Longboards

Longboards

Koop hier een longboard van Decathlon. Een longboard voor lange tochten, downhill of longboard dancing, we hebben altijd een board dat bij je past. Ook op zoek naar skate bescherming of skate schoenen voor de juiste grip op je board!

Terug naar artikelen
Type board
Levertijd
Kleur
Prijscategorie
11 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
 • Laatste kans
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.5/5 Op basis van 546 reviews

  Rijden op een longboard van Decathlon

  Het is een misvatting om te denken dat je een longboard niet kunt gebruiken voor trucjes maar veel longboarders vinden het leuk om lekker te cruisen. Longboards worden veel gebruikt voor lange afstanden en je kunt met een longboard sneller dan met een normaal skateboard. Er zijn verschillende disciplines als het gaat om longboarden en bij elke discipline hoort weer een ander type longboard. Bij Decahtlon hebben we verschillende formaten en het is erg persoonlijk welke lengte iemand rijdt. Het verschil tussen een skateboard en een longboard is voornamelijk de lengte maar een longboard heeft ook grotere wielen waardoor het eenvoudiger is om een hoge snelheid te halen. Oxelo is een eigen merk van Decathlon en biedt longboards aan voor zowel beginners als gevorderden.

  Een longboard bestaat uit verschillende onderdelen

  Een longboard bestaat uit verschillende onderdelen en je kunt deze onderdelen los van elkaar kopen. De wielen van een board kunnen bij regelmatig gebruik slijten en het is daarom belangrijk om deze te verwisselen indien nodig. Ook het dek oftewel board of plank waar je op staat kun je verwisselen en het dek is te verkrijgen in verschillende lengtes en deks zijn beschikbaar met een verschillende stijfheid. Tot slot zijn de trucks bepalend voor de draaihoek van de wieltjes en hoe losser de trucks hoe makkelijker je kunt sturen.

  Welke longboard stijl past bij mij

  Als je wilt beginnen met longboarden maakt het nog niet zoveel uit welke stijl je wilt hanteren. Het is eerst belangrijk om te ontdekken welke stijl bij je past en hoe vaker je rijdt hoe sneller je zult ontdekken welke stijl het best bij je past. In Nederland zijn er weinig mogelijkheden om downhill te rijden dus vaak wordt een longboard gebruikt om te cruisen door de stad of als alternatief vervoersmiddel.

  Advies op maat van een Decathlon sport expert

  Al onze medewerkers hebben een passie voor sport en dit dragen zij ook uit in het actief beoefenen van sporten. De afdelingen worden over het algemeen ondersteund door sportieve verkopers die als sport experts gezien kunnen worden. Voor al je vragen over longboards kun je dus terecht bij een van onze verkopers. Het grote voordeel van onze winkels is dat je er producten kunt proberen en meestal zijn er testzones waar wij stimuleren om de producten te proberen zodat je precies weet wat je in huis haalt.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen