Fietsbanden

Fietsbanden

Een goede fietsband is essentieel voor de kwaliteit van je fiets. Zo verkleint een stevige buitenband de kans op een lekke band en zorgt een goed profiel ervoor dat je makkelijker fietst. Fiets je graag over asfalt? Kies dan een buitenband met weinig profiel. De juiste fietsband kopen doe je online bij Decathlon.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
‪WIELGROOTTE‬
‪ETRTO‬
‪TYPE VENTIEL‬
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.3/5 Op basis van 48911 reviews

Verschillende fietsbanden bij Decathlon

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van racefietsbanden? Grip, duurzaamheid, lichtgewicht... Het is niet altijd even makkelijk om een goede racefietsband te vinden omdat het de keuze van je prestaties kan beïnvloeden. Als je sneller wilt fietsen dan adviseren wij een dunne band. Dunne banden zullen je kostbare seconden opleveren. Als je nog geen specialist bent, dan kun je iets bredere banden nemen. Deze banden zijn comfortabeler omdat ze een betere controle toestaan. Voor dit type fietsbanden is de druk bijzonder belangrijk. Vergeet daarom niet om de kwaliteit van de binnenbanden te controleren voordat je ze koopt. Als je geen ideale band kunt vinden, dan moet je op zoek gaan naar de beste balans tussen lichtgewicht, lekbestendigheid en ontwerp.

Mountainbikebanden voor betere prestaties

Welke mountainbikebanden je moet kiezen hangt af van hoe je je fiets wilt gebruiken en de aard van de mountainbike tracks waarop je rijdt. Voor recreatief mountainbiken kies je voor relatief dunne banden met minder profiel omdat deze net zo goed functioneren op hardere tracks als op onverharde paden. Voor intensiever gebruik kun je beter een breder model nemen dat een ​​goede grip geeft op alle soorten ondergrond. Als je meer wilt gaan freeriden of aan enduro of downhillen doet of op zeer ruw terrein fietst, dan kun je het best banden kiezen met een dieper uitgesneden profiel om te voorkomen dat je in de bochten gaat slippen.

De juiste banden voor in de stad

Het kiezen van de juiste fietsbanden is heel belangrijk als je je zo comfortabel en veilig mogelijk wilt voortbewegen, ongeacht of u in de stad rijdt of op het platteland. Als u in de stad fietst, kies dan voor slicks die er bijna helemaal glad uitzien. In tegenstelling tot wat u misschien denkt zorgt dat ze glad zijn ervoor dat deze band veel grip heeft op asfalt en andere harde oppervlakken (gladde banden maken meer contact en geven dus meer grip op het asfalt). Ze moeten goed worden opgepompt om de levensduur te verlengen en maximale snelheden te bereiken.

Kinderfietsbanden

De fietsbanden van kinderfietsen moeten stevig zijn! Banden voor kinderfietsen zijn over het algemeen veelzijdig en worden ontworpen om over paden, door bossen en over kleine steentjes te rijden zonder lek te raken. Het is heel belangrijk dat kinderen plezier kunnen maken zonder zich te hoeven bekommeren om lekke banden!

Advies op maat van een Decathlon sport expert

Al onze medewerkers hebben een passie voor sport en dit dragen zij ook uit in het actief beoefenen van sporten. De afdelingen worden over het algemeen ondersteund door sportieve verkopers die als sport experts gezien kunnen worden. Voor al je vragen over een fietsbanden kun je dus terecht bij een van onze verkopers. Het grote voordeel van onze winkels is dat je er producten kunt proberen en passen. Vaak zijn er playgrounds waar wij stimuleren om de producten te proberen zodat je precies weet wat je in huis haalt.

Levering van je fietsband

Bij Decathlon kun je zelf de bezorgwijze kiezen, afhankelijk van het formaat van je product. Wij bieden je een volledig beveiligde betaalomgeving en een garantie van minimaal twee jaar op al je aankopen. Bij Decathlon heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden en bestellingen. Daarnaast kunnen alle bestellingen gratis worden geretourneerd binnen 365 dagen (met onze sportpas).