10 onmisare apps voor backpackers

Er zijn talloze apps om je budget te beheren, je traject uit te stippelen en je emoties tijdens je reis te delen! We hebben ze onderverdeeld in drie hoofdgroepen, zodat jij de beste kunt selecteren!

tb-app-reis

Als je gaat backpacken zijn er super veel bruikbare apps die je kunnen assisteren tijdens het reizen. Ontdek in dit artikel de belangrijkste apps zodat jij nooit meer voor een verrassing komt te staan. 

1. STAY ON BUDGET

Wisselkoersen, onverwachte uitgaven, noem maar op! Ook op backpacktrip moet je kunnen rekenen ... Dit betekent natuurlijk niet dat je een rekenmachine meehoeft te nemen. Wel moet je goed op je geld letten, zodat jij zo lang mogelijk kunt genieten van je reis. Onderstaande apps kunnen je hierbij helpen. 

vrienden-reis-delen-drank

XE CURRENCY; praktische app voor op reis

Met 3000 baht doe je de ene dag meer dan de andere! Door die voortdurende schommelingen maken de wisselkoersen het ons niet makkelijk. Buiten de dagelijkse schommelingen is deze app erg handig om je budget te kunnen plannen, je rekeningen te maken en te vermijden dat je wordt afgezet. De enige manier om te weten of je niet te veel betaalt is je app XE Currency. Pak hem erbij en check of de gevraagde prijzen fair zijn! Tuurlijk, je kunt ook de wiskundige formule toepassen en alles uit het hoofd uitrekenen ... maar het gaat zoveel sneller met XE!

XE

TRAVELSPEND; reizen op een budget

Gedaan met dat kleine schriftje waarin je tijdens je reis al je uitgaven noteert. Weg met die eindeloze berekeningen om uit te vogelen hoeveel budget er nog over is voor de komende maanden. Deze app maakt het reizen op een budget super eenvoudig. Stel je dagelijkse budget in, geef het totaal aantal reisdagen aan. Deze app is super handig om al je geldzaken op reis duidelijk bij te houden. 

2. BEZOEKEN

De beste plekken selecteren, de weg vinden in de stad en op het platteland, de tourist-traps links laten liggen, kortom, werk aan de winkel! Hier enkele apps die je leven vereenvoudigen, en zorgen dat jij het maximale uit je reis kunt halen. 

bezoeken-koppel-viëtnam

MAPS.ME; Offline kaart en routeplanner

Een onmisbare app voor backpackers. Vaak denk je; het zal wel lukken, ik vind de weg wel te midden van de Balinese rijstvelden, in het slechtste geval kan ik nog altijd de weg vragen. Maar wat als er niemand in de buurt is, er geen vervoer meer is om terug te keren naar je hostel, en een groep zwerfhonden in de verte dreigend op je af komen? Dan ben je maar al te blij dat je nog wat batterij over hebt en dat je je kunt oriënteren met behulp van Maps.me. De app biedt ook de mogelijkheid om kaarten op voorhand te downloaden, zodat je je ook zonder internetverbinding kunt navigeren.

CITYMAPPER; voel je als een vis in het water in elke stad

De app CityMapper vereenvoudigt je verplaatsingen met het openbaar vervoer in een dertigtal steden over de hele wereld! De gebruiker van de app kan vrij kiezen hoe hij zich wil verplaatsen: te voet, met de bus, de metro, de trein, de tram, de taxi, per fiets, of zelfs met autolib'. Zo kun je je reisweg vlot plannen. CityMapper werkt bovendien ook in partnerschap met Uber. Zo beschik je over alle informatie over de voertuigen die in de buurt beschikbaar zijn, de wachttijd en de geraamde prijs om je traject af te leggen.~~ 

citymapper

TRIPADVISOR; hotels, restaurants, vluchten

Wie backpackers zegt, zegt avonturiers! De gebaande paden verlaten en bijna niets op voorhand plannen is een luxe die enkel voor backpackers is weggelegd, het is de absolute vrijheid om te kiezen waar je zin in hebt. Daarom is deze app erg nuttig om het risico op tegenvallende verrassingen te beperken! De app Tripadvisor is bedoeld om je impulsieve keuze voor welbepaalde restaurants, hotels of activiteiten toch eerst maar wat beter te bekijken. Het voordeel is dat je de app ook offline kunt gebruiken, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je dataverbruik je vroegtijdig overschreden wordt.

HIDDEN PLACE; verken het onbekende

Ben jij op zoek naar toeristische trekpleisters of avonturen op plaatsen die dieper verankerd zijn in de lokale cultuur? Voor backpackers die liever de echte realiteit ervaren, ver weg van de bussen vol toeristen, is er de app Hidden Place, waarmee je de wereld kunt verkennen zoals de lokale bevolking dat doet. De app beveelt plekken aan die buiten de gebaande paden liggen en het bezoeken meer dan waard zijn. Aan jou om ze te ontdekken!

IOVERLANDER

iOverlander is een open data app waarin alle avonturiers en reizigers kampeerplaatsen, garages, ATM's, supermarkten, etc kunnen toevoegen. De app is oorspronkelijk ontstaan uit de overlanders (reizigers die met een jeep de landen doorkruisen) maar tegenwoordig vullen fietsers en motorrijders de app verder aan. Het zit boordevol informatie over alle nuttige dingen die je als reiziger wil weten. Wildkampeerplaatsen met de voorzieningen, campings, winkels, leuke restaurantjes, grensovergangen, ferries, etc. Iedereen kan nieuwe locaties toevoegen en commentaar geven op bestaande locaties. ~~Alle locaties zijn zichtbaar op een kaart en kan je makkelijk aanklikken. Daarna kan je de locatie openen in je navigatieapp, zoals OSMAnd, en er direct naartoe navigeren of de locatie daar opslaan. Je kan eventueel de filter aanzetten zodat je niet alle garages en camperparkings ziet, want daar heb je als fietser niet veel aan. Sinds we de app kennen, gebruiken we deze dagelijks. iOverlander maakt het reizen op de fiets een heel stuk aangenamer!

3. SHARING = CARING

Op reis gaan is fijn, maar je ervaringen kunnen delen met je naasten is nog fijner! Met deze apps hoeft niemand wat van je te missen! 

delen-foto-reis

WHATSAPP MESSENGER

Dankzij deze app kun je met een simpele verbinding tekstberichten en foto's doorsturen en je vrienden en familie opbellen, mits zij ook de app hebben geïnstalleerd. Het is ook een heel handige tool om contact te houden met de mensen die je tijdens je tocht ontmoet, het maakt niet uit of ze een buitenlands telefoonnummer hebben of niet. Ook mogelijk om via deze app video gesprekken te voeren.

whatsapp

INSTAGRAM

Dankzij deze app kun je de mooie momenten van je tocht omtoveren in kunstwerkjes die je met de hele wereld deelt. Als je dat wilt, kun je kiezen voor verschillende filtereffecten of de instelling 'tiltshift' die de foto's en filmpjes die je met je telefoon hebt genomen, een heel andere look geeft. Met Instagram ben je helemaal mee met de hipste backpackertrends.

Instagram is een eenvoudige manier om de gebeurtenissen in de wereld om je heen vast te leggen en te delen. Volg vrienden en familie om te zien wat er gaande is in hun leven en ontdek accounts van over de hele wereld die de dingen delen die jij leuk vindt. Voeg je bij een community van meer dan 1 miljard mensen en deel alle momenten van je dag: de hoogtepunten en alles ertussenin.

GOOGLE TRANSLATE

Ben je niet perfect tweetalig en heb je geen talenknobbel?! Geen probleem met Google Translate! Erg handig om teksten te vertalen in meer dan zeventig talen. Door op voorhand het woordenboek van de juiste taal te installeren, heb je niet eens internet nodig om de vertaalapp te gebruiken. De wereld is van jou! El mundo es tuyo! Dunia adalah milikmu!  世界是你的! Thế giới là của bạn!

ALLEMAAL LEUK EN AARDIG, MAAR HOE BEN JE ER ZEKER VAN DAT JE OP ALLES BENT VOORBEREID? 

PACKING PRO

Er bestaat een wondermiddel: de app Packing Pro! Wil je er zeker van zijn dat je niets bent vergeten voor je komende trip? Download dan zeker deze app, waarmee je controlelijstjes kunt opstellen op basis van de duur van je reis en je favoriete bestemming.