Opblaasbare tent

Opblaasbare tent

Een opblaasbare tent is een tent waarbij de stokken zijn vervangen voor luchtbuizen. Dit zorgt voor meer gemak bij het opzetten van de tent. Een opblaasbare tent kent meerdere voordelen. Zo is de tent lichter omdat je de tentstokken niet mee hoeft te sjouwen en een opblaasbare tent is ook steviger omdat de tent beter met de wind meebeweegt. Het grootste voordeel is het opzetten van de opblaasbare tenten! Gemiddeld staan onze opblaasbare tenten binnen 15 minuten. Het is simpelweg de bogen even oppompen, de tent vastzetten, spannen en de tent staat, geen gedoe met tentstokken maar direct genieten van je vakantie! Opblaasbare tenten koop je bij Decathlon online of in één van onze winkels. Bekijk ook onze slaapzakken en matjes, kampeerstoelen en tafels, en onze luchtbedden.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
‪AANTAL PERSONEN‬
‪LEEFRUIMTE‬
‪AANTAL RUIMTES‬
‪TECHNOLOGIE VAN DE TENT‬
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€122,99 -41%
€72,33
*De uitverkoop begint op 2-10-2023
4.4/5 Op basis van 2228 reviews

OPBLAASBARE TENT KOPEN?

Je komt ze tegenwoordig overal tegen: de opblaastent, de oppomptent, de luchttent of de opblaasbare tent. Bij Decathlon noemen wij het de opblaasbare tent. Een opblaasbare tent is een kampeertent zonder tentstokken maar met luchtbuizen. De luchtbuizen van de opblaasbare tent kunnen eenvoudig worden opgepomt waardoor de opblaastent binnen een mum van tijd staat. De opblaasbare tent is het ultieme gemak en comfort van kamperen met een tent. Opblaasbare tenten hebben de laatste jaren een mega ontwikkeling doorgemaakt en zijn niet meer weg te denken van de camping.

WAT IS EEN OPLAASTENT?

Een luchttent is een tent die wordt opgezet door opblaasbare balken op te pompen. In plaats van tentstokken te gebruiken, vormen de met lucht gevulde buizen een sterke maar lichtgewicht structuur die werkt als een normale tent. Onze ruime opblaasbare gezinstenten bieden naast slaapruimte ook leefruimte voor een tafel met stoelen. Ideaal voor de natte Nederlandse camping. Bij opblaasbare tenten zijn de klassieke tentstokken vervangen door luchtslangen. Geen gedoe met tentstokken in elkaar zetten, tent delen aan elkaar ritsen en scheerlijnen spannen. Gewoon een kwestie van de luchtbuizen oppompen en de opblaasbare tent staat binnen een mum van tijd. Een opblaasbare tent ziet eruit als een 'normale' tent. In plaats van stokken te gebruiken vormen de met lucht gevulde balken een sterke maar lichtgewicht structuur die werkt als een normale tent, alleen eenvoudiger te monteren. Met een opblaasbare tent hoef je ook zeker niet in te leveren op stevigheid: luchttenten zijn net zo sterk als de tenten met tentstokken en zorgen voor een veilige en comfortabele kampeerervaring.

GEMAK EN GENOT MET EEN OPBLAASBARE TENT

Het grootste voordeel van een opblaasbare tent is het opzetgemak en de opzetsnelheid. Je sluit de meegeleverde pomp aan op de ventielen en in mum van tijd is de opblaastent compleet opgezet. Jij hoeft alleen nog maar de tent te spannen met de scheerlijnen en je vakantie kan beginnen. Zo heb je tijd over om de overige kampeerspullen uit te stallen op jouw kampeerplaats. Een grote opblaasbare tunneltent voor 6 personen is bijvoorbeeld al in ongeveer 15 minuten op te zetten. Heel praktisch dus als je tijdens je vakantie meerdere campings bezoekt.

EEN OPBLAASTENT DOOR WEER EN WIND

We hebben het liever niet maar het kan gebeuren dat je tijdens je vakantie te maken krijgt met regen en wind. Zeker als je in Nederland gaat kamperen. Ook in deze omstandigheden biedt een opblaasbare tent je goede bescherming. Doordat de tentstokken vervangen zijn door luchtbuizen kan de tent goed meebewegen met de wind en houdt het nog steeds zijn beschermende functie. Daarnaast heeft een opblaasbare tent veel afstelmogelijkheden door middel van de scheerlijnen en spanbanden waardoor de tent goed neergezet kan worden.

DE VOORDELEN VAN EEN OPBLAASBARE TENT

 • -Een opblaasbare tent is snel en eenvoudig op te zetten.
 • -Het is één geheel waardoor tentdelen altijd op de juiste manier aan elkaar vastzitten, geen uitzoekwerk met het aan elkaar ritsen van onderdelen.
 • -Geen stokken nodig - alleen maar lucht
 • -Je kunt de opblaastent alleen opzetten, je hebt geen hulp meer nodig
 • -Geen gedoe met tentstokken
 • DE NADELEN VAN EEN OPBLAASBARE TENT

 • -Er is een pomp nodig om de opblaasbare tent op te blazen.
 • -De totale verpakking is vaak groter dan een tent met stokken. Dit komt veelal omdat alles met elkaar verbonden is en er ook een pomp bij zit.
 • Opblaasbare tenten met Fresh & Black stof

  Bijna alle opblaasbare tenten hebben Fresh & Black stof en zijn verkrijgbaar voor 3, 4, 5, 6 en 8 personen. Ons gepatenteerde Fresh & Black tentdoek zorgt ervoor dat de tent minder snel opwarmt en donker is. Zo kan je op een zonnige dag aangenaam in de tent blijven zitten en word je niet gewekt door de zon.

  HOE ZET JE EEN OPBLAASBARE TENT OP?

  Veel werk of een fluitje van een cent? Een opblaastent kun je in je eentje opzetten en dat geeft eigenlijk al meteen aan dat het opzetten van de tent goed te doen is. Een heerlijk begin van je vakantie zonder stress en gedoe met tentstokken. De opblaastent wordt meestal geleverd met aparte luchtslangen. Je blaast dus elke tube apart op via de ventielen. Wij hebben de stappen voor je uitgeschreven:

 • -Leg de opblaastent strak op de grond en sla de haringen in een hoek van 45 graden in de grond.
 • -Sluit de meegeleverde pomp aan op de ventielen en begin de tent op te blazen.
 • -Pomp de luchtbuizen op maar let op dat de luchtbuizen niet op een te hoge druk worden opgepompt. Wanneer de buizen in een opblaas tent een te hoge druk hebben kunnen er scheurtjes in de buizen ontstaan.
 • -Zet de scheerlijnen vast en de vakantie kan beginnen.
 • -Geniet van je vakantie!
 • ZO ONDERHOUD JE EEN OPBLAASBARE TENT

  Maak de opblaastent na gebruik goed schoon met een vochtige doek. Laat deze goed drogen voor je deze terug in de tas stopt. Vocht kan zorgen voor schimmelvorming en nare geurtjes. Veeg het zand van de haringen en je opblaastent is weer klaar voor een volgende vakantie. Mocht het nou niet lukken om de tent droog in te pakken zorg er dan voor dat de tent zo snel mogelijk komt te drogen zodat vocht en nare geurtjes uit de tent verdwijnen. Laat de tent niet in de zak zitten!

  REPARATIE VAN EEN OPBLAASBARE TENT

  Alle opblaastenten van Decathlon kunnen gerepareerd worden. Elke tent heeft 2 jaar garantie. De 5, 6 en 8 persoons opblaasbare tenten zelfs 5 jaar. Onze tent reparatie experts in de winkel kunnen je meer vertellen over tentonderdelen en de kosten. Een klein gaatje in de tent kan gerepareerd worden met seamgrip of zelfklevend reparatiedoek voor textiel. Tenten kunnen ook buiten de garantieperiode gerepareerd worden. Neem contact op met een van onze winkels voor meer informatie. Niet elke winkel kan alle tentreparaties uitvoeren.

  Neem ook eens een kijkje in onze kampeerwinkel voor de beste slaapmatjes en de mooiste kampeermeubels.