Met succes overstappen op ander hondenvoer

In dit artikel lees je hoe je op de juiste manier en met succes overstapt van het ene hondenvoer op het andere. 

Overstappen naar ander hondenvoer

Honden zijn even kieskeurig al mensen, misschien zelfs nog meer als het om hun eten gaat. Wanneer je wilt veranderen van hondenvoer, kan je het beste een paar simpele regels volgen zodat de overstap probleemloos verloopt.

Starten met de overstap

Ga voor je begint na of je voldoende hondenbrokken in huis hebt voor de hele overgangsperiode. Heb je niet genoeg voorraad, stel de overstap dan uit. Als je wel voldoende voer hebt voor de overgangsperiode, begin je met het nieuwe voer door het oude te mengen. Indien je je hond één keer per dag te eten geeft, kun je nu meteen van de gelegenheid gebruik maken om die portie in twee te delen en de helft 's ochtends en de andere helft 's avonds te geven. Op die manier kan je dier zijn voeding gemakkelijker verteren omdat de porties kleiner zijn. Andersom mag je nu niet van twee maaltijden overschakelen op één, de verandering zou te groot zijn voor je hond.Doe elke dag een beetje meer van het nieuwe voer onder zijn portie. Na een week begint je hond te wennen aan het nieuwe voer en zou je 50% van het oude voer en 50% van het nieuwe voer moeten geven.Maak je geen zorgen als je hond op dat moment dunne ontlasting heeft, sommige honden doen er langer over om te wennen aan nieuw voer omdat ze gevoeliger zijn. Neem dus je tijd en blijf hem een paar dagen op die manier voeren tot je verder gaat met de overstap. Indien de hond geen diarree heeft, kun je de portie geleidelijk verhogen zodat er na twee weken uitsluitend nieuw hondenvoer in de etensbak van je hond zit. Aarzel niet om de overstapsperiode met een week te verlengen indien je hond dunne ontlasting heeft. Solognac heeft een assortiment hondenbrokken voor jachthonden dat beantwoordt aan de energiebehoeften van actieve honden van elk ras.

Actieve hond

Voor een goede overstap is het belangrijk voldoende tijd uit te trekken. Dit is de sleutel tot succes wanneer je verandert van voer. Te snel veranderen kan tot gevolg hebben dat je hond diarree krijgt en gewicht verliest en dat zijn gezondheid achteruit gaat. Om dat te vermijden, raden we je aan minstens 8 dagen uit te trekken om te veranderen van voeding.