De kwaliteit van de zool en het hoorn van paardenhoeven.

-Wanneer je de paardenhoeven het hele jaar door goed wilt onderhouden kan je kiezen voor zwarte, blanke of groene hoefvet om het hoorn van de hoef te hydrateren, hierdoor blijven de hoeven elastisch.~-Voor zeer droge hoeven kan je kiezen voor een olie of een voedende zalf.~-Bij rotstraal en te zachte hoeven kan je kiezen voor teer om de zolen van de hoef uit te harden. Let op: teer kan alleen aangebracht worden op de onderkant van de hoef, dus niet op de zool en de straal van een hoef.~-Bij rotstraal moet je naast de normale verzorgingsproducten kiezen voor een speciale behandeling tegen rotstraal.

verzorgingsproducten voor paardenhoeven

CONDITIONING

Hoefverzorging bestaat ​​in verschillende vormen:

De voornaamste hoefverzorging bestaat uit hoefvet die door middel van een kwast aangebracht wordt op het hoorn van de hoef.

Maar er bestaan ook producten zoals gels, teer en oliën die voorkomen dat hoeven te hard of te zacht worden, dit is vaak per seizoen afhankelijk.

Wanneer je het product teer gebruikt kan je kiezen voor een spray. Zorg ervoor dat de hoef schoon is en spray de teer op de zool van de hoef. Let wel op dat een paard kan schrikken van het geluid van een spuitbus.

verzorgingsproducten voor paardenhoeven
Hoe kies ik de juiste verzorgingsproducten voor de hoeven van mijn paard?

Valérie

Product manager Fouganza

Reinig de hoeven van het paard grondig voordat je een product aanbrengt. Maak de hoef schoon met een hoevenkrabber en gebruik een smalle harde borstel voor het kleine vuil in de straal van de hoef.