Waarom zijn goede handbalschoenen belangrijk?

Handbal is een sport waarbij veel sprong-, sprint- en rotatievormen voorkomen op een relatief harde ondergrond. Goed materiaal voorkomt blessures en verbetert de prestaties van het spel. Een voorbeeld is gebruik van lichte materialen in de schoen waardoor je wendbaarder bent. Over het algemeen moet een handbalschoen een goede demping en voldoende steun bieden. Deze twee criteria zijn erg belangrijk, omdat ze ervoor zorgen dat er geen blessures ontstaan bij de knieën en andere gewrichten.

Welke handbalschoenen passen bij mij?

De keuze voor handbalschoenen is heel persoonlijk. Hierbij moet je rekening houden met je gewicht om een geschikte schoen te vinden. Als er meer gewicht op de schoenen komt, moet er meer demping in de schoen aanwezig zijn. De demping moet goed genoeg zijn om elke sprong op te vangen. Daarbij is de vorm van de voet ook een belangrijk punt. Sommige modellen zijn geschikt voor smalle voeten, terwijl andere geschikt zijn voor een iets bredere voet. Dit is essentieel zodat je voeten niet te strak of te los zitten in de schoen. Daarnaast is het heel belangrijk om te kijken naar het niveau van spelen. Ben je beginner of gevorderd. Daarom vind je bij Decathlon verschillende ranges. Range 100 is voor beginners en range 500 voor gevorderden. Deze getallen vind je terug in de productnamen van onze eigen merken.

Hoe kies ik een handbal

Welke maat handbalschoenen heb ik nodig?

Bij het kopen van je handbalschoenen, houd je dezelfde maat aan als gewoonlijk. Er hoeft geen "extra" ruimte te zijn, dit levert alleen maar blessures op.

Tot slot heeft elk merk zijn eigen schoen ontwikkeld met specifieke technologieën zoals bijvoorbeeld een gel hiel. Het is aan jou om te besluiten welke schoen het meeste comfort biedt. Wij adviseren om een aantal verschillende handbalschoenen te passen zodat je precies weet welke pasvorm een schoen heeft.