Wat heb ik nodig als ik begin met dansen?

Om te starten met dansen heb je verschillende dansartikelen nodig. Afhankelijk van de soort dansvorm kies je dansartikelen uit die daar het beste bij passen. Vind alle essentiele benodigdheden voor ballet, jazz/moderne dans, hiphop/streetdance en fitness dance!

Starten met dansen

ballet

De basis van een ballet outfit bestaat uit een balletpakje, panty en balletschoenen. Verder kun je de outfit nog afmaken met een rokje, beenwarmers en vestje. De dansschool waar je start met dansen zal je adviseren over de kleuren van je ballet outfit. In Nederland wordt er meestal in de kleuren roze, wit of zwart aan ballet gedaan.

Qua balletschoenen raden we beginnende ballerina's aan om leren balletschoenen te nemen. Deze bieden meer steun tijdens de eerste balletpasjes. Later kun je overstappen op schoentjes van canvas, en pas als je echt ervaren bent en toestemming hebt van de dansdocent mag je beginnen te oefenen op spitzen. Let er verder op dat balletschoenen goed aansluiten, maar zorg dat ze je nog wel genoeg ruimte geven om je voet te strekken.

Dans 1

jazz en moderne dans

Tijdens jazz en moderne dans wordt er meestal gedanst met strakke kleding; op deze manier is het voor de danslerares makkelijker om iedereen te controleren op juiste techniek en kan het publiek genieten van de mooie lange passen in de dans. Verder wordt er meestal gedanst in het zwart, maar de dansschool kan het beste aangeven wat de richtlijn is.

Veel moderne dansers dansen op blote voeten of dansvoetjes. Voor beginners raden wij leren, zwarte balletschoenen aan en voor beginnende jazz dansers canvas jazzschoentjes. Je vindt ze allemaal op onze jazz/moderne dans pagina.

Wat heb ik nodig als ik begin met dansen?

hiphop en streetdance

Anders dan bij jazz/moderne dans, is de kleding voor hiphop en streetdance wijd en ruim. Door losse kleding kun je soepel bewegen en het ziet er ook gaaf uit. Bij hiphop en streetdance zijn de richtlijnen met betrekking tot danskleding wat losser aangezien ieder zijn eigen stijl heeft en dat juist wordt gestimuleerd, anders dan bij de klassiekere dansstijlen. We hebben ruime keuze aan broeken, shirts en truien voor hiphop en streetdance; kleurrijk of juist donker.

Bij streetdance en hiphop is het belangrijk om te kiezen voor stevige schoenen met genoeg demping. Bij Decathlon verkopen we geen schoenen speciaal ontworpen voor hiphop/streetdance maar stevige fitnes schoenen volstaan ook; die vind je op onze fitness afdeling.

Dans

fitness dance

Fitness dance zijn de danslessen die je in de sportschool kunt volgen. Denk hierbij aan Zumba of Sh’bam. Voor deze lessen is een fitness legging met een fitness shirt voldoende. Dansers die aan fitness dance doen houden vaak van kleurrijke kleding; Bij Decathlon hebben we een leuke selectie gemaakt van kleurrijke fitnesskleding voor tijdens fitness dance. 

Daarnaast heb je net zoals bij hiphop/streetdance stevige schoenen nodig met demping. Bekijk onze fitness dance collectie en fitness schoenen via de buttons hieronder.

Dans