Zeilkleding

Zeilkleding

Wil je zeilkleding kopen? In de online zeilsportwinkel van Decathlon vind je alle essentials om te kunnen zeilen. Ontdek de collectie warme, waterdichte en ademende zeilkleding van ons eigen zeilsport merk Tribord. De zeilkleding is ontworpen door echte zeilers in het Tribord design centrum aan de Atlantische Oceaan. Bekijk ook ons aanbod zeilmateriaal of zoek jouw zeilspullen per discipline open boot-, wedstrijd- of zwaardbootzeilen.
Filter
Terug naar artikelen
Geslacht
Zeil Discipline
Levertijd
Prijscategorie
146 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
 • Laatste kans
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.5/5 Op basis van 12793 reviews

  Zeilpak

  Bij Decathlon ben je op het juiste adres om een geschikt zeilpak te vinden. Je kunt bij ons je gehele zeil outift naar wens uitzoeken. Bij het kopen van een zeilpak moet je er op letten dat de zeilkleding als gegoten zit. Het is belangrijk dat je je vrij kan bewegen in je zeilpak om je snel op de zeilboot te kunnen manouvreren.

  Omdat de weersomstandigheden tijdens het zeilen flink kunnen verschillen is er veel variatie in zeilkleding nodig. Je zeilpak moet waterdicht zijn, het moet de kou en de wind kunnen tegenhouden, maar het moet ook goed tegen de zon en hitte kunnen. Door deze uiteenlopende variatie aan weersomstandigheden is het 3-lagen principe bedacht. De eerste laag is de basis laag. Deze laag bestaat voornamelijk uit strakke- of thermokleding waarbij het van belang is om je lichaam warm te houden. Daarnaast zorgt de strakke zeilkleding er ook voor dat het vocht van het zweten goed wordt afgevoerd, waardoor je lichaam snel droogt. De tweede laag wordt ook wel de tussenlaag genoemd. Dit zijn over het algemeen softshell jassen of fleecetruien. Fleecetruien zijn wel water afstotend, maar niet wachterdicht. Dit is dus vooral bedoeld voor weersomstandigheden waarbij het wat kouder is, maar wel droog is. De laatste laag is misschien wel de belangrijkste laag. Dit is namelijk de waterdichte laag. Deze laag is essentieel voor regenachtige weersomstandigheden of als je aan het zeilen bent op een wilde zee met hoge golven. De waterdichte laag bestaat uit zeiljassen, zeiljacks en zeilbroeken. Bij Decathlon kan je alle drie de lagen zeilkleding kopen en zo maak je je zeilpak compleet!

  Boot kleding

  Onze Tribord zeilkleding kan je dragen op iedere type boot. De boot kleding is speciaal ontwikkeld voor zeilboten, maar je kan de kleding uiteraard ook goed op andere boottypen dragen. Als je aan het varen bent op een motorboot heb je namelijk ook warme, waterdichte of waterafstotende en ademende boot kleding nodig. Onze zeilkleding is voor iedereen. We hebben zeilkleding voor heren, dames en natuurlijk ook voor kinderen.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen