Loopfiets

Loopfiets

We horen steeds meer over fietsen zonder pedalen, ook wel loopfietsen genoemd. Laten we beginnen met een beschrijving en een definitie. Een fiets zonder pedalen is een fiets voor kinderen van ongeveer twee tot vijf jaar oud en, zoals de naam al zegt, heeft hij geen pedalen, geen versnelling en in veel gevallen geen remmen. Het is een fiets waarop je kind gemakkelijk kan leren rijden nadat hij de driewieler ontgroeid is.

Advies nodig?
Hoe kies ik een loopfiets?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
‪WIELGROOTTE‬
‪LEEFTIJD‬
‪LENGTE‬
Kleur
‪TYPE FRAME‬
Merk
Prijs
VERKOPER
Ontdek nu
115,00
167,95
129,95
79,99
79,99
74,99
69,99
49,95
89,99
155,00
Loopfiets Biky Cross Rood
BERG

Loopfiets Biky Cross Rood

Verkocht en verstuurd door Berg Toys B.V.
4.4/5 Op basis van 1028 reviews

Kenmerken van een loopfiets 1 j.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de loopfiets geen pedalen. Over het algemeen hebben loopfietsen, geen mandjes of diverse accessoires die vaak meer een belemmering dan nuttig zijn. Een loopfiets vanaf 1 j. is het perfecte hulpmiddel om je kind te leren fietsen. Het frame is gemaakt van verschillende materialen en vormen: er zijn loopfietsen in verschillende houtsoorten, aluminium en plastic frames. Die van hout of pvc laten het meer lijken op "speelgoed", terwijl die van aluminium of staal het meer laten lijken op een miniatuur volwassen "echte fiets". Dit verschillende soorten helpen om je kind in balans te houden met de loopfiets vanaf 1 j. terwijl het leert rijden. Er zijn modellen op de markt waarbij je de fiets zonder pedalen kunt veranderen in een fiets met pedalen, andere waarbij je het zadel kunt veranderen om het comfortabel te maken als je kind groter wordt en weer andere die van een driewieler veranderen in een fiets zonder pedalen.

Je kunt loopfietsen vinden met massieve wielen van polymeerschuim of een traditionele band met een binnenband. De snelheid die een kind op deze fietsen kan bereiken is niet hoog en "remmen" gebeurt met de voeten. De overgang van loopfiets naar 'echte' fiets is over het algemeen gemakkelijk.

Een houten loopfiets.

Ergonomie, ontwerp en veiligheid zijn de sterke punten van een houten loopfiets. Gemaakt met een mooi zorgvuldig geselecteerd houten frame, heeft hetmodel aluminium of houten wielen. Het is een uniek, maar doeltreffend hulpmiddel bij het leren balanceren van de kleintjes. En zoals houten speelgoed, is het ook milieuvriendelijk. Hen leren trappen is gemakkelijk voor je baby, maar het is veel moeilijker om hen te leren begrijpen hoe ze hun evenwicht moeten bewaren. Een houten loopfiets maakt deze taak gemakkelijker en veiliger! Een hout loopfiets is dikker dan fietsen met een aluminium frame en biedt dus een groter evenwichtscentrum.

Om er zeker van te zijn dat je de juiste loopfiets koopt voor de behoeften van je kind, zijn er factoren die een belangrijke rol kunnen spelen in je keuzeproces. De vuistregel bij de aankoop van een loopfiets is dat hij niet meer dan 30% van het gewicht van je kind mag wegen. Wanneer je een loopfiets koopt, moet je ervoor zorgen dat je er een kiest die in de hoogte verstelbaar is en past bij de lichaamsbouw van je kind. Dit betekent dat een loopfiets moet worden gekozen die niet te groot voor hem is, omdat dit letsel kan veroorzaken.