Padelballen

Padelballen

Wil je padelballen kopen? In de online padel winkel van Decathlon vind je een ruime keuze aan padel ballen voor beginnende en gevorderde padelspelers. Wij hebben padelballen met kunststof vezels of natuurlijke vezels en ballen zonder druk of met druk. Bij Decathlon verkopen we padel ballen van Head, Bullpadel, Artengo en ons eigen padelmerk Kuikma. Bekijk ook onze collectie padel rackets en padelschoenen.
Advies nodig?
Hoe kies ik een padelbal?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€13,95
Padelbal - 3 ballen
MATCHU SPORTS

Padelbal - 3 ballen

Verkocht en verstuurd door Matchu Sports

€199,90 -24%
€149,95
Padel Bal Elite 24-P
STIGA

Padel Bal Elite 24-P

Verkocht en verstuurd door STIGA

€16,00
Wilson X3 Speed-padelballen
WILSON

Wilson X3 Speed-padelballen

Verkocht en verstuurd door Balles de Sport

€117,60 -6%
€110,00
Nieuw
€5,99
4.4/5 Op basis van 997 reviews

DE BESTE PADELBALLEN VOOR DE SCHERPSTE PRIJS

Kan ik padel spelen met een tennisbal? Ja, dat kan, maar er zitten toch wel degelijk verschillen tussen de twee soorten ballen. Een padelbal lijkt erg veel op een tennisbal. Zo is een padelbal iets kleiner dan een tennisbal. Daarnaast is de druk bij een padelbal per vierkante centimeter lager dan bij een tennisbal. Het lijkt dus niet alleen of een padelbal langzamer beweegt dan een tennisbal, dat is ook echt zo. De keuze van padelballen is een fundamenteel onderdeel voor een padeltraining of padelwedstrijd. Er bestaan veel verschillende padelballen, die verschillen in snelheid, uithoudingsvermogen en weeromstuit. In de padelmarkt bestaan verschillende merken: Wilson padelballen, Head padelballen, Bullpadel padelballen met het model Bullpadel Premium Pro. In onze padelballen catalogus kan je het overicht vinden van de verschillende merken vinden zoals Head padelballen>, de World Padel Tour ballen, met iconische modellen zoals Head Padel Pro of de officiële WPT padelbal, de Head Pro S en natuurlijk de padelballen van ons eigen padelmerk Kuikma.

Hier kan je padelballen kopen van kwaliteit en met een scherp rpijs, in verschillende vormen: individuele ballen, tripacksen in club formaat (multipacks). Bekijk ons aanbod padelballen hier.

HOE KIES JE JOUW IDEALE PADELBAL

De padelbal bestaat uit vier onderdelen: een rubberen kern, de filter van de bal (bestaande uit wol, katoen en synthetische vezels), de druk van de padelbal en de "gewrichten" die de verschillende delen van de bal verenigen.

Het rubber kan min of meer dik zijn. Hoe groter de bal is, des te sneller. Maar hoe kleiner de bal hoe is, hoe meer controle we kunnen hebben op de bal .

Het belangrijkste bij een padelbal kiezen is of je een padelbal wilt met druk of drukloos (gebruikt in officieële wedstrijden). Bij hogere druk zal je meer snelheid en lengte van de rebound hebben, en hoe minder druk destemeer controle maar een mindere rebound.

Een samenvatting van hoe je je padelbal moet kiezen en de verschillen tussen padel- en tennisballenkan je vinden op ons YouTube kanaal

Om de beste padelbal te kiezen moet je rekening houden met hoe meteorologische omstandigheden invloed kunnen hebben (kou, warmte, vochtigheid en hoogte zijn fundamentele concepten) op het gedrag van de bal.We laten je een paar adviezen zien:

HOOGTE

Dit is één van de belangrijkste factoren om een goede beslissing te maken welke padelbal je kiest. Je moet weten dat de bal bij lagere hoogte zich op een langzamere manier zal gedragen. Op een hogere hoogte zal dezelfde bal sneller zijn. De hoogtet beïnvloedt de buitenste atmosferische druk waarnaar de bal is onderworpen. Daarom adviseren we het spelen met langzame of controleballen (bijvoorbeeld de KUIKMA 990 Control) en raden we aan het om te spelen met snelle padelballen in laag gelegen gebieden zoals steden op zeeniveau (bijvoorbeeld de KUIKMA 990 Speed).

LUCHTVOCHTIGHEID

We kunnen twee situaties tegenkomen:

Spelen in gebieden met een hoge luchtvochtigheid: het vocht zorgt ervoor dat de bal zich langzamer gedraagt. Daarom raden we aan dit te compenseren met een snelle bal.

Spelen in droge gebieden: het gebrek aan vocht, droog weer, zal dezelfde bal zelf sneller, meer levend. Daarom adviseren we in deze gebieden ballen met meer controle.

KOU / WARMTE

De temperatuur zal ook een bepalende factor zijn. Met warmte zal de bal sneller gaan, daarom is het raadzaam om met een langzame bal te spelen. Met de kou is het precies het tegenovergestelde, de bal zal langzamer zijn, daarom is een snellere bal nodig.

Tot slot, afhankelijk van uw spelniveau: Padelballen voor beginners: je hebt gemakkelijke ballen nodig om te spelen, resistent en perfectioneer de langzame ballen zonder druk.Padelballen voor geavanceerd niveau: je hebt een bal nodig met een goede rebound kwaliteit, comfortabel en controle, met druk en flexibiliteit.Padelballen voor hoog niveau: je hebt ballen van topkwaliteit nodig met vilt en high-end rubber voor de duurzaamheid. Naar jouw keuze of je liever een meer reactieve (levende) bal of comfortabelere (trage) bal prefereert. Dit is afhankelijk van je speelstijl.

BESTSELLER PADELBALLEN

Head PADEL PRO en PADEL PRO S: voor de padelspeler die op zoek is naar een bal die een goede controle en snelheid biedt. Ideaal voor wie op zoek is naar een snelle en vinnige bal die tegelijk heel duurzaam is. De bal Pro van Head, in de versie S, heeft een geheel nieuwe kern die voor nog meer snelheid en dynamiek zorgt, voor snelle rally's.

Bullpadel Premium: voor padelspelers van hoog niveau die een snelle en hoog niveau bal willen, maar tegelijkertijd ook zeer duurzaam en stabiel

Head PADEL: ontworpen voor de halfgevorderde padelspeler die een bal met een goede opstuit zoekt..

KUIKMA PB560: Ideaal voor de gevorderde padelspeler die op zoek is naar een bal die optimale controle biedt. Met de beste prijs-kwaliteit verhouding van de padelmarkt. Ze worden gekenmerkt door optimale controle en gematigde snelheid om ervoor te zorgen dat het traject van de bal overeenkomt met de speelstijl. Daarom zijn deze PB560-ballen zachte en langzame ballen die je in staat stelt om een ​​continuïteit in het spel te hebben, om voor permanente controle te zorgen en dat de snelheid van de bal niet superieur is aan het niveau van spelen.

KUIKMA PB990 CONTROL: Voor de ervaren padelspeler die een bal wil die goed te controleren blijft in snelle speelomstandigheden (hoge temperatuur, grote hoogte).

KUIKMA 990 SPEED: Voor de ervaren padelspeler die een bal wil die vinnig blijft, ook in trage speelomstandigheden (lagere temperatuur, zeeniveau, hoge vochtigheidsgraad).

PADELBALLEN VAN KUIKMA

Maak kennis met ons padelmerk Kuikma en de Kuikma padelballen.