Hoe plant je een golftee in de grond?

Waar moet je op letten bij de afslag?

Hoe plant je een golftee in de grond?

Te hoog, te laag, slecht gepositioneerd op de teebox... Hoe pas je de hoogte van je tee aan aan de club die je gebruikt? Geldt dezelfde regel voor woods en irons? Een tee in de grond planten doe je niet zomaar. Geen nood, wij zetten even op een rijtje waar je op moet letten.

Je tee plaatsen voor een driver

Het geheim om je bal op de juiste hoogte op te teeën, is heel eenvoudig. Je hebt vooral goede ogen nodig. Bij een afslag met een driver of wood (3 of 5) plaats je de bal zodanig dat het centrum ter hoogte van de bovenkant van het clubblad komt.

Bekijk voor de duidelijkheid gewoon even de foto hiernaast.

Hoe plant je een golftee in de grond?

Je tee plaatsen voor een hybride

Een hybride, die meer weg heeft van een iron dan van een wood, presteert beter wanneer je de tee diep in de grond plaatst.

Voor optimale slagingskansen moet je de tee voldoende diep steken om de perfecte lie te creëren voor je bal. De lie is een Engelse term die verwijst naar de manier waarop je bal op de grond ligt.

Hoe plant je een golftee in de grond?

Je tee plaatsen voor een iron

Net zoals bij een hybride duw je je tee ook bij een iron best zo diep mogelijk in de grond. Zo is de lie optimaal, en schep je niet te veel gras of aarde bij de hit. Het vergemakkelijkt alleszins het contact tussen club en bal. Zo sla je verder en gerichter!

Hoe plant je een golftee in de grond?

De risico's van een slecht gepositioneerde tee

De gevolgen van een slecht geplaatste tee zijn tweeledig:

- Staat je tee te laag, dan bestaat het risico dat je de bal bovenaan raakt. Zo zal hij heel laag vliegen (of zelfs rollen).

- Staat je tee daarentegen te hoog, dan zou het wel eens kunnen dat je de bal onderaan raakt, waardoor hij te hoog klimt. Zo haal je nauwelijks afstand en sla je ook minder gericht.

Hoe plant je een golftee in de grond?

Nu je weet hoe je je tee in de grond moet planten in functie van de club die je gebruikt,~kan je onze tips in de praktijk brengen op je favoriete baan!