De keuze voor een paardrijcap wordt gebaseerd op verschillende criteria: intensiviteit van het gebruik, comfort, ventilatie en onderhoud. Alle helmen voldoen aan de normen en eisen die hieraan worden gesteld om zo het juiste niveau van bescherming te garanderen.

Hoe kies ik een paardrijcap?

Het comfort

Er zijn verschillende modellen met verschillende functies, welke afhangen in welke mate je de sport beoefend. Als je op zoek bent naar maximaal comfort, dan adviseren wij een helm die de druk zones zal beperken.

Hoe kies ik een paardrijcap?

De ventilatie

De omstandigheden waarin je de sport beoefend kunnen van invloed zijn op de keuze van de cap. Wanneer je veel in de warmte rijdt of wanneer je snel last krijgt van zweet op het hoofd zal een cap met goede ventilatie je meer comfort geven.~Hoe intensiever je paardrijdt, hoe sterker wij adviseren om voor een goed geventileerde cap te kiezen. Er zijn drie soorten van ventilatie te onderscheiden:~-Ventilatie aan de voor, en achterzijde van de cap.~-Meerdere ventilatie kanalen.~-Ventilatie voor een luchtige nek.~~~ 

Hoe kies ik een paardrijcap?

De pasvorm

Het is belangrijk dat je paardrijcap goed past, om zo je hoofd te kunnen beschermen.~~-Om de schedel~De cap moet perfect om je hoofd zitten, zonder extra ruimte tussen de cap en het hoofd. Daarnaast mag de cap ook niet gaan knellen om het hoofd. Bij het bewegen van het hoofd moet de cap stabiel op het hoofd blijven zitten zonder zelf te bewegen.~~-Om het voorhoofd~De voorzijde van de cap moet enkele centimeters boven de wenkbrauwen zitten en je voorhoofd volledig bedekken.~~-De kin~De sluiting bij de kin moet strak genoeg zitten dat deze niet voorbij de kin kan glijden, maar los genoeg om belemmering van het bewegen van de nek te voorkomen.

Hoe kies ik een paardrijcap?

Welke maat paardrijcap heb ik nodig?

Er zijn vele soorten en modellen caps, een cap met een vaste maat of een verstelbare cap. Maar voordat je een cap kiest is het belangrijk om te weten welke maat en model cap past bij je hoofd. Om dit zo goed mogelijk te weten te komen kun je onze maattabel op de productpagina raadplegen.

Aanvullende informatie

Een paardrijcap moet voldoen aan de huidige normen in het land van gebruik en garanderen dat de cap de juiste bescherming biedt bij gebruik. Alle Fouganza helmen voldoen aan deze normen en worden regelmatig getest tijdens de productie om ervoor te zorgen dat er geen foutieve productie optreedt.~De belangrijkste rol van de helm is om het hoofd te beschermen tegen impact en daarbij moet een cap trauma’s kunnen voorkomen aan de schedel. Hierdoor wordt de schade beperkt waardoor jij lekker kan blijven rijden. ~~Omdat een helm vaak verplicht is bij het beoefenen van de sport is het fijn als deze ook aangenaam en comfortabel op het hoofd zit. Tegenwoordig zijn er caps in verschillende soorten, maten en stijlen.

Je kan bijvoorbeeld kiezen uit de traditionele fluwelen cap, of meer technische modellen met een wat modernere afwerking. In de afgelopen jaren ligt de nadruk vooral op het comfort en dit is terug te zien in de afwerking, ventilatie en comfortabele bekleding aan de binnenkant van de nieuwere modellen van paardrijcaps.

Hier zijn enkele onderhoudstips om een lang leven van de cap te garanderen.~~Om vuil of krassen te beperken is het aanbevolen om de cap te vervoeren in een hiervoor bestemde tas.~Reinig de binnenkant van de cap met enige regelmaat. Tegenwoordig hebben de meeste caps een uitneembare binnenvoering welke je op lage temperatuur kunt wassen in de wasmachine. Ook kan je gebruik maken van hiervoor bestemde reinigingssprays.

Stel de cap niet bloot aan verschillende warmtebronnen. Dit kan invloed hebben op het polystyreen en de beschermende eigenschappen verminderen.

Hoe kies ik een paardrijcap?