De keuze voor een juiste paardrijbroek zorgt voor comfort tijdens het paardrijden. De juiste keuze kun je maken op basis van 4 criteria: de weersomstandigheden, de bewegingsvrijheid, de weerstand en de grip.

Je kan ook paardrijden in een spijkerbroek of legging. Let wel goed op voor wrijving en brandwonden. Een rijbroek is speciaal ontworpen voor comfort tijden het paardrijden en zal deze ongemakken voorkomen.

Hoe kies ik een paardrijbroek?

De weersomstandigheden

Bij het maken van de juiste keuze van de rijbroek zijn er een aantal punten om rekening mee te houden om de rit zo comfortabel mogelijk te maken. De omstandigheden waarin je terecht kan komen: temperatuur, wind, regen en de gebieden waar je doorheen trekt tijdens de rit. Het materiaal van de juiste broek geeft je extra comfort. De meeste broeken kun je het hele jaar door gebruiken, voor extra comfort tijdens het rijden zijn er specifieke rijbroeken ontworpen.

Hoe kies ik een paardrijbroek?

Bewegingsvrijheid

Voor maximaal comfort en flexibiliteit adviseren wij een paardrijbroek met een mesh stof. Deze stof is zeer comfortabel en is voorzien van stretch. Het biedt alle comfort en gemak die je nodig hebt tijdens het paardrijden. De elastische stof zorgt ervoor dat je geen bewegingsbeperkingen zult ervaren. 

Hoe kies ik een paardrijbroek?

De weerstand

Alle rijbroeken zijn voorzien van versterkte naden om een juiste kwaliteit te leveren. Rijbroeken die zijn ontworpen voor meerdere keren per hebben meer technische microfiber materialen en zullen een langere levensduur garanderen. Daarnaast bieden deze broeken meer comfort tegen wrijving en zijn ze erg duurzaam. 

Hoe kies ik een paardrijbroek?

De grip

Het is erg belangrijk om voldoende grip te hebben tijdens paardrijden. De grip die je krijgt van je paardrijbroek kan voorkomen dat je van het paard valt en daarom zijn er verstevigde stukken geplaatst op de knieën van de rijbroek maar ook op het zitvlak. Deze verstevigde stukken zijn er in verschillende materialen en deze hebben allemaal verschillende voordelen. Het belangrijkste is dat ze voor grip, steun en bescherming zorgen.

Deze gripstukken beschermen de huid op de plaats waar je het zadel raakt. Deze delen zijn gemaakt van verschillende materialen, afhankelijk van je voorkeur.

Voor meer stevigheid in het zadel kun je het best kiezen voor een paardrijbroek met beschermingsvlakken van schapenvacht.

Wanneer je niet op zoek bent naar speciale grip dan kun je het beste kiezen voor een paardrijbroek waarbij de knie stukken bestaan uit hetzelfde materiaal als de broek.

Voor meer stevigheid in het zadel en slijtvastheid:Kies voor de leren vlakken of synthetisch rubber voor meer grip en weerstand. Ook biedt dit materiaal bescherming tegen wrijving.

Voor een uitstekende grip zonder extra dikte.Wij adviseren schapenvacht voor extra grip. Voor meer zekerheid en beter contact met het zadel. Je kunt ook een paardrijbroek met een volledig zitvlak kiezen.