BMX fiets

BMX fiets

Wil jij graag freestylen en trucjes doen op je fiets, koop dan een BMX fiets bij Decathlon. Een aantal BMX fietsen van B'Twin zijn zelfs voorzien van een rotorsysteem waarmee je stuur onbeperkt kan blijven doordraaien. Denk je wel aan de nodige bescherming? Zoals een fietshelm of voor je knie en elleboog. Een leuke en gave BMX fiets kopen doe je bij Decathlon.

Advies nodig?
BMX FIETS: DE BASIS OM TE LEREN RIJDEN
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
‪WIELGROOTTE‬
Geslacht
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
Ontdek nu
€269,95
€20,95 -23%
€15,95
€299,99
€289,95
€299,99
Mini BMX - Zwart/Rood
INVERT

Mini BMX - Zwart/Rood

Verkocht en verstuurd door RideMinded EU

4.5/5 Op basis van 5053 reviews

Steeds meer belangstelling voor de crossfiets

In Europa begon de belangstelling voor de sport in de jaren tachtig door grootschalige reclamecampagnes voor BMX-fietsen. Later werden op nationaal en internationaal niveau wedstrijden georganiseerd om de zichtbaarheid van de nieuwe discipline te vergroten. BMX wordt in alle opzichten als een extreme sport beschouwd, omdat het gaat om springen en stunts op verschillende terreinen. Soms moet je landen vanaf vrij grote hoogte. Met de juiste BMX-fiets en uitrusting, kun je je veiligheid garanderen. Daarom zijn de crossfietsen van Decathlon ontworpen voor intensief gebruik en hebben ze een stabiel frame. BMX-fietsen zijn uitgerust met een breed stuur en 20-inch velgmaten. Daarom is het stuur van de BMX fiets hoger dan het zadel.

Crossfietsen van Decathlon ontworpen voor intensief gebruik en hebben een stabiel frame. Geanodiseerde aluminium velgen met 36 of 48 gekruiste stalen spaken zorgen voor een betere gewichtsverdeling en stabiliteit voor de crossfiets. De pedalen van de crossfiets zijn gemaakt van aluminium en staal. BMX-fietsen zijn uitgerust met U-vormige remmen voor freestyle en V-vormige remmen voor racen. Soms is er geen rem, alleen de voorrem of alleen de achterrem. BMX fietsen hebben geen versnellingen.

De BMX fiets als stuntfiets

In BMX freestyle worden verder verschillende stijlen onderscheiden: Dirt, Flatland, Park, Street en Vert. Bij deze stuntfietsstijlen ligt de focus op balans in plaats van snelheid. Afhankelijk van de stijl spring je over hobbels, voer je stunts uit op een vlakke ondergrond of in een stedelijke omgeving, gebruik je jumps of halfpipes. Dit is een veilige discipline op voorwaarde dat je de juiste stuntfiets gebruikt. Deze fietsen hebben bijzondere kenmerken:

  • Dirt: geen steunen, alleen achterrem, klein stalen frame, verende voorvork;
  • Flatland: korte en gebogen boven- en onderbuis, verkort achterframe, laag gewicht, verlengde wielassen, geen remmen;
  • Park: geen achterrem, stabiel metalen frame, laag gewicht;
  • Street/Vert: aluminium frame, zeer licht.

In het midden tussen mountainbike en BMX zit Dirt Jump. Deze specialiteit houdt in dat je over grote hobbels springt. De hiervoor geschikte BMX fiets kenmerkt zich door een bijzonder sterk stalen frame en sterke banden. Dit zijn ook de zwaarste BMX fietsen. Voordat je een nieuwe fiets van Decathlon koopt, moet je jezelf afvragen waar je de fiets voor wilt gebruiken. Als je gewoon in de stad zo comfortabel mogelijk van punt A naar punt B wilt komen, zijn BMX-fietsen niets voor je, dan kun je overwegen om bijvoorbeeld een klassieke fiets te kopen. Als je fietsen zoekt voor lange ritten weg van verharde wegen, dan zijn BMX-fietsen sowieso niet geschikt en worden mountainbikes of Decathlon hybride fietsen aanbevolen.