Ontdek onze nieuwste snowboots

Ontdek onze nieuwste snowboots

Sneeuw in Nederland of plannen om op wintersport te gaan? Ons Quechua team heeft snowboots ontwikkeld die waterdicht zijn en je voeten goed warm houden tijdens lange wandelingen. Zo kun je gegarandeerd genieten van de prachtige natuur! Meer weten over onze snowboots? Lees de unieke gebruiksgemakken.

Ontdek onze nieuwste snowboots

1. Warmte

Ons team test de snowboots in een klimaatkamer waar een wandeling gesimuleerd wordt met lichte wind (5 km/u). Zo meten we het thermische vermogen van onze snowboots. Het hangt per persoon af hoe goed je tegen kou kunt. Er is dan ook rekening gehouden met bijvoorbeeld het verschil tussen mannen- en vrouwensnowboots. Daarnaast hebben de snowboots een warme voering die goed isoleert. Deze voering is ook getest in het lab én in de praktijk met representatieve testpersonen. We gingen na tot welke temperatuur de schoenen comfortabel blijven, wanneer je stilstaat en wanneer je loopt, want dat verschilt sterk: +2 °C in rust en -8 °C in activiteit.

Ontdek onze nieuwste snowboots

2. Waterdicht

Onze snowboots zijn 100% waterdicht aan het voetgedeelte en tot halfweg de kuit (dubbelwandig binnenin met WATSHELL-patent) om je nog beter te beschermen in de sneeuw. De laarzen zijn waterdicht tot op 2/3 van de hoogte, zodat je met een goede laag sneeuw rustig kunt blijven wandelen. De schacht is in waterafstotend en warm textiel om je goed te beschermen tegen de kou én tegen indringing van sneeuw.

Ontdek onze nieuwste snowboots

3. Goede grip

Hoeveel grip de laars biedt, hangt af van het aantal en de vorm van de noppen. De slipvastheid hangt af van de zoolmaterialen en -groeven. Je kan dit vergelijken met een autoband. Een goede grip helpt bij de voortstuwing en voorkomt dat de laars naar achteren wegglijdt als de weg omhoog gaat en stabiliseert de laars. Met onze slipvaste snowboots glijd je niet uit op een gladde ondergrond, bijvoorbeeld bij regen, sneeuw en ijs. Men noemt dit SNOWCONTACT-zolen. Deze zijn van een specifiek materiaal en met een aangepast profiel om de best mogelijke grip en slipvastheid te verzekeren. SNOWCONTACT-zolen presteren beter op de sneeuw dan een klassieke zool.

Ontdek onze nieuwste snowboots

4. Ondersteuning

Tenslotte is het bij het kiezen van de juiste snowboots belangrijk dat de laarzen een goede ondersteuning bieden aan je voeten. Onze nieuwste modellen hebben onder andere een volledige vetersluiting. Dit zorgt ervoor dat je zelf kunt instelling hoe strak de snowboots zitten, zodat ze genoeg ondersteuning kunnen bieden. Kies daarbij de juiste sokken, zodat ze ook comfortabel blijven zitten. Kies warme sokken (bij voorkeur met een aangepast percentage wol), een ademend vermogen en een sokhoogte die gelijk is aan de hoogte van je laarzen.