Fietshelm kind

Fietshelm kind

Wanneer je een nieuwe kinderfiets koopt zou je direct ook aan de veiligheid moeten denken. Een fietshelm voor je kind is geen overbodige luxe, als je weet dat ongeveer 80% van de kinderen dat valt met de fiets op het hoofd valt. Bij Decathlon vind je een fietshelm voor je kind van de eenvoudigste soort tot het meest vrolijke design in een felle kleur.

Advies nodig?
Hoe kies ik een fietshelm?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
145,55
Helm Hyban 2.0 ACE - Fluweelzwart
ABUS

Helm Hyban 2.0 ACE - Fluweelzwart

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen

79,95
MET Miles Mips Fietshelm
MET

MET Miles Mips Fietshelm

Verkocht en verstuurd door Wielrennershop

88,24
helm MountK polar white M 53-58 cm
ABUS

helm MountK polar white M 53-58 cm

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen

Vanaf
33,02
69,13
69,95
69,95
39,95
39,95
169,95
MET Rivale Mips Fietshelm
MET

MET Rivale Mips Fietshelm

Verkocht en verstuurd door Wielrennershop

4.7/5 Op basis van 12551 reviews

Kinderhelm voor de fiets die voldoet aan je wensen

Een kinderhelm fiets is speciaal aangepast aan de vorm van het hoofd om maximale bescherming te bieden. Voor de jongere kinderen zijn de kleurrijke ontwerpen en kleuren bedoeld om hen te motiveren hun helm te gebruiken. De belangrijkste eisen waaraan de kinderhelm fiets aan moet voldoen zijn veiligheid en comfort. De helm is zonder twijfel hét accessoire dat met zorg moet worden gekozen. De kinderhelm fiets beschermt het kind al vanaf het moment dat het leert te fietsen. Hij moet de juiste maat hebben en mag niet te veel tegen de slapen bewegen of ze samendrukken. Sommige fietshelmen voor je kind zijn zelfs voorzien van een elastische oogbeschermende steun voor optimaal comfort. Het is altijd gemakkelijker om na verloop van tijd een lichte fietshelm voor het kind te dragen, omdat dit nekpijn en pijn in de bovenrug voorkomt. Kies in het algemeen een fietshelm voor je kind die minder dan 300 gram weegt en nog minder voor een peuter.

Alle helmen die de CE-norm hebben gekregen, bieden een uitstekende bescherming tegen stoten. Ze zijn ontworpen als één geheel en zijn dus volkomen veilig. Sommige fietshelmen kind hebben een versterkte structuur met een zeer bedekkende vorm aan de achterkant en de zijkanten. Andere hebben een bescherming aan de kinlus, die kan voorkomen dat de kinderhelm klemt bij het sluiten.

Het juiste gebruik van de fietshelm voor kinderen voor maximale veiligheid

Het is niet genoeg om de beste fietshelm kinderen te kopen, hij moet óók met plezier gedragen worden. Daarom zijn de correcte pasvorm en de juiste afstelling belangrijk. Dit is essentieel voor de veiligheid. Zodra de fietshelm voor kinderen op hun hoofd zit, stel je hem af met het draaiwiel achteraan, maak je hem vast met het kin riempje en trek je vervolgens aan de riempjes om de pasvorm aan te passen. De riempjes moeten een driehoek vormen onder het oor en de helm moet horizontaal geplaatst worden, anders zal hij bij een val niet veel bescherming bieden.

In bepaalde omstandigheden is het nodig om de fietshelm van je kinderen te vervangen. Dit is onder meer het geval:

  • Na een schok, zelfs als je geen vervorming ziet, is het onder bepaalde omstandigheden noodzakelijk om het te vervangen.
  • Wanneer de helm vijf jaar oud is en de zon, transpiratie en hitte zijn tol geëist hebben, dan is de fietshelm aan vervanging toe.
  • In geval van ongemak.
  • En bovendien als de fietshelm van je kind niet meer past!