Cassette fiets

Cassette fiets

Is jouw fiets toe aan een nieuwe fietsketting? Of wil je jouw racefiets een upgrade geven zodat je er nog sneller en fijner mee kunt fietsen? Dan is het belangrijk om de cassette van je fiets onder de loep te nemen. De cassette bepaalt wat voor speed ketting je nodig hebt en bepaalt het verzet van jouw racefiets. Het verzet heeft vervolgens invloed op hoe zwaar je moet trappen en hoe snel je grote afstanden kunt afleggen. Bekijk ook de overige producten voor racefiets onderhoud.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Sport
Merk
‪AANTAL VERSNELLINGEN‬
‪TAND‬
VERKOPER
Kleur
Prijs
€64,99
Cassette CS-R7000 11-speed
SHIMANO

Cassette CS-R7000 11-speed

Verkocht en verstuurd door Online Bike Parts BV

€26,80
€94,99
SLX CS-M7000 11-speed cassette
SHIMANO

SLX CS-M7000 11-speed cassette

Verkocht en verstuurd door Online Bike Parts BV

€26,67
Freewheel 22t maxi
VINTY

Freewheel 22t maxi

Verkocht en verstuurd door Fietsweb

€73,72
€81,50
€29,81
€71,71
€25,44
Vrijloop Sunrace Mfm2A
SUNRACE

Vrijloop Sunrace Mfm2A

Verkocht en verstuurd door Fietsweb

€78,35
4.4/5 Op basis van 3550 reviews

Welke cassette voor de fiets?

Als je een fietsketting gaat kopen, bijvoorbeeld van Decathlon, Shimano of Riverside, is het belangrijk om te weten hoeveel versnellingen je hebt. Tel het aantal cassette kransjes en je ontdekt of je een 7 speed, 10 speed of 11 speed ketting nodig hebt. Als je je racefiets een upgrade wilt geven, is het mogelijk om de fietsketting, cassette van de fiets en het crankstel te vernieuwen. In dit geval bepaal je als eerst waar je gaat fietsen. In een berglandschap heb je een ander soort verzet nodig voor je racefiets dan in de vlakke, Hollandse polders.

Ook spelen jouw persoonlijke voorkeuren een grote rol. Zo vind je het misschien belangrijk om licht te kunnen trappen of wil je juist iets zwaarder trappen en snel grote afstanden afleggen. Om te bepalen wat voor cassette voor de fiets je het beste kunt kopen, kun je gebruik maken van een gear calculator. Op deze manier bereken je precies wat voor rendement de cassette oplevert. Het is misschien even puzzelen, maar -zeker als je je racefiets wilt ombouwen en mee wilt nemen op een vakantie naar de Franse bergen- de moeite waard om je te verdiepen in de verschillende cassettes, crankstellen en fietskettingen.

Cassette van de fiets vervangen

De cassette van de fiets vernieuwen is een technisch klusje die je eventueel prima kunt uitbesteden aan de fietsenmaker. Het is in dit geval wel handig als je weet wat voor soort cassette en crankstel je graag wilt. Wil je wel zelf aan de slag? Houd dan rekening met de lengte van de ketting en de capaciteit van de derailleur. Als de cassette te groot is, ontstaat er te weinig spanning op de ketting. Als de cassette van de fiets te kort is, kan de gehele derailleur afbreken. Iets wat je natuurlijk ook wilt voorkomen tijdens een fietstocht.

Online vind je handige handleidingen en filmpjes die je kunnen helpen bij het vernieuwen van de cassette. Deze tips en tricks zijn super praktisch als je voor het eerst aan de gang gaat met de cassette. Tip: er wordt aangeraden om de cassette van de fiets om de 3000 km te vernieuwen. Zo houd je je (race)fiets in topconditie. Bij Decathlon vind je alle benodigdheden voor het onderhouden van de fiets. Van cassettes tot aan een crankstel, fietsketting en fietsreiniger. Onze experts in de winkel geven je graag advies over de verschillende soorten cassettes en andere onmisbare onderdelen voor je fiets.