Ontdek vissen met een bellyboat!

Wil jij het vissen naar een hoger niveau brengen en de vrijheid van de natuur ervaren? Check dan in deze blog hoe je kunt vissen met een bellyboat!

Ontdek vissen met een bellyboat!

Beleef het plezier van een bellyboat!

Wil jij het vissen naar een hoger niveau brengen? Wil je dieper het water in kunnen en de vrijheid van de natuur ervaren? Probeer dan de bellyboat eens uit! Sommige hengelaars kennen de bellyboat ook wel als de float tube. Het is een opblaasbare boot waarmee je gemakkelijk door het water vaart en dobbert en plekken kunt bereiken die je zonder boot niet kunt bereiken. Je kunt de boot gemakkelijk meenemen de natuur in en het oppompen met een bijpassende pomp. Om je voort te bewegen in de bellyboat kun je het beste flippers gebruiken. De drijvende vinnen, ontwikkeld om zittend te gebruiken, zijn zo aan en uit. Het materiaal en de vorm van de bellyboat staan garant voor meer efficiëntie als je gaat varen. Zo kun je je je gemakkelijk door het water voortbewegen en makkelijker de vissen vangen die jij wilt! Met een bellyboat kun je nét dat stapje verder tijdens jouw visuitje. Niet gek dat het vissen met een bellyboat steeds populairder wordt.

DE VOORDELEN VAN EEN BELLYBOAT

Veel hengelaars vinden een bellyboat onmisbaar tijdens het vissen. En dat is terecht! Het vissen met deze boot is ontzettend tof én heeft veel voordelen. De bellyboat kun je gemakkelijk inpakken en meenemen. Zo hoef je geen grote boot mee te slepen naar de plek waar jij wilt vissen. Op de lokatie zelf kun je de bellyboat oppompen en dan is hij klaar om te gebruiken. Dit zal je dus maximaal een uur kosten, terwijl je met een gewone boot misschien wel 5 uur in de weer bent. Je kunt de bellyboat de avond voordat je gaat vissen alvast klaarleggen in de auto en hoeft hiervoor niks in elkaar te zetten. Een ander voordeel van de bellyboat is dat het, wat veel hengelaars ook aantrekt, een stuk spannender is! Vanaf de kant is vissen al zowel ontspannend als spannend, maar vanaf het water is het nét wat spannender en ook nog eens ontspannend! Je begeeft je in de natuur, dobbert rustig over het water en er lopen geen mensen langs. Daarentegen heb je natuurlijk wel meer kans op het vangen van een vis, wat het een stuk uitdagender maakt dan vanaf de kant.

Onze caperlan bellyboat

Ons hengelsport team, zelf fervente hengelaars, ontwierpen een comfortabele belly boat waarmee je dus kunt vissen op plekken waar je vanaf de kant niet bij kunt. Deze lichte float tube neem je gemakkelijk mee dankzij de schouderriemen. De bellyboat heeft een geïntegreerde hengelsteun en afneembare tassen (bakkan) om comfortabel te vissen. Het heeft een opblaasbare, ergonomische en verstelbare zitten zodat jij in jouw optimale houding kunt vissen. De bellyboat zelf wordt vrij snel droog doordat er geen water in de stof blijft hangen. Erg fijn wanneer je het weer meeneemt in de auto terug naar huis!

Welke vissen ga ik vangen?

Je kunt natuurlijk voor jezelf bepalen voor welke vis je wilt gaan, maar doordat je het diepere water kunt bereiken zijn bepaalde vissen beter binnen handbereik. Zo kun je uitermate goed vissen op een snoekbaars of een snoek, karper, grote brasem en de meerval. Ben je een vliegvisser? Ook dan is de bellyboat een perfecte manier om dieper het water in te gaan. Hierbij kun je natuurlijk het beste een waadpak aan hebben. Ons team van Caperlan heeft verschillende waadpakken ontwikkeld waardoor jij tot je borst droog blijft in het water. Voor zowel de zomertijd als de wintertijd zijn er comfortabele, slijtvaste en aanpasbare waadpakken beschikbaar. Ook voor de échte overwinteraars hebben wij thermo waadpakken. 

Veiligheid

1) Onze bellyboat is goedgekeurd door een onafhankelijke TÜV: Type I van de norm ISO 6185. Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Adolescenten van 13 tot 17 jaar mogen dit product enkel gebruiken onder toezicht van een volwassene.
2) Wij raden het aan om altijd een reddingsvest te dragen. Raadpleeg de plaatselijke regelgeving en de informatie over de gevaren van het varen en/of andere activiteiten met een float tube.
3) Vissen? Neem altijd je VISpas mee! 

Ontdek vissen met een bellyboat!