Fiets spatbord

Fiets spatbord

Met een fiets spatbord bescherm je jezelf tegen het opspatten van modder, water of ander vuil, zodat je schoon en droog op je eindbestemming arriveert. Daarnaast verhoogt een fiets spatbord de verkeersveiligheid tijdens de tocht, aangezien er geen vuiligheid in je ogen terechtkomt waardoor het zicht belemmert. Decathlon beschikt over een uitgebreid aanbod aan fiets spatborden, voor uiteenlopende soorten fietsen en wielmaten. Daarnaast bieden we handige fietsregenkleding aan, zodat je maximaal beschermd bent tegen de weersomstandigheden.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Sport
‪POSITIE‬
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€64,49
Speedrocker spatborden
SKS

Speedrocker spatborden

€28,43
X-TRA-DRY XL
SKS

X-TRA-DRY XL

3.5/5 Op basis van 9679 reviews

Hoe kies je het juiste fietsspatbord?

Bij het selecteren van het juiste fietsspatbord is het verstandig om de wielmaat van je fiets te bepalen. Aan de hand van de inchmaat van je tweewieler kies je vervolgens een fietsspatbord dat hierbij past. Bij de fietsspatborden in de webshop wordt nauwkeurig aangegeven voor welke inchmaat en dikte van het wiel de fietsaccessoire geschikt is. Ook kun je de gewenste kleur en het soort fiets selecteren.

Voor fietsen als stadsfietsen, toerfietsen, kinderfietsen, elektrische fietsen en omafietsen maak je gebruik van spatbordstangen. Het fiets spatbord wordt daarbij niet alleen aan de voor- of achtervork gemonteerd, maar ook aan de hand van een spatbordstand aan de as van het voorwiel of achterwiel vastgemaakt. Vaak wordt bij deze fietsen de fiets spatbord automatisch meegeleverd, maar ook zijn deze fiets spatborden los verkrijgbaar. Dit geldt ook voor de spoilers en spatlappen.

Het ideale fiets spatbord voor sportieve fietsers

Sportfietsen als racefietsen, mountainbikes en ATB beschikken doorgaans niet over een spatbord. De berijders van deze fietsen willen immers sportief aan het werk op de fiets, met een fiets die zo min mogelijk weegt. Fiets spatborden vormen daarbij een onnodige ballast die meer weerstand tijdens het fietsen teweegbrengt. Om echter minder vies te worden tijdens de ritten in de bossen of door de duinen, monteer je eenvoudig fiets spatborden op de fiets. Bij deze fietsen kun je het beste een model selecteren dat je kunt bevestigen aan de zadelpen. Ondanks dat deze modellen minder beschermen tegen spatten, zijn ze wel zeer sterk en is de kans dat ze tegen het wiel aankomen klein.

Al onze medewerkers hebben een grote passie voor de fietssport en dragen die ook uit door actief sport te beoefenen. Op onze afdelingen vind je sportieve verkopers die je met hun kennis en ervaring graag te woord staan voor al je vragen over de fiets, van spatborden tot fietsverlichting, van fietsstandaards tot fiets kinderzitjes. Het grote pluspunt aan onze Decathlon winkel is dat je de producten meteen kunt vasthouden en passen. Ook online staan we voor je klaar om je vragen te beantwoorden via de website, zodat je precies weet welk fiets spatbord je in huis haalt. Bij Decathlon kies je zelf de bezorgwijze, afhankelijk van het formaat van je fiets spatbord. Binnen een paar klikken kom je terecht in een volledig beveiligde betaalomgeving, zodat je zonder problemen kunt afrekenen. We bieden je vervolgens een garantie van minimaal twee jaar op je aankoop. Verder kunnen alle bestellingen kosteloos binnen 365 dagen worden geretourneerd met onze sportpas. Bekijk meteen onze webshop voor de beste fiets spatborden tegen een scherpe prijs.