waterpoloballheader

Hoe kies ik een waterpolobal?

Wil je een waterpolobal kopen, maar weet je niet precies welke bal je nodig hebt? We geven een aantal tips om je keuze makkelijker te maken!

Waterpolobal 500 maat 3

Fina approved wedstrijdbal nodig?

Ben je opzoek naar een FINA approved wedstrijdbal? Deze hebben wij beschikbaar in 3 maten.

Maat 3: geschikt voor kinderen: meisjes o15 en jongens o13 (geel met groen)

Maat 4: geschikt voor dames en jongens o15 (geel met groen)

Maat 5: geschikt voor heren (geel met rood)

Verzwaarde waterpolobal

Op zoek naar een verzwaarde bal voor het trainen?

Waterpolo is een hele intensieve sport. Er wordt een hoge inspanning van de spelers vereist en het is lastig om dat een hele wedstrijd lang vol te houden. Trainen is hierbij van groot belang. Om de kracht in je armen extra goed te trainen gebruik je een verzwaarde waterpolobal tijdens je waterpolo trainingen. Bij Decathlon hebben we twee verzwaarde waterpoloballen. 

Maat 4: 800 gr voor dames en jongens o15

Maat 5: 1kg voor heren

Zwembadbal voor kinderen

Zwembadbal voor kinderen

Decathlon heeft ook speciale zwembadballen voor kinderen. Met deze zwembadballen kan je kind de beginselen van waterpolo leren en balgevoel ontwikkelen. De zwembadballen zijn chloorbestendig en zijn antiglip. Ideaal om je kind kennis te laten maken met waterpolo! Let bij het kopen van een zwembadbal voor kinderen voornamelijk naar de diameter en het gewicht van de bal. Voor kleinere kinderen is een kleinere diameter gewenst dan voor grotere kinderen. Voor het gewicht geldt hetzelfde; hoe kleiner het kind, hoe lichter de bal we aanraden.