Wereldstekker

Wereldstekker

Binnenkort op reis? Met een wereldstekker kom je nooit voor verrassingen te staan en kan je altijd je elektronische apparatuur weer opladen, zoals je powerbank. Een wereldstekker past gemakkelijk in je backpack.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Prijs
24,99
Universele adapter
DESIGN GO

Universele adapter

(16)
Dit artikel is nu niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad
3.6/5 Op basis van 16 reviews

De ideale reisstekker

Een wereldstekker is een adapter met verschillende soorten stekkers, wat overal ter wereld als tussenstekker kan dienen tussen het stopcontact en je eigen adapters. Wereldwijd worden namelijk vijftien verschillende soorten stopcontacten gebruikt, waarbij ieder stopcontact een eigen letter heeft (A tot en met O). Zo wordt in Amerika type A en B gebruikt en de reisstekker Engeland heeft het type G. Hierdoor heb je een wereldstekker, ook wel reisstekker genoemd, nodig om al je elektrische apparaten te kunnen blijven gebruiken. Dit maakt de wereldstekker de ideale universele reisstekker. De wereldstekker die Decathlon verkoopt is licht van gewicht en heeft een vermogen van 250 Volt, maximaal 1575 Watt en maximaal 6.3 Ampère. Dit is belangrijk om te weten, aangezien in veel landen een andere netspanning wordt gebruikt dan in Nederland. Reis je naar een land met een andere netspanning, dan is het belangrijk om te kijken of je apparaat op die spanning kan werken. De reisstekker van Decathlon is geaccrediteerd door TÜV SUD, voldoet aan de EU-veiligheidsrichtlijnen en werkt conform de EU-richtlijnen voor afgedankte elektronische en elektrische apparatuur. Al met al dus een functionele, veilige en universele reisstekker. Zo zit je in het buitenland nooit met een lege telefoon of camera of met niet geföhnde haren.

Engelse stekker

In de meeste landen geldt een bepaalde standaard voor wat betreft stopcontacten, zodat alle in dat land aangeschafte apparatuur probleemloos aangesloten kan worden. In Engeland bestond er voorheen nauwelijks een standaard en waren dus vaak verloopstekkers nodig. Dit maakt de reisstekker Engeland speciaal. De reisstekker Engeland, maar ook de wereldstekker in Schotland, Wales en Noord-Ierland, werkt dus net weer even anders. Hier wordt namelijk het stopcontact type G gebruikt. Dit stopcontact type G is een stopcontact met drie platte pinnen en dit maakt Engelse stekker anders dan de Nederlandse stekkers voor stopcontacten type C. Ook voor dit stopcontact heb je dus een wereldstekker nodig. Decathlon verkoopt een universele reisstekker die gemaakt is voor 2-polige Europese Schuko-stopcontacten, waardoor je gemakkelijk kunt wisselen tussen de Amerikaanse, Britse, Australische en Chinese systemen. Daarnaast zijn stopcontacten in het Verenigd Koninkrijk voorzien van een schakelaar. Zorg er dus voor dat ook de schakelaar aan staat als je je apparaten met Engelse stekker wilt opladen. Ook goed om te weten is dat zowel Engeland als Nederland een netspanning hebben van 230 Volt, waardoor je je Engelse stekker probleemloos kunt gebruiken voor je Nederlands opladers.