Bergschoenen

Bergschoenen

Ben je van plan om in de bergen te gaan wandelen, of loop je met een zware backpack op onregelmatig terrein? Dan is een goede bescherming van je voeten van essentieël belang. Bij Decathlon vind je een ruim aanbod aan hoge en lage bergschoenen met variërende stijfheid. Bekijk ook onze accessoires voor wandelschoenen en wandelsokken.
Filter
Terug naar artikelen
Geslacht
Hoogte van de schoen
Maat
WEERSOMSTANDIGHEDEN
Merk
Kleur
Prijs
89 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
 • Laatste kans
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.0/5 Op basis van 20705 reviews

  Bergschoenen

  Tijdens je wandeltocht in de bergen zijn goede schoenen erg belangrijk. Bij Decathlon vind je stevige bergschoenen met uitstekende grip op rotsachtig terrein. Daarbij zijn veel van onze bergschoenen waterdicht zodat je met elk weer in de bergen kunt wandelen.

  Verschillende soorten bergschoenen

  Er zijn verschillende soorten bergschoenen, namelijk lage en hoge bergschoenen. We zullen het verschil tussen de schoenen uitleggen. Lage bergschoenen zijn ontwikkeld voor korte en middelange wandelingen. Het beste terrein voor lage bergschoenen is vlak tot licht hellend. Vaak hebben lage schoenen een ademend vermogen waardoor het fijn is om deze schoenen te dragen in de zomer. Door het amdende vermogen zijn lage bergschoenen vaak niet waterdicht en bieden ze ook niet de ondersteuning aan je enkels als hoge bergschoenen. Hoge bergschoenen zijn ideaal voor zwaardere en lange trektochten. Deze bergschoenen bieden meer grip en zijn stijver, waardoor ruwe en hellende terreinen geschikt zijn voor deze bergschoenen. Hoge bergschoenen zijn steviger en waterdicht. Hierdoor zijn deze schoenen weer niet fijn om met warm weer te dragen. Door het waterdichte vermogen zijn de schoenen bijna niet ademend, waardoor je in de zomer hele warme voeten kunt krijgen. Het is vaak lastig om een keuze te maken. Maar het belangrijkste is dat de schoenen lekker zitten.

  Dames bergschoenen

  Ga je een wandelingen maken door de bergen? Dan heb je stevige en comfortabele bergschoenen nodig. Onze dames bergschoenen zijn waterdicht en hebben een goede demping waardoor je comfortabel loopt. Daarbij sluiten de schoenen goed aan bij de voet, wat ervoor zorgt dat de voeten niet gaan schuiven. Dit verkleint de kans dat je blaren krijgt.

  Heren bergschoenen

  Ben jij van plan om buiten de begaande paden te treden tijdens je bergwandeling? Goede bergschoenen zijn dan een must! Onze heren bergschoenen hebben een goede grip aan de onderkant, wat ervoor zorgt dat jij elke wandeling aankunt.

  Advies op maat over onze bergschoenen door één van de Decathlon sport experts

  Alle werknemers in onze winkels hebben een passie voor trekken door de bergen, bergwandelen, hiken en noem het maar op. Onze afdelingen worden ondertseund door experts die je kunnen helpen met elke vraag. Je mag onze bergschoenen gelijk testen in de winkel op één van onze playgrounds en door onze experts kun je direct om advies vragen.

  Levering van bergschoenen

  Kies zelf de bezorgwijze van je bergschoenen. We hebben een beveiligede bataalomgeving en op onze bergschoenen zit een garantie van minimaal twee jaar. Daarbij kunnen alle bestellingen geretourneerd worden binnen 365 dagen (met onze sportpas).

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen