MTB banden

MTB banden

De juiste MTB banden creëren een essentieel verschil tijdens de mountainbiketocht, ongeacht of je in wedstrijdverband of voor je plezier in de natuur fietst. MTB banden zijn geproduceerd voor unieke omstandigheden. Waar de ene MTB band ideaal is voor een zanderige en droge bodem, gebruik je andere MTB banden juist voor een modderige ondergrond. Hoe weet je welke MTB banden geschikt zijn voor op de weg? Decathlon beschikt een uitgebreid aanbod aan MTB banden voor iedere ondergrond; voor asfalt, modder of zand. Daarnaast hebben we ook handige mountainbike accessoires in ons assortiment, zoals een fietspomp.

Advies nodig?
Hoe plak ik mijn fietsband zonder mijn wiel te demonteren?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.3/5 Op basis van 25641 reviews

MTB banden van 29 inch van hoge kwaliteit koop je bij Decathlon

Op de meeste mountainbikes passen MTB banden van 29 inch. Als je twijfelt of er MTB banden van 29 inch op je tweewieler zitten, kijk je op de zijkant van de band waar de maat staat beschreven. De maat van de MTB banden kan door alle cijfers verwarrend zijn, maar in de basis staat de omtrek van MTB banden van 29 inch gelijk aan dat van een regulier racefietswiel. Doordat MTB banden hoger zijn, gebruiken ze 29 inch in plaats van 28 inch wat bij racefietsen wordt toegepast. Er bestaat ook een kleinere tussenmaat MTB band van 27,5 inch, die enkel past op mountainbikes voor 27,5 inch wielen. De breedte van de MTB banden wordt in de hoeveelheid inch aangegeven. Hoe breder de MTB banden zijn, des te meer comfort en grip je hebt gedurende het rijden.

Met de juiste MTB banden houd je voldoende grip op de weg, waardoor je moeiteloos door bochten heen rijdt. De verschillende variaties, compounds en profielen in de MTB banden zorgen ervoor dat iedere band excelleert op een ander type terrein. Je kunt je MTB banden dan ook zien als een vorm van gereedschap, waarmee je voor elk project een ander onderdeel nodig hebt. Bovendien is het niet noodzakelijk om dezelfde MTB banden aan de voor- en achterzijde te gebruiken. De MTB band die over de meeste grip beschikt, monteer je aan de voorkant. Het grove profiel voert namelijk het zand en de modder snel af en de noppen grijpen vast in de grond. Dit leidt tot optimale controle tijdens het sturen. Als achterband kies je voor een MTB band met veel snelheid in een rechte lijn. De noppen zijn hiervan minder hoog, waardoor je minder grip hebt.

MTB banden van 26 inch voor meer wendbaarheid

Ondanks dat de 29 inch banden zeer geliefd zijn onder mountainbikers, kiezen sommige rijders nog altijd voor MTB banden van 26 inch. Met de traditionele MTB banden van 26 inch is het wellicht lastiger om op lange, rechte parcours de snelheid vast te houden, toch geeft deze fiets meer wendbaarheid en is het lichter van gewicht. Het hangt van je persoonlijke rijstijl af of je liever MTB banden van 26 inch, 27,5 inch of 29 inch kiest.

Daarnaast bieden tubeless banden een aantal grote voordelen ten aanzien van reguliere MTB banden. Deze banden zonder binnenband raken minder snel lek vanwege de latex vloeistof die de band vanuit de binnenzijde afdicht. Let er wel op of je wielen geschikt zijn voor de montage van deze banden.