Sportshirts Heren

Sportshirts Heren

Wil jij een sportshirt heren kopen? De sportshirts van onze eigen passiemerken en partners worden speciaal ontworpen voor de desbetreffende sport, waardoor deze shirts de perfecte eigenschappen hebben voor die sport. Ontdek bijvoorbeeld hier onze speciale pagina’s met wielershirts, fitness shirts, voetbalshirts en hardloopshirt voor heren. Uiteraard kan je al onze sportshirts ook voor veel verschillende sporten gebruiken!

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Maat
Sticker
Merk
VERKOPER
Sport
Kleur
Prijs
4.5/5 Op basis van 89695 reviews

Sportshirt heren

Start je binnenkort met sporten of ga je een nieuwe sport beoefenen? Dan is het belangrijk dat je de juiste shirts draagt tijdens het sporten, dit voornamelijk omdat je tijdens het bewegen gaat transpireren. HIerdoor moet je dit wel doen in een sportshirt maar wat zijn de verschillen met een normaal shirt? Een sportshirt voor heren moet vooral comfortabel en lekker zitten tijdens het sporten. Maar welk type shirt is dan geschikt voor jou en hoe kom je daar achter? Eigenlijk is dat heel simpel je start namelijk met de type sport die je gaat beoefenen met dit shirt aan is dat bijvoorbeeld voetbal of hardlopen dan hebben wij daar speciale shirts voor ontworpen. Ga je dus voetballen bekijk dan onze speciale voetbalshirtst zodat je vrij kan bewegen tijdens je training. Je gaat natuurlijk wel zweten tijdens het sporten en dat is onvermijdelijk ook met een goed sportshirt. Maar het voordeel van een sportshirt heren is dat je shirt ademt en het zweet op een juiste manier kan afvoeren. Het sporten in zo’n sportshirt is daarom ook beter voor je lichaamstemperatuur en vochtregeling. Ga je vaak buiten sporten kies dan een shirt wat ook past bij die temperatuur of draag meerdere lagen met bijvoorbeeld een thermoshirt. Hierdoor kan je ongestoord blijven door sporten ook met het koudere weer. Dit heeft namelijk ook weer voordelen als je het te warm krijgt dan strek je namelijk snel weer een sport shirt uit! Denk er wel aan dat je spieren niet te koud worden, door het zweten is je shirt nat dus als je stil staat koel je sneller af dan normaal. Heb je het dus een beetje warm of is je thermoshirt net iets te warm dan raden wij het aan om deze wel aan te houden als je tijdens je training soms moet stil staan voor bijvoorbeeld een uitleg. Door de juiste sport shirts te dragen, warm te blijven zorg je ervoor dat je spieren minder snel afkoelen en je de kans op de blessures verkleint.

Van welke stof zijn onze sport shirt heren gemaakt?

Of een sportshirt ademend hand af van de stof, de meeste sport shirt heren zijn gemaakt van polyester. Maar je hebt ook shirts die gemaakt zijn van katoen dit zie je voornamelijk bij sommige sport polo’s. Alleen wat zijn de verschillen en vooral de voor- en nadelen van de stoffen? De meeste sportshirts zijn gemaakt polyester dit komt voornamelijk door de veerkracht van de shirts, wat weer komt door de kromming van de vezels. Hierdoor is een een polyester sportshirt lichter, vorm- en kleurvast en vooral resistent tegen zweet. Met een sport shirt polyester trekt de stof het vocht weg van de huid en laat het vervolgens door de lagen heen naar buiten afvoeren. Door deze stof voelt een shirt dan ook niet plakkerig aan of gaat het hangen over je schouders als een nat shirt. De voordelen van een polyester sportshirt zijn daarom ook: vocht regulerend, droogt snel, vorm en slijtvast en glad wat zorgt voor een fijne draagbaarheid. Een sportshirt heren katoen lijkt dan ook een aparte keuze voor sporten, maar waarom zou je er wel voor kunnen kiezen? Een sportshirt gemaakt van katoen neemt vocht op en voelt zacht aan wat voor sommige mensen fijner aanvoelt dan een glad polyester shirt. Daarnaast is de voornaamste keuze voor een sportshirt heren katoen de prijs van het product. Een sportshirt gemaakt van katoen is soms wel de helft goedkoper, toch hebben wij bij Decathlon veel polyester sportshirts die goedkoper zijn dan tshirt gemaakt van katoen. Kijk daarom online naar ons hele aanbod en maak je outfit compleet met een van onze sportbroek heren. Ook voor de broeken geldt dat de stof van belang is, twijfel je welke broek of shirt het beste bij jou past kom dan naar een van onze winkels om de sportshirt heren te passen!

Welk sporthemd heren is geschikt voor jou?

Het voordeel van een goed sportshirt is dat het ademt en je sportactiviteit comfortabel maakt. Toch vergeten veel mensen het doel van een goed zittend sport hemd heren, het heeft niet alleen de functie om je comfortabel te laten voelen maar ook om je te ondersteunen tijdens het sporten. Zoals eerder genoemd reguleert een sportshirt van kwaliteit dan ook het zweet af en ondersteunt het daarmee de temperatuur van je lichaam. Dit heeft eigenlijk alleen maar voordelen omdat je hierdoor niet hoeft na te denken over hoe warm je het hebt of dat je veel zweet maar juist gewoon kan genieten van je sportactiviteit. Twijfel je of een maat echt geschikt is voor jou kom dan naar een van onze winkels om de verschillende maten te proberen. Naast de gebruikelijke maten hebben wij shirts zoals sportshirt heren xxl, sportshirt heren 3xl, sportshirt heren 4xl waardoor er voor iedereen wat tussen zit. Wij hebben zelfs een hele pagina met grotere maten. Veel mensen vragen zich ook af hoe vaak je sportkleding moet wassen, maar wij raden altijd aan om je sportshirt altijd te wassen na gebruikt. Dit ervoor dat er geen bacteriën in je sportshirt achterblijven en je ook met een fris gevoel naar de sportschool of wedstrijd kan gaan. Veel mensen dragen naast een sportshirt ook vaak ook een trui omdat ze denken dat je daardoor meer gaat zweten dan met een normaal sportshirt heren. Dit is alleen niet het geval je zal op dezelfde hoeveelheid calorieën verbranden alleen je lichaamstemperatuur zal veel stijgen wat er juist weer voor kan zorgen dat je minder inspanning kan leveren. Sommige mensen zeggen dat het werkt vanwege de gewichtsafname na de training. Maar dit is tijdelijk omdat je door het vele zweten met een trui aan veel vocht verliest en daardoor lijkt af te vallen. Echter kom je dit dus binnen een paar minuten weer eraan als je weer voldoende vocht in je lichaam hebt. Denk er daarom altijd goed aan dat je de juiste kleding draagt gebaseerd op de weersomstandigheden. Wordt het kouder draag dan een thermoshirt onder je sportshirt heren of kijk naar de mogelijkheden voor een sport vest of trui. Hierdoor kan je de verschillende laagjes makkelijk uittrekken en genieten van je sport activiteit!