf
27,99
4.1/5 Op basis van 10159 reviews

Juiste binnenband voor jouw racefiets

Bij Decathlon vind je diverse binnenbanden voor de racefiets. Welke geschikt is voor jouw fiets, is afhankelijk van de diameter en de dwarsdoorsnede van jouw banden. Vaak is de binnenband voor de racefiets voorzien van een lang ventiel voor profielvelgen. Zo heb je geen ventielverlenger nodig. Weer andere binnenbanden voor de racefiets zijn compatibel met tubeless ready buitenbanden. De diameter en dwarsdoorsnede kun je gemakkelijk terugvinden op de zijkant van je band. Het is onvermijdelijk dat je een keer een lekke band gaat rijden. Onderweg kun je zelf jouw binnenband vervangen. Het is verstandig om een reserve-exemplaar mee te nemen tijdens langere fietstochten, samen met een bandenlichter. Als je geen bandenlichters bij je hebt, probeer dan niet met ander gereedschap aan de slag te gaan. Je loopt dan het risico om de velg te beschadigen.

Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten om de kans te voorkomen dat je de binnenband van je fiets stuk rijdt. Controleer regelmatig jouw racefiets banden op beschadigingen of bijvoorbeeld stukjes glas. Wanneer je de schade direct opmerkt, kun je deze sneller herstellen. Wrijf voorzichtig met je hand over het rubber van de banden nadat je over een schelpenpaadje hebt gereden of als er veel steentjes aan de band plakken. Ook het regelmatig controleren van de bandenspanning en het op spanning brengen van de banden zorgt ervoor dat je minder snel te maken krijgt met slijtage van je fiets en maakt het direct comfortabeler.

Buitenband voor de racefiets kopen

Of je nu een beginnende of gevorderde wielrenner bent: je vindt de juiste buitenband voor jouw racefiets bij Decathlon. Tegenwoordig kun je zelf beslissen of je kiest voor smalle of brede racefiets banden. De meest populaire maten hierbij zijn 23, 25 en 28 mm. De racefiets banden zijn stevig en zeer lekbestendig dankzij het dichte nylon maaswerk onder het loopvlak. In de productomschrijving vind je meer informatie over het gewicht van de buitenband voor de racefiets.

Bij Decathlon vind je een buitenband voor jouw racefiets van de hoogste kwaliteit en tegen de beste prijs. Je hebt de keuze uit diverse hoogwaardige merken, zoals VITTORIA, MICHELIN en HUTCHINSON. Ook kan je kiezen voor skinwall banden, deze banden zijn lichter en soepeler, met dunnere zijkanten, en zijn van verschillende merken te verkrijgen. De breedte van de buitenband die jij kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Bredere banden fietsen comfortabeler en je merkt geen verschil wat betreft rolweerstand in vergelijking met smallere racefiets banden. Het contactoppervlak is voornamelijk anders gevormd bij een bredere band. Bredere banden passen echter niet op ieder frame en smallere banden wegen minder, waardoor deze vaak de voorkeur hebben van gevorderde wielrenners.